breaking news Νέο

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Ημαθίας του Κ.Κ.Ε.

Ανακοίνωση της Τομεακής Οργάνωσης Ημαθίας  του Κ.Κ.Ε.

Τραγική είναι πλέον η κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Βέροιας.Κάθε μέρα νέα προβλήματα προστίθενται στα παλαιότερα. Νέες ελλείψεις  σε προσωπικό, σε γιατρούς πολλών ειδικοτήτων. Η κατάσταση πλέον των κλινικών δεν βρίσκεται μόνο σε οριακό σημείο αλλά καθιστά και μη λειτουργικά διάφορα τμήματα για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Τελευταία  αρνητική εξέλιξη είναι  τα προβλήματα λειτουργίας του αναισθησιολογικού τμήματος του Νοσοκομείου Βέροιας με αποτέλεσμα να διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο οι ασθενείς, τα λαϊκά στρώματα που πιθανόν θα χρειαστούν υπηρεσίες υγείας  για επείγοντα ζητήματα και όχι μόνο.

Μετά από την απουσία λόγω βαριάς ασθένειας ενός αναισθησιολόγου απέμειναν δύο, οι οποίοι, λόγω των συνεχών εξαντλητικών εφημεριών πήραν αναρρωτικές άδειες. Ως αποτέλεσμα είναι να μείνει το Νοσοκομείο Βέροιας χωρίς αναισθησιολόγους, καθιστώντας το μη λειτουργικό.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζονται από τις διάφορες κυβερνήσεις, μνημονιακές και μεταμνημονιακές, που σκοπό έχουν να κόβονται ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων στην κοινωνική, προνοιακή  πολιτική κ.α., ώστε να ενισχύεται το μεγάλο κεφάλαιο, οι εφοπλιστές, οι βιομήχανοι, οι μεγαλέμποροι.

Καλούμε τα λαϊκά στρώματα της πόλης και του νομού μας, μαζί με τους εργαζόμενους στα δύο Νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, να μην επιτρέψουν αυτή την πολιτική των κυβερνήσεων, προηγούμενης και τωρινής, που φτωχοποιεί και υποβαθμίζει περαιτέρω  την ζωή των εργαζόμενων  και των λαϊκών στρωμάτων.  Να παλέψουν για μία αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν και ποιοτική Υγεία, χωρίς επιχειρηματική δράση στο χώρο της Υγείας που μοναδικό στόχο έχει την ιδιωτική κερδοφορία.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Μαζικές προσλήψεις σε όλες τις μονάδες Υγείας - Πρόνοιας μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων για την πλήρη κάλυψη των αναγκών.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης και άμεση μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με οποιαδήποτε σχέση μερικής απασχόλησης, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ολοι οι σημερινοί αυτοαπασχολούμενοι γιατροί, καθώς και οι άλλοι επαγγελματίες Υγείας, μπορούν να απορροφηθούν από το αποκλειστικά δημόσιο σύστημα Υγείας.
  • Ο χρόνος αναμονής των γιατρών για ειδικότητα να υπολογίζεται σαν συντάξιμος χρόνος, με πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη και να δίνεται επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις, για όσο διαρκεί η ανεργία τους.
  • Οχι στη διευθέτηση του εργάσιμου χρόνου, 6ωρο - 5ήμερο - 30ωρο με μία εφημερία την εβδομάδα για τους γιατρούς.

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής