breaking news Νέο

Γ' Εθνική : Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων

Γ' Εθνική : Έγινε ο καταρτισμός των ομίλων

Την περασμένη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε η Επιτροπή Πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής και ανακοίνωσε τον καταρτισμό των οκτώ ομίλων.

Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 107 ομάδες οι οποίες χωρίστηκαν σε οκτώ ομίλους, με τον κάθε όμιλο να περιλαμβάνει από 13 μέχρι 15 ομάδες, ενώ ο 8ος όμιλος είναι αυτούσια Κρητικός, όπως τον είχαν ζητήσει οι Ενώσεις της Κρήτης και αποτελείται από 9 ομάδες.

Οι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας στην Γ' Εθνική, η Νίκη Αγκαθιάς και ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων συμπεριλήφθηκαν στον 2ο όμιλο μαζί με τις ομάδες της ΕΠΣ Μακεδονίας (4), της ΕΠΣ Πέλλας (4), της ΕΠΣ Γρεβενών (1), της ΕΠΣ Καστοριάς (1) και της ΕΠΣ Φλώρινας (1). Σύνολο 15 ομάδες.

Από τις 15 ομάδες του 2ου ομίλου θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα οι 6 τελευταίες.

Όσον αφορά την άνοδο στην Football League οι οκτώ πρώτοι των ισάριθμων ομίλων θα συγκροτήσουν, ύστερα από κλήρωση δύο νέους ομίλους των τεσσάρων ομάδων και θα δώσουν μεταξύ τους αγώνες μπαράζ, για να προβιβαστούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου. Δεν θα υπάρξει δηλαδή απευθείας άνοδος στην Football League.

 

Ο 2ος όμιλος

Ο 2ος όμιλος στον οποίο συμμετέχουν και οι δύο ομάδες της Ημαθίας, αποτελείται όπως ήδη αναφέραμε από 15 ομάδες που είναι:

  1. Νίκη Αγκαθιάς
  2. Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων
  3. Αγρ. Αστέρας Ευόσμου
  4. Μακεδονικός
  5. Ποσειδώνας Μηχανιώνας
  6. Θερμαϊκός Θέρμης
  7. Αλμωπός Αριδαίας
  8. Εδεσσαϊκός
  9. Αναγέννηση Γιαννιτσών
  10. Θύελλα Σαρακηνών
  11. Νέα Καλλικράτεια
  12. Άρης Παλαιοχωρίου
  13. Α.Ο. Σειρήνα (ΕΠΣ Γρεβενών)
  14. Αστραπή Μεσοποταμίας (ΕΠΣ Καστοριάς)
  15. ΠΑΣ Φλώρινα

• Μεταξύ των 107 ομάδων που δήλωσαν συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής βρίσκεται και ο Άρης Παλαιοχωρίου που είχε επίσημα ανακοινώσει ότι όχι μόνο δεν προτίθεται να δηλώσει συμμετοχή, αλλά αναστέλλει και την αγωνιστική δραστηριότητά του.

Στην θέση του Άρη Παλαιοχωρίου πιθανότατα θα αγωνιστεί ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, που μέχρι στιγμής δεν έχει δηλώσει συμμετοχή σε κανένα πρωτάθλημα. Αυτό βέβαια θα το αποφασίσει η Γενική Συνέλευση των μελών του ερασιτέχνη της ιστορικής ομάδας της Θεσσαλονίκης. Προσέγγιση πάντως μεταξύ των δύο πλευρών του Άρη Παλαιοχωρίου και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης έχει ήδη πραγματοποιηθεί και υπάρχει μια κατ' αρχήν συμφωνία, το αν όμως αυτή η συμφωνία υλοποιηθεί θα αποφασιστεί, επαναλαμβάνουμε από την Γενική Συνέλευση του Ηρακλή. Αν η Γενική Συνέλευση αποφασίσει ότι δεν πρέπει να προχωρήσει η εκδοχή της συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής με τον Άρη Παλαιοχωρίου όχημα τότε το πιο πιθανό είναι να επιλεγεί η απόλυτη αποχή του Ηρακλή από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα.

 

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Την προσεχή Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της ΕΠΟ θα πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος της Γ' Εθνικής που κατά πάσα πιθανότητα ξεκινάει μαζί με αυτό της Football League στις 29 Σεπτεμβρίου. Να υπενθυμίσουμε ότι την Δευτέρα (9/9) είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί, επίσης στα γραφεία της ΕΠΟ και η κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος στην οποία συμμετέχουν και οι ομάδες της Football League.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής