breaking news Νέο

Επιστρέφονται σε εργολάβο 30.000Ε σχετικά με την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου

Επιστρέφονται σε εργολάβο 30.000Ε σχετικά με την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου

Ένα θέμα που είχε αναδειχθεί το Σεπτέμβριο του 2013 στην τότε Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Βέροιας και εν συνεχεία τέθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου, βρέθηκε ανάμεσα σ' αυτά που απασχόλησαν την Οικονομική Επιτροπή στη χθεσινή της συνεδρίαση. Το θέμα είχε να κάνει με τη δικαίωση του εργολάβου Ηλία Μπαλλή στην αγωγή που κατέθεσε κατά του Δήμου Βέροιας, με την οποία και ζητούσε την επιστροφή των 30.000 €, ποσό το οποίο είχε παραδεχθεί η Δήμαρχος κ. Ουσουλτζόγλου ότι ο Δήμος πήρε από τον εν λόγω εργολάβο.
Ειδικότερα, ο κ. Μπαλλής στην αγωγή του υποστήριξε πως στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2009, ο Δήμος Βέροιας του ζήτησε να παράσχει ταμειακή διευκόλυνση, καταβάλοντας ο ίδιος απευθείας στο γλύπτη Κώστα Βαρώτσο το ποσό των 30.000 € για την κατασκευή του ηρώου στην πλατεία Ωρολογίου, προκειμένου αυτό να είναι έτοιμο εγκαίρως και με τον τρόπο αυτό να τηρηθεί η δέσμευση της Δημάρχου κ. Ουσουλτζόγλου στους δημότες.
Μάλιστα, ο κ. Μπαλλής υποστήριξε ότι του είχαν δώσει την υπόσχεση ότι μέσα σε 15 ημέρες θα έπαιρνε τα χρήματά του πίσω. Και πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε στην αγωγή του : «Οι εκπρόσωποι του Δήμου Βέροιας μου ανέφεραν ότι ήταν δυνατόν να λάβει ο ίδιος ο Δήμος τα χρήματα στα ταμεία του και στη συνέχεια να τα αποδώσει στον κ. Βαρώτσο, για λόγους δημοσίου λογιστικού, ενώ, όπως με διαβεβαίωσαν οι εκπρόσωποι του Δήμου, ο Δήμος Βέροιας ανέμενε δήθεν την άμεση εκταμίευση της σχετικής δαπάνης που αφορούσε στην αμοιβή του κ. Βαρώτσου, η οποία και θα μου αποδιδόταν προς εξόφληση του δανείου».
Κατόπιν τούτου τα παρόντα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής (Ζήσης Πατσίκας, Βασίλης Λυκοστράτης, Βασίλης Παπαδόπουλος, Θανάσης Σιδηρόπουλος, Σάκης Κουλουριώτης και ο προεδρεύων σ' αυτή Στέλιος Ασλάνογλου) έλαβαν την απόφαση να μην ασκηθεί προσφυγή κατά της δικαστικής απόφασης, δεχόμενοι την επιστροφή του ποσού των 30.000 € στον εργολάβο Ηλία Μπαλλή.

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής