breaking news Νέο

Εξώδικη πρόσκληση-αίτηση-δήλωση-διαμαρτυρία του Φ.Ο.Η. για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του κυνοκομείου

Εξώδικη πρόσκληση-αίτηση-δήλωση-διαμαρτυρία του Φ.Ο.Η. για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του κυνοκομείου

Εξώδικη πρόσκληση-αίτηση-δήλωση-διαμαρτυρία κατά του Δήμου Βέροιας κατέθεσε η πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας, Αιμιλία Καλπάκη, για θέματα που άπτονται της λειτουργίας του κυνοκομείου, την οποία κοινοποίησε προς τον Εισαγγελέα του Πρωτοδικείου Βέροιας. Η εξώδικη αναφέρει :

«Εγώ η Αιμιλία Καλπάκη σαν Πρόεδρος του Φιλοζωικού Ομίλου Ημαθίας (Φ.Ο.Η.) ύστερα από την 12-07-2019 αίτησή μου επισκέφτηκα το Δημοτικό Κυνοκομείο Βέροιας σαν μέλος της Πενταμελούς Επιτροπής Παρακολούθησης αδέσποτων Ζώων του Δήμου Βέροιας για να παρακολουθήσω τους χώρους του Δημοτικού κυνοκομείου για να εξακριβώσω πόσα ζώα φιλοξενεί το Δημοτικό Κυνοκομείο Βέροιας καθώς και τους χώρους φύλαξής τους. Εκεί διαπίστωσα ότι ένας υπάλληλος του κυνοκομείου ονόματι Λευτέρης με απώθησε και μου είπε ότι δεν μου επιτρέπει να εισέλθω εντός του χώρου που βρίσκονται τα κλουβιά των ζώων. Τον παρεκάλεσα και του είπα ότι φέρω πλήρη ευθύνη της προσωπικής μου ασφάλειας και σαν μέλος της πενταμελούς επιτροπής πρέπει να με αφήσει, αυτός όμως αντί αυτού με έσπρωξε βιαίως και έτσι αναγκάστηκα να αποχωρήσω.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή ήταν η 6η φορά που προσπάθησα να επισκεφτώ το Κυνοκομείο αλλά όλες οι προσπάθειές μου ήταν άκαρπες. Σύμφωνα με την πρώτη ματιά από το προαύλιο του κυνοκομείου είδα και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες διαβίωσης των ζώων είναι άθλιες και απαράδεκτες τα δε κλουβιά των ζώων ήταν όλα γεμάτα και όχι μόνο αυτό υπήρχαν και ζώα στο προαύλιο περιπλανώμενα, ενώ ο αριθμός των ζώων που επιτρέπεται σύμφωνα με το ΝΟΜΟ είναι μόνο δέκα επτά (17) εγώ είδα τουλάχιστον εκατό (100) ζώα, ενώ τα ζώα του προαυλίου στερούνται κτηνιατρικής φροντίδας - μέριμνας. Το γεγονός ότι εδώ και ένα έτος δεν έχουμε καμία ενημέρωση μας δημιουργεί υποψίες - αμφιβολίες για πιθανή εξαφάνιση αρκετών ζώων.

Επίσης κατά την επίσκεψή μου διαπίστωσα ότι δεν υπήρχε κτηνίατρος εδώ και 3 μήνες πράγμα απαράδεκτο τα δε ζώα στη 2η και 3η πτέρυγα είναι σκεπασμένα με σίτες θερμοκηπίου.

Εγώ είμαι διαθετημένη να συμβάλω όπως παλιά που είχα πρόσβαση με προσωπική μου εργασία και να βοηθήσω οικιοθελώς με δικούς μου οικονομικούς πόρους όπως έκανα και παλιά.

Για τους λόγους αυτούς ζητώ από εσάς: 1) Να μπορώ να έχω πρόσβαση σε όλους τους χώρους του Δημοτικού κυνοκομείου Βέροιας, 2) να μου γνωστοποιήσετε πόσα ζώα φιλοξενεί σήμερα το Δημοτικό κυνοκομείο Βέροιας, πόσα πρέπει να έχετε σύμφωνα με το Νόμο και τον χώρο που διαθέτετε.

Επίσης εδώ και ένα έτος δεν έχω καμία ενημέρωση (πόσες περισυλλογές γίνονται, πόσες στειρώσεις, πόσες υιοθεσίες, πόσες καταγγελίες αν γίνανε, επανεντάξεις, εγκαταλείψεις χωρίς μέριμνα νερού και τροφής).

Για τους λόγους αυτούς ζητώ από εσάς να μου απαντήσετε γραπτώς εντός προθεσμίας επτά (7) ημερών από την κοινοποίηση της παρούσας, άλλως σε διαφορετική περίπτωση θα προσφύγω ενώπιων των αρμοδίων Δικαστηρίων και Αρχών.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής παραγγέλλεται να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνετε, για να λάβουν γνώση και για τις νόμιμες συνέπειες, αντιγράφοντας ολόκληρη την παρούσα την έκθεση επίδοσής του».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής