breaking news Νέο

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπ.Υγείας «Προβλήματα στη λειτουργία του Γ.Ν. Βέροιας στην Π.Ε. Ημαθίας»

Ερώτηση βουλευτών του ΚΚΕ προς τον υπ.Υγείας  «Προβλήματα στη λειτουργία του Γ.Ν. Βέροιας στην Π.Ε. Ημαθίας»

Η υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας προχώρησε συντεταγμένα και με σχέδιο από όλες διαχρονικά τις κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να χειροτερεύει συνεχώς η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών υγείας για τα λαϊκά στρώματα, να επεκτείνεται η επιχειρηματική δράση στο χώρο των Νοσοκομείων, φτάνοντας παράλληλα στα όρια της ανθρώπινης αντοχής το υγειονομικό προσωπικό.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γενικού Νοσοκομείου Βέροιας  στην Π.Ε. Ημαθίας που η έλλειψη προσωπικού, έχει οδηγήσει σε οριακή κατάσταση τη λειτουργία του, με επικίνδυνες συνθήκες στην παροχή υπηρεσιών Υγείας και δραματικές συνθήκες εργασίας για το προσωπικό των συγχωνευμένων Νοσοκομείων.

Οι ελλείψεις στο Νοσοκομείο είναι τόσες που έχουν ως αποτέλεσμα, για μεγάλο χρονικό διάστημα, να καθίστανται μη λειτουργικά διάφορα τμήματα του. Πιο πρόσφατο είναι το γεγονός που αφορά το Αναισθησιολογικό τμήμα του Γ.Ν. Βέροιας, το οποίο έχει μείνει χωρίς αναισθησιολόγους. Έπειτα από την απουσία, λόγω βαριάς ασθένειας, ενός αναισθησιολόγου απέμειναν δύο, οι οποίοι, λόγω των συνεχών εξαντλητικών εφημεριών, πήραν αναρρωτικές άδειες.

 

Σύμφωνα με τα παραπάνω ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση για:

Να καλυφθούν τα κενά σε προσωπικό όλων των ειδικοτήτων, με προσλήψεις μόνιμων και πλήρους απασχόλησης εργαζομένων, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Βέροιας, και να καλύπτονται οι ανάγκες των ασθενών.

 

Οι βουλευτές

Γιάννης Δελής

Λεωνίδας Στολτίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής