breaking news Νέο

Τον Ιβάν Σαββίδη τίμησε ο "Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας" με το μετάλλιο της Ι.Μ. του Πόντου

Τον Ιβάν Σαββίδη τίμησε ο

Με το μετάλλιο των 1200 χρόνων της Ιεράς Μονής του Πόντου τιμήθηκε ο κ. Ιβάν Σαββίδης από το σωματείο «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας», σε τελετή που  έγινε σε αίθουσα του Πολεμικού Μουσείου Θεσσαλονίκης, το απόγευμα της Παρασκευής 6 Οκτωβρίου 2017. 

Ο Ιβάν Σαββίδης βοήθησε στην ανοικοδόμηση του ξενώνα της Μονής του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα στο Ροδοχώρι Νάουσας και σε άλλες δράσεις του σωματείου. Ο πρόεδρος του «Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας», κ. Επαμεινώνδας Φαχαντίδης, χάρισε στον κ. Ιβάν Σαββίδη  πιστό αγιογραφημένο αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της Ιεράς Μονής, που χρονολογείται από το 1636. 

Ο κ. Σαββίδης, ευχαριστώντας το σωματείο, τόνισε ότι «η μεγαλύτερη ευτυχία για οποιονδήποτε άνθρωπο είναι, όταν το έργο του και η προσφορά του λαμβάνει την αποδοχή του κόσμου. «Όταν προσφέρω κάτι σε κάποιον, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να αξιοποιηθεί με σωστό τρόπο. Η ουσία δεν είναι η οικονομική υποστήριξη που προσφέρει κανείς με τα χρήματα, αλλά οι δυνατότητες που δίνει• και οι προοπτικές που έχει ο ποντιακός λαός είναι τεράστιες και πρέπει να τις αξιοποιήσουμε. Η περίοδος που ο λαός μας αγωνιζόταν για την εκπλήρωση των βασικών του αναγκών πρέπει να λήξει, για να περάσουμε τώρα πια στο επιστημονικό επίπεδο, όπου θα μπορούν να δείξουν στον κόσμο τις ικανότητές τους. Κι εγώ είμαι εδώ, για να βοηθήσω, όπως μπορώ προς αυτήν την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαββίδης. Και από εμάς το...άξιος!

 

 

 


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής