breaking news Νέο

Κίνδυνος μπλακάουτ στο Κτηματολόγιο, οι ανάδοχοι απειλούν να κλείσουν τα γραφεία ενημέρωσης

Κίνδυνος μπλακάουτ στο Κτηματολόγιο, οι ανάδοχοι απειλούν να κλείσουν τα γραφεία ενημέρωσης

Με μπλακάουτ στη συλλογή δηλώσεων κινδυνεύει το Κτηματολόγιο, αν οι ανάδοχοι πραγματοποιήσουν την απειλή τους και προχωρήσουν – από το Σεπτέμβριο – στο κλείσιμο των γραφείων ενημέρωσης. Αυτό σημαίνει μεγαλύτερη ταλαιπωρία των ιδιοκτητών ακινήτων – ιδίως όσων δεν μπορούν να κάνουν όλες τις απαιτούμενες ενέργειες μέσω του Διαδικτύου.

Με βάση τα όσα προβλέπονται, οι ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν περιθώριο έξι μήνες (3+3), προκειμένου να δηλώσουν την ακίνητη περιουσία τους στο Κτηματολόγιο. Ωστόσο, επειδή στο τελευταίο πρόγραμμα κτηματογράφησης η έως τώρα προσέλευση δεν ήταν η αναμενόμενη, με νομοθετική ρύθμιση της προηγούμενης κυβέρνησης δίνεται η ευκαιρία στον υπουργό Περιβάλλοντος να δίνει επιπλέον παράταση ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιοχής, η οποία όμως δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξάμηνο.

Οι ανάδοχοι υποστηρίζουν πως εφόσον η διάρκεια της συλλογής δηλώσεων επιμηκύνεται (όπου δίνεται παράταση με υπουργική απόφαση), θα πρέπει και να πληρώνονται. Αν δεν τηρηθεί αυτό, τότε θα προχωρήσουν σε διακοπή λειτουργίας των γραφείων ενημέρωσης. Πηγές από το Κτηματολόγιο υποστηρίζουν ότι δεν υπήρξε καμία επίσημη υπόσχεση για επιπλέον πληρωμή και για να γίνει αυτό, θα πρέπει να προηγηθεί νέα νομοθετική ρύθμιση για τον καθορισμό νέας τιμής μονάδας. Κατά τις ίδιες πηγές και να κλείσουν τα γραφεία ενημέρωσης δεν θα αλλάξει κάτι, μια και δεν παίζουν, όπως εξηγούν σημαντικό ρόλο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής