breaking news Νέο

Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης πατήρ και διδάσκαλος»

  • Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης πατήρ και διδάσκαλος»
  • Παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου «Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης πατήρ και διδάσκαλος»

Τη Δευτέρα 19 Αυγούστου το πρωί, στο Μητροπολιτικό Κέντρο Πολιτισμού «ΠΑΝΤΑΝΑΣΣΑ» στη Νάουσα παρουσιάστηκε μια νέα παραγωγή του Θεατρικού Εργαστηρίου της Ιεράς Μητροπόλεως, προς τιμή του Οσίου Θεοφάνους, με τίτλο «Όσιος Θεοφάνης της Ναούσης πατήρ και διδάσκαλος». 

Στην εκδήλωση το Θεατρικό Εργαστήρι παρουσίασε το μουσικοθεατρικό ανάγνωσμα, το οποίο μετέφερε τους παρευρισκόμενους στην εποχή του Οσίου Θεοφάνους και τους έκανε συνοδοιπόρους της ζωής και του έργου του.  

Στα αναλόγια ερμήνευσαν ο Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές, ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Παντελεήμων Παπαεμμανουήλ και οι κυρίες Ευθυμία Χατζηκυριακίδου, Σωτηρία Χαλδαιοπούλου και Συρμούλα Τζήμα-Τόπη, ενώ συμμετείχε Βυζαντινός χορός υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Μαΐστορα της ΜΧΕ κ. Γεωργίου Ορδουλίδη και οι μουσικοί κ. Δημήτρης Δούτσης και Σταύρος Παζαρέντζης.  

Το έργο συνέγραψε ο Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτης Αρσένιος Χαλδαιόπουλος, ο οποίος παρουσίασε και την εκδήλωση, ενώ τη σκηνοθεσία επιμελήθηκε ο Υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου Μοναχός Γεράσιμος Μπεκές. 

Στη αρχή, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων απηύθυνε χαιρετισμό και επέδωσε το χρυσό Σταυρό του Αργυρού Ιωβηλαίου των Παυλείων στους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου κ. Δωρόθεο και Ιωαννίνων κ. Μάξιμο, για τη συμμετοχή τους στους εορτασμούς για τον Πολιούχο της Ναούσης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής