breaking news Νέο

Μ. Χρυσοχοϊδης : Οι αστυνομικοί δεν είναι για να κάνουν τις «γλάστρες»

Μ. Χρυσοχοϊδης : Οι αστυνομικοί δεν είναι για να κάνουν τις «γλάστρες»

Σε ανοιχτή συγκέντρωση προσωπικού στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης μίλησε το περασμένο Σάββατο ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος προέβη σε μια σειρά από ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις.

Για την ανανέωση του στόλου των περιπολικών είπε ότι η Αστυνομία θα παίρνει πιο εύκολα τα κατασχεμένα, ενώ εξετάζεται σοβαρά η περίπτωση του leasing.

Σχετικά με την άμεση απεμπλοκή των αστυνομικών από πάρεργα, ανακοίνωσε πως ήδη σχεδιάζεται να αφορά στις επιχειρήσεις που σχετίζονται με το παραεμπόριο και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ξεκαθάρισε πως οι αστυνομικοί δεν θα ξαναπάνε σε αγώνες ερασιτεχνικών κατηγοριών και ανέφερε ότι θα μειωθεί αισθητά η παρουσία της Αστυνομίας στις επαγγελματικές κατηγορίες. Επίσης, καταδίκασε το γεγονός πως συνταξιούχοι αξιωματικοί αναλαμβάνουν καθήκοντα υπευθύνων ασφάλειας στις ΠΑΕ και τις ΚΑΕ. Αναφερόμενος στα μέτρα τάξης σε γήπεδα και λοιπές συγκεντρώσεις – συναθροίσεις, ξεκαθάρισε πως θα μειωθούν ή θα καταργηθούν, διότι οι αστυνομικοί κάνουν τις «γλάστρες». Για δε τους μάρτυρες στο πλημμελειοδικείο είπε πως εξετάζεται η περίπτωση να διαβάζεται η κατάθεση του αστυνομικού, ώστε να μην υποχρεώνεται να πηγαίνει. Για τους αλλοδαπούς συλληφθέντες ανακοίνωσε ότι θα ανακαλείται το άσυλο ή θα απορρίπτεται το αίτημα ασύλου και θα πηγαίνουν σε κλειστά κέντρα κράτησης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής