breaking news Νέο

Πρωτοβουλία των τευτλοπαραγωγών να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο των τριών εργοστασίων της ΕΒΖ

Πρωτοβουλία των τευτλοπαραγωγών να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο των τριών εργοστασίων της ΕΒΖ

Να πάρουν στα χέρια τους τον έλεγχο των τριών εργοστασίων της ΕΒΖ ΑΕ, στο Πλατύ, στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα, θέλουν οι τευτλοπαραγωγοί της χώρας, καθώς θεωρούν πως έτσι όπως έχουν έρθει τα πράγματα, πλέον είναι ο μόνος τρόπος, για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητά τους και η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στην Ελλάδα.

Το θέμα απασχόλησε συνάντηση του σωματείου τευτλοπαραγωγών της Κεντρικής Μακεδονίας, την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου, στο εργοστάσιο του Πλατέος και λήφθηκε η απόφαση να διερευνηθεί ο τρόπος, με τον οποίο θα καταστεί δυνατό να περάσει η ιδιοκτησία των τριών εργοστασίων στις ομάδες παραγωγών, που έχουν στήσει οι τευτλοκαλλιεργητές.

Ήδη, όπως διαρρέουν, έχουν κάνει μια πρωτόλεια προεργασία και είναι πεπεισμένοι ότι τεχνικά μπορεί να γίνει η μεταβίβαση, ενώ λένε ακόμη ότι έχουν δεχθεί και παροτρύνσεις από κυβερνητικούς παράγοντες, να προχωρήσουν προς την κατεύθυνση αυτή, με δέσμευση ότι εκείνοι θα τους παρέχουν όποια στήριξη χρειαστεί.

Η διοίκηση του σωματείου της Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την ερχόμενη Τετάρτη, αφού δηλαδή ολοκληρωθεί η καμπάνια ζάχαρης στο Πλατύ, θα ξεκινήσει τις επαφές με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, την κυβέρνηση και τους άλλους εμπλεκόμενους (πιστώτρια τράπεζα, ειδικός εκκαθαριστής) με την ΕΒΖ, για να γνωστοποιήσει τις προθέσεις της και να προχωρήσει τα όποια επόμενα βήματα απαιτούνται, ώστε να τις κάνει πράξη.

Οι τευτλοπαραγωγοί που ηγούνται της πρωτοβουλίας αισιοδοξούν ότι το εγχείρημα μπορεί να είναι επιτυχές. Κι αυτό γιατί, όπως εξηγούν, προσφέρουν μια διέξοδο σε ένα μάλλον βέβαιο αδιέξοδο στην ΕΒΖ, δίδοντας την ευκαιρία να μην κλείσει η βιομηχανία, να διασφαλιστεί η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας, να πάρει κάποια χρήματα ο βασικός μέτοχος και η τράπεζα και να δείξει κι η κυβέρνηση κοινωνικό πρόσωπο, στηρίζοντας έμπρακτα τους αγρότες και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας της εταιρείας στην Ελλάδα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής