breaking news Νέο

Football League : Σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος

Football League : Σήμερα η κλήρωση του πρωταθλήματος

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ έκανε αποδεκτή την απόφαση – πρόκριμα της Επιτροπής διοργανώσεων, για την συμμετοχή της Καλαμάτας και της Νίκης Βόλου στο πρωτάθλημα της Football League και οι 14 ομάδες που συγκροτούν την συγκεκριμένη κατηγορία μετράνε αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος του οποίου, όπως είναι γνωστό η σέντρα έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου, με την προϋπόθεση βέβαια, ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις από την πλευρά της ΕΡΤ και θα υπογραφούν τα σχετικά τηλεοπτικά συμβόλαια που εξασφαλίζουν στις ομάδες ποσό ύψους 1,8 εκατ. ευρώ ετησίως (130.000 ευρώ σε κάθε ομάδα).

Για σήμερα μάλιστα Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένο να πραγματοποιηθεί η κλήρωση του πρωταθλήματος. Εν τω μεταξύ η ΕΠΟ έδωσε παράταση 10 ημερών, στη μεταγραφική περίοδο που έχει ήδη λήξει για τις επαγγελματικές ομάδες, στην Καλαμάτα και στη Νίκη Βόλου, προκειμένου να ενισχύσουν το ρόστερ τους, αφού αλλάζουν πλέον κατηγορία και αντί στη Γ' Εθνική στην οποία κανονικά ανήκαν, θα αγωνιστούν στην Football League.

 

KΥΠΕΛΛΟ: ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ Η ΚΛΗΡΩΣΗ

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες φάσεις του Κυπέλλου Ελλάδος στις οποίες όπως είναι γνωστό συμμετείχαν οι Κυπελλούχοι των ΕΠΣ. Ήδη έχουν προκριθεί 10 ομάδες που θα μπουν στην κληρωτίδα απέναντι στις 14 ΠΑΕ της Football League. Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί την προσευχή Δευτέρα, στα γραφεία της ΕΠΟ, η οποία, όπως είναι γνωστό είναι διοργανώτρια του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι 24 ομάδες (14 της Football League και 10 οι Κυπελλούχες των ΕΠΣ που προκρίθηκαν από τους δύο προηγούμενους γύρους) θα σχηματίσουν 12 ζευγάρια από τα οποία τα 11 θα αποτελούνται από διαφορετική κατηγορία (Κυπελλούχος ΕΠΣ – ΠΑΕ Football League) με την ομάδα που προέρχεται από τις ΕΠΣ, όπως προβλέπει η προκήρυξη, να είναι γηπεδούχος και το ένα ζευγάρι θα το αποτελούν ομάδες που θα προέρχονται από την Football League.

Οι 12 νικητές θα προκριθούν στον τέταρτο γύρο, που θα βρουν απέναντι τους τις 12 ΠΑΕ της Super League 2.

 

ΜΑΘΑΙΝΕΙ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΤΗΣ Η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ λοιπόν, όπως βέβαια και οι υπόλοιπες ομάδες της Football League σήμερα Τετάρτη λίγο μετά το μεσημέρι θα μάθει την ομάδα που θα βρει απέναντί της στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, που όπως ήδη είναι γνωστό, είναι προγραμματισμένη για την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου (29/09), με την απαραίτητη προϋπόθεση βέβαια ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξει αναβολή της έναρξης του πρωταθλήματος, ενώ την προσεχή Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου θα πληροφορηθεί και τον πρώτο αντίπαλό της στον θεσμό του Κυπέλλου, που εφόσον προέρχεται από τις ερασιτεχνικές κατηγορίες θα τον αντιμετωπίσει εξ ορισμού εκτός έδρας κι αν είναι ομάδα της Football League τότε η έδρα θα βγει μέσα από την κλήρωση.

Να υπενθυμίσουμε ότι η διεξαγωγή των αγώνων της 3ης φάσης του Κυπέλλου έχει προγραμματιστεί για την επόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου. Δηλαδή οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της ΒΕΡΟΙΑΣ και των υπολοίπων βέβαια ομάδων της Football League ξεκινάνε την επόμενη Κυριακή και τον αντίπαλό της θα τον πληροφορηθεί την προσεχή Δευτέρα από την κλήρωση της 3ης φάσης του Κυπέλλου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής