breaking news Νέο

Τραβάει τη δική του ρότα…

Τραβάει τη δική του ρότα…

Τη στιγμή που η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας λέει «όχι», ο Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, τραβάει τη δική του ρότα! Ο κ. Μπουτάρης (όπως και το 2015) παρουσιάστηκε θετικός στο αίτημα της κυβέρνησης για τη μεταφορά 10.000.000 € από τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου στην Τράπεζα της Ελλάδος, ύστερα από σχετικό αίτημα του Γενικού Λογιστηρίου του κράτους.

Η απόφαση πάρθηκε από την Εκτελεστική Επιτροπή, που συνεδρίασε παρουσία του κ. Μπουτάρη και των αντιδημάρχων. Σύμφωνα με τη διοίκηση, στα ταμεία του Δήμου Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 20.000.000 € και στη ΤτΕ θα μεταφερθούν τα μισά. Η απόφαση αυτή του κ. Μπουτάρη έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τη στάση που αποφάσισε να τηρήσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), αλλά και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, που ζήτησε συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Οικονομικών.

Την ίδια ώρα, σκληρή κριτική στην απόφαση του κ. Μπουτάρη ασκεί ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και βουλευτής της ΝΔ Σταύρος Καλαφάτης, σημειώνοντας : «Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης άλλη μια φορά προσφέρει χείρα βοηθείας σε ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κόντρα σε κάθε λογική και σε όλους τους φορείς της αντιπολίτευσης. Αποφάσισε μόνος εναντίον όλων να παραχωρήσει 10.000.000 ευρώ από τα αποθεματικά του Δήμου στη διάθεση της κυβέρνησης, αποδεικνύοντας αυτό που ο ίδιος παραδέχεται: πως ό,τι και να γίνει, θα είναι με το γκουβέρνο». Ε τότε, ο κ. Μπουτάρης ας βάλει και κανένα ποσό από την τσέπη του, αφού έχει αυτή την οικονομική δυνατότητα, για να 'χει και κάποιο λόγο να «πατά πάνω σ' αυτά την απόφασή του».  Ή δεν είναι καιρός για... ανοίγματα για αυτόν, γι’ αυτό περιορίζεται στα διαθέσιμα του Δήμου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής