breaking news Νέο

Χαράλαμπος Περβανάς : "Τα «κόκκινα» δάνεια των τραπεζών δεν είναι κόκκινα, αλλά…χρυσά!"

Χαράλαμπος Περβανάς :

Στη δικαιοσύνη προσέφυγε, αποστέλλοντας παράλληλα έγγραφη αναφορά στον υπουργό Ανάπτυξης, τον υπουργό Δικαιοσύνης και τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών, ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος, αναφορικά με τη «φάμπρικα εξαπάτησης», όπως αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου, των τραπεζών, εις βάρος των Ελλήνων δανειοληπτών-καταναλωτών, αλλά και του επενδυτικού κοινού, τιτλοποιώντας, εν μέσω….Δεκαπενταύγουστου, οφειλές από δάνεια, τα οποία έχουν μεταβιβαστεί σε τρίτες εταιρείες. Όπως δήλωσε στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ο πρόεδρος του συλλόγου, Χαράλαμπος Περβανάς, τα τραπεζικά ιδρύματα προβαίνουν αυτή την περίοδο των πάλαι ποτέ «μπάνιων του λαού» σε μεταβιβάσεις δανείων όσων  έχουν ήδη καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο νόμο Κατσέλη και έχουν πετύχει την έκδοση δικαστικής απόφασης για το κούρεμα των οφειλών τους. όσων έχουν καταθέσει αίτηση υπαγωγής στο παραπάνω νομικό καθεστώς  και αναμένουν την εκδίκαση της υπόθεσής τους, προσδοκώντας τη διαμόρφωση της απαίτησης καταβολής των οφειλών σε χαμηλότερα επίπεδα και όσων έχουν καταθέσει ανακοπή κατά προηγηθείσας διαταγής πληρωμής κι έχουν κερδίσει σχετική αίτηση αναστολής εκτέλεσης, ενώ αμφισβητούν το ύψος των οφειλών τους. 

«Οι τράπεζες τιτλοποιούν δάνεια, που έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, χωρίς να αναφέρουν στο δανειολήπτη το ύψος της τιτλοποίησης, ενώ είναι υποχρεωμένες να γράφουν το ποσό, αλλά και τον τόκο που δίνουν για αυτό. Το 2008 είχαμε την κατάρρευση της παγκόσμιας οικονομίας για αυτόν ακριβώς το λόγο. Όταν κατέρρευσε η Lehman Brothers, λόγων των «τοξικών» ομολόγων που κατείχε, τα οποία ήταν για χρεόγραφα που δημιουργήθηκαν πάνω σε υποτιθέμενες αξίας εξαιρετικά επισφαλών ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων. Το ίδιο θα μπορούσε να επαναληφθεί, αφού ο δανειολήπτης είναι υποχρεωμένος να πληρώσει τον τόκο αυτού που θα επενδύσει στα τιτλοποιημένα δάνεια του, πέραν της δόσης. Μόνο μια τράπεζα τιτλοποίησε αυτές τις μέρες δάνεια ύψους 2 δις ευρώ. Αν αυτά δεν μπορέσουν να πληρωθούν από τους δανειολήπτες, αντιλαμβάνεστε ότι πρέπει το κράτος να αναλάβει να στηρίξει εκ νέου με παροχή ρευστού τις τράπεζες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στην οικονομία μας. Τα λεγόμενα «κόκκινα» δάνεια λοιπόν, δεν είναι κόκκινα, αλλά…χρυσά», μας είπε ο κ. Περβανάς. 

Με απλά λόγια λοιπόν, οι Έλληνες φορολογούμενοι θα κληθούν, για πολλοστή φορά, να πληρώσουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, που δεν είναι καν κρατικές, αλλά ιδιωτικές! Ως επιστέγασμα,  τόνισε ο κ. Περβανάς, δεν είναι θεμιτό και νόμιμο οι τράπεζες να τιτλοποιούν απαιτήσεις, οι οποίες ουσιαστικά δεν υπάρχουν ή θα πάψουν να υπάρχουν, χωρίς να ενημερώνουν επίσημα αυτόν που τις αποκτά, για τη νομική και πραγματική τους κατάσταση. Παράλληλα, δεν είναι θεμιτό και νόμιμο, αυτός που αποκτά τις εν λόγω απαιτήσεις, να αποκτά χωρίς άδεια του Δικαστηρίου πρόσβαση σε πολύ ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής