breaking news Νέο

«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου

«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου

«Θερίζει» ο ιός του Δυτικού Νείλου. Άλλοι τέσσερις θάνατοι προστέθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη μακάβρια λίστα των θυμάτων του ιού του Δυτικού Νείλου, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους δέκα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία επιδημιολογική έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ - πρώην ΚΕΛΠΝΟ).

Συγκεκριμένα, από την αρχή της περιόδου του 2019 μέχρι προχθές το μεσημέρι, έχουν διαγνωσθεί και διερευνηθεί 96 κρούσματα λοίμωξης, από τον ιό του Δυτικού Νείλου στην Ελλάδα, εκ των οποίων τα 59 παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ), όπως εγκεφαλίτιδα ή/και μηνιγγίτιδα ή/και οξεία χαλαρή παράλυση, και 37 είχαν ήπιες εκδηλώσεις (εμπύρετο νόσημα) ή δεν είχαν εκδηλώσεις από το ΚΝΣ. Την ίδια στιγμή, έχουν καταγραφεί δέκα θάνατοι ασθενών με λοίμωξη από τον ιό, ηλικίας άνω των 60 ετών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα επιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε καθένα κρούσμα λοίμωξης από το ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου με 140 μολυσθέντες από τον ιό με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής