breaking news Νέο

Α.Συρίγος : «Αν καταγγείλουμε ή αποχωρήσουμε από τη συμφωνία των Πρεσπών, οι σκοπιανοί θα μας στείλουν...λουλούδια»!

Α.Συρίγος : «Αν καταγγείλουμε ή αποχωρήσουμε από τη συμφωνία των Πρεσπών, οι σκοπιανοί θα μας στείλουν...λουλούδια»!

Συνέντευξη τύπου, αναφορικά με το «σκοπιανό» και τη συμφωνία των Πρεσπών, παραχώρησε το απόγευμα της Δευτέρας 2 Σεπτεμβρίου, η ΝΟΔΕ ΝΔ Ημαθίας, στο ξενοδοχείο «Αιγές», στο πλαίσιο της επίσκεψης του προέδρου του κόμματος και πρωθυπουργού της χώρας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη ΔΕΘ, το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Σεπτεμβρίου. Στην τράπεζα των ομιλητών κάθισαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Παναγιώτης Παλπάνας, οι βουλευτές Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Τάσος Μπαρτζώκας (σ.σ ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος έλειπε στην Αθήνα, λόγω των υπουργικών του υποχρεώσεων), οι βουλευτές ΝΔ Κοζάνης και Έβρου, Παρασκευή Βρυζίδου και Χρήστος Δερμεντζόπουλος, ο πανεπιστημιακός και βουλευτής ΝΔ Α΄ Αθηνών, Άγγελος Συρίγος και η πρόεδρος της ΔΗΜ.ΤΟ Βέροιας, Συρμούλα Τζήμα. Στο χαιρετισμό του ο κ. Τσαβδαρίδης χαρακτήρισε τη ΝΔ ως πιστή στο προεκλογικό της πρόγραμμα, ο κ. Μπαρτζώκας τόνισε ότι η κυβέρνηση απέδειξε ότι από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμη να αναλάβει έργο, η κα. Βρυζίδου ότι στους δυο μήνες διακυβέρνησης έγινε πολύ νομοθετική δουλειά και ο κ. Δερμεντζόγλου ότι στο μικρό αυτό διάστημα η ΝΔ κατέθεσε 35 νομοσχέδια, με σημαντικότερα τη μείωση του ΕΝΦΙΑ,

Στην τοποθέτησή του για το «σκοπιανό» ή «μακεδονικό», όπως το χαρακτήρισε ο καθηγητής Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστημίου και βουλευτής Αθηνών, κ. Συρίγος, χαρακτήρισε κακή τη συμφωνία των Πρεσπών, που πέραν από το όνομα της γλώσσας και της εθνικότητας, αφήνει σημαντικά προβλήματα αναφορικά με τα εμπορικά σήματα της χώρας μας, που περιέχουν τον όρο Μακεδονία ή Μακεδονικός.

«Για να μπορούμε όμως να την αλλάξουμε, πρέπει να την παραβιάσει η άλλη πλευρά, ενώ βάσει της συμφωνίας δεν αναθεωρούνται το όνομα (Βόρεια Μακεδονία), η εθνικότητα (Μακεδόνας-πολίτης της Βόρειας Μακεδονίας) και η γλώσσα (μακεδονική). Δεν μπορούμε να την καταγγείλουμε ή να αποχωρήσουμε από αυτή, αλλιώς οι σκοπιανοί θα μας στείλουν…λουλούδια, αφού θα αναγνωριστούν μετά ως Μακεδονία, χωρίς άλλο προσδιορισμό», τόνισε, μεταξύ άλλων, στην ομιλία του ο κ. Συρίγος, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας πρέπει να προχωρήσει σε επίθεση φιλίας σε αυτά, μετατρέποντας τη Βόρεια Ελλάδα σε χώρο διακοπών των νεαρών σκοπιανών.  Ο κ. Συρίγος είπε ότι θα μπορούσαν σκοπιανοί να φοιτήσουν στη Σχολή Ευελπίδων, ενώ χαρακτήρισε αστείο τον κίνδυνο από την πλευρά των 700.000 σλάβων, που κατοικούν στο γειτονικό μόρφωμα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Συρίγος είπε ότι η ΝΔ ουδέποτε χαρακτήρισε προδοτική τη συμφωνία, ούτε και μίλησε για «κρεμάλες», υπενθυμίζοντάς μας ότι το 1993 η κυβέρνηση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη είχε προτείνει το όνομα σλαβομακεδονία για το γειτονικό κρατικό μόρφωμα. Τον ρωτήσαμε να μας πει τη νομική του θέση για τα όσα, απαράδεκτα, συνέβησαν πριν από λίγες μέρες στη γειτονική Πέλλα, με σκοπιανούς να σηκώνουν την αλυτρωτική τους σημαία της Βεργίνας, χορεύοντας παράλληλα, με γνωστούς τοπικούς φιλοσκοπιανούς, τραγούδια που καθυβρίζουν την Ελλάδα και μιλούν για τη «Μακεδονία του Αιγαίου», που κάποια στιγμή θα ενωθεί με τα υπόλοιπα κομμάτια! Ο κ. καθηγητής μας εξέπληξε λέγοντας ότι από τη στιγμή που η συμφωνία είναι νόμος του ελληνικού κράτους, οποιοσδήποτε μπορεί να ζητήσει από την ελληνική δικαιοσύνη την αναγνώριση σωματείου, επικαλούμενος τη...«μακεδονική» γλώσσα.! Ακολούθησε η εκδήλωση για τα στελέχη και τους φίλους της ΝΔ στον υπόγειο χώρο του «Αιγές».

 

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής