breaking news Νέο

Διάθεση καυσόξυλων στους δημότες Νάουσας από τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019

Διάθεση καυσόξυλων στους δημότες Νάουσας από τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019

Ανακοινώνεται η έναρξη υποβολής των αιτήσεων στο Δήμο Νάουσας για τη διάθεση των καυσόξυλων από τη Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019, με τα εξής κριτήρια :

  1. Διανομή ξυλείας σε 150 δικαιούχους.
  2. Η ποσότητα ανά δικαιούχο θα είναι 6χκμ.
  3. Η τιμή για τα 6χκμ. καυσόξυλων θα είναι 100€.
  4. Δικαιούχοι είναι αποκλειστικά οι παρακάτω τρεις (3) κατηγορίες:

Α) Πολύτεκνοι με συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) εισόδημα έως 13.000€. Πολύτεκνοι θεωρούνται μόνο όσοι στο εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2018 τα προστατευόμενα μέλη τους είναι από τέσσερα (4) και πάνω.

Β) ΑΜΕΑ και ανάπηροι με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω με συνολικό εισόδημα έως 7.000€.

Γ) Μακροχρόνια άνεργοι άνω των (12) δώδεκα μηνών με συνολικό εισόδημα (ή τεκμαρτό για τους ελεύθερους επαγγελματίες) εισόδημα έως 6.000€. Οι μακροχρόνια άνεργοι πρέπει να είναι μόνο έγγαμοι.

  1. Εξαιρούνται τα μέλη δασικών συνεταιρισμών καθώς και οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών δασών και οι κάτοικοι τοπικών κοινοτήτων που λαμβάνουν μερίδα συνιδιόκτητου δάσους.

Διευκρινίζεται ότι:

α) Η διαθέσιμη ξυλεία από το δημοτικό δάσος προφανώς δεν επαρκεί για όλους τους δημότες, γι’ αυτό και τίθενται τα πιο πάνω κριτήρια.

β) Η παραλαβή της ξυλείας θα γίνεται από τους ίδιους τους δημότες με δικό τους μεταφορικό μέσο από το σημείο συγκέντρωσης της υλοτομίας στο βουνό, άκοπα (μήκος έως 1,20μ.). Τα ξύλα θα δοθούν από τη συστάδα 58β του Δημοτικού δάσους Νάουσας στην τοποθεσία “Βοϊδομάτι-Βρωμόβρυση” και σε απόσταση 15χλμ. από τη Νάουσα.

γ) Η διάθεση των καυσόξυλων θα γίνει κατά προτεραιότητα (ξεκινώντας απ’ τα χαμηλότερα εισοδήματα) και μέχρι να εξαντληθεί η καθορισμένη ποσότητα ξυλείας.

δ) Επειδή τα καυσόξυλα αυτά προορίζονται αποκλειστικά για την κάλυψη ατομικών αναγκών, απαγορεύεται η διάθεσή τους σε τρίτους ή στο εμπόριο. Για το σκοπό αυτό η Δασική Υπηρεσία του Δήμου θα ενεργεί σχετικούς έλεγχους και οι παραβάτες θα διώκονται ποινικά, αλλά και με διοικητικό πρόστιμο.

 

Δικαιολογητικά:

  1. Αίτηση - Υπεύθυνη δήλωση (δίνεται από την υπηρεσία).
  2. Φωτοτυπία ταυτότητας.
  3. Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
  4. Βεβαίωση αναπηρίας σε ποσοστό 67% και άνω (βεβαιώνεται από πιστοποιητικό Πρωτοβάθμιας ή Δευτεροβάθμιας Επιτροπής ή από Κέντρο Πιστοποίησης αναπηρίας από οποιοδήποτε αρμόδιο φορέα, εφόσον δεν έχει λήξει η ισχύς της γνωμάτευσης κατά το χρόνο κατάθεσης των δικαιολογητικών).
  5. Βεβαίωση μακροχρόνιας ανεργίας (έγγαμων ανέργων) άνω των (12) δώδεκα μηνών (βεβαιώνεται από τον ΟΑΕΔ).
  6. Εκκαθαριστικό φορολογικής δήλωσης φορολογικού έτους 2018.
  7. Πρόσφατο απόκομμα λογαριασμού της ΔΕΗ.

 

Υποβολή αιτήσεων – Δικαιολογητικών

 

Στο Δημαρχείο (Δημαρχίας 30-Νάουσα), Διεύθυνση Περιβάλλοντος (αρμόδια κ. Σκόδρα Ευμορφία), από την Δευτέρα 02 Σεπτεμβρίου 2019 έως και την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου 2019 κατά τις ώρες 8:00π.μ.-13:00μ.μ.

Η αξιολόγηση των αιτήσεων θα γίνει από την Διαπαραταξιακή Επιτροπή, η οποία έχει οριστεί σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 262/2019 Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Νάουσας.

Πληροφορίες: Δήμος Νάουσας-Δ/νση Περιβάλλοντος, τηλ. 23323 50344.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΑΟΥΣΑΣ 

ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής