breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Γέννησε 4 μήνες αφότου διαγνώστηκε… εγκεφαλικά νεκρή!

Όταν ένα ελικόπτερο μετέφερε μια νεαρή γυναίκα στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη κατάσταση αφού είχε υποστεί βαρύ εγκεφαλικό επεισόδιο, τον περασμένο Απρίλιο, οι πιθανότητες επιβίωσής της ήταν μηδαμινές. Όπως και του εμβρύου που κυοφορούσε για 15 εβδομάδες.

Ενάντια σε όλες τις προβλέψεις, στις 15 Αυγούστου, στο νοσοκομείο του Μπρνο στην Τσεχία γεννήθηκε με καισαρική ένα υγιέστατο κοριτσάκι, η Ελίσκα, βάρους 2,13 κιλών, αν και η μητέρα του ήταν εγκεφαλικά νεκρή.

Σύμφωνα με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Μπρνο, οι 117 ημέρες που κατάφεραν να κρατήσουν στη ζωή το μωρό μέσα στη μήτρα πιστεύεται ότι συνιστά νέο ρεκόρ: πρόκειται για την πλέον μακροχρόνια τεχνητά υποστηριζόμενη εγκυμοσύνη ενώ η μητέρα είναι εγκεφαλικά νεκρή.

Η 27χρονη γυναίκα, τα στοιχεία της οποίας δεν ανακοινώθηκαν, διαπιστώθηκε ότι ήταν εγκεφαλικά νεκρή λίγο μετά τη μεταφορά της στο νοσοκομείο. Αμέσως οι γιατροί ξεκίνησαν έναν αγώνα για να σώσουν το έμβρυο. Την έβαλαν σε μηχανική υποστήριξη και ένας φυσικοθεραπευτής κινούσε ανά διαστήματα τα πόδια της, μιμούμενος το βάδισμα, ώστε να βοηθήσει και με αυτόν τον τρόπο την ανάπτυξη του μωρού. Οι νοσηλεύτριες μιλούσαν στο έμβρυο και η γιαγιά του τού διάβαζε παραμύθια, όπως είπε ο επικεφαλής αναισθησιολόγος Ρόμαν Γκαλ.

Γέννησε και την «αποσύνδεσαν» από την ζωή

Μετά τη γέννηση του μωρού, παρουσία του συζύγου της και άλλων μελών της οικογένειας, το ιατρικό προσωπικό αποσύνδεσε τα μηχανήματα που την κρατούσαν στη ζωή.

«Ήταν πραγματικά μια εξαιρετική περίπτωση, όπου όλη η οικογένεια ήταν ενωμένη… χωρίς την υποστήριξη και το ενδιαφέρον τους, τα πράγματα δεν θα είχαν τελειώσει με αυτόν τον τρόπο», είπε ο Πάβελ Βεντούρα, ο επικεφαλής του τμήματος γυναικολογίας και μαιευτικής του νοσοκομείου.

Η Ελίσκα παρέμεινε στο νοσοκομείο για άλλες δύο εβδομάδες, μέχρι που της έδωσαν εξιτήριο και ο πατέρας της την πήρε στο σπίτι για να γνωρίσει τον μεγαλύτερο αδελφό της. Πλέον μεγαλώνει με τη βοήθεια της θείας της που τη θηλάζει αφού πρόσφατα απέκτησε και η ίδια ένα μωρό.

*****

  • Απίστευτο! Λιποθύμησε ο εκπαιδευτής, προσγείωσε το αεροσκάφος ο μαθητευόμενος πιλότος!

Αν φοβάστε τα αεροπλάνα, τότε αυτό που συνέβη στην Αυστραλία θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελεί τον χειρότερό σας εφιάλτη! Οι εικόνες με το αεροσκάφος κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Κατάφερε να προσγειώσει το μικρό αεροσκάφος, ενώ δεν είχε κάνει ποτέ ξανά προσγείωση μόνος του κι ενώ ο εκπαιδευτής πιλότος είχε λιποθυμήσει δίπλα του!

Είναι πραγματικά μια απίστευτη ιστορία. Μια ιστορία που αποδεικνύει πως ο άνθρωπος μπορεί να καταφέρει τα πάντα όταν φτάνει στα όριά του.

Και τα όρια αυτού του ανθρώπου, στην προκειμένη περίπτωση, ήταν τα όρια… της ζωής του κυριολεκτικά!

Όλα συνέβησαν στην Αυστραλία. Πρωταγωνιστής ο Max Sylvester, ο οποίος είχε στο ενεργητικό του μόλις δύο (!) ώρες εμπειρίας σε πτήση! Ο εκπαιδευτής του, Robert Mollard, λιποθύμησε ενώ το αεροσκάφος ήταν στον αέρα, κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στο αεροδρόμιο Perth’s Jandakot.

Με την βοήθεια του πύργου ελέγχου, ο εκπαιδευόμενος πιλότος κατάφερε να κάνει μια άψογη προσγείωση χωρίς… ούτε μία γρατζουνιά.

Το ηχητικό απόσπασμα από την συνομιλία του ερασιτέχνη πιλότου με τον πύργο ελέγχου είναι ανατριχιαστικό.

Τον ρωτούν αν έχει κάνει ξανά προσγείωση είτε μόνος του, είτε υπό την επίβλεψη κάποιου. Απαντά όχι!

Τον ρωτούν αν έχει λιποθυμήσει ο εκπαιδευτής του και απαντά πως γέρνει συνεχώς πάνω του, πως προσπαθεί να τον σηκώσει όρθιο, αλλά εκείνος πέφτει ξανά προς τον ώμο του!

Κι όλα αυτά ενώ… κουμαντάρει το μικρό αεροσκάφος! Απίστευτο…

*****

  • Κεντάει πάνω σε… τούρτες!

Τις δημιουργίες τής ζαχαροπλαστικής κοσμεί με ζώα του δάσους, κάκτους, σχήματα χιονοκρυστάλλων. Στην πιο πρόσφατη, ιδιαίτερα πολύχρωμη «κολεξιόν» της, η Βίτζιλ έχει κατακτήσει την τέχνη του κεντήματος, χρησιμοποιώντας γλασάρισμα για να φιλοτεχνήσει ανθοσυνθέσεις με «βελονάκι».

Στην κολεξιόν -με την επωνυμία «Ταπισερί»-, η, με έδρα τη νότια Καλιφόρνια, καλλιτέχνις φιλοτεχνεί διακόσμηση που θυμίζει τα κεντημένα σε λαϊκές φορεσιές μεξικανικά μοτίβα ή παραπέμπει στις τεχνικές ρωσικού λαϊκού κεντήματος.

Το χόμπι ξεκίνησε μικρή, όταν έκανε τούρτες με τη μητέρα της. Εντυπωσιασμένη με τη διακόσμηση που επιτύγχανε, άρχισε να μελετά βιβλία μαγειρικής-ζαχαροπλαστικής. Αυτή η διαδρομή μετέτρεψε το χόμπι σε επάγγελμα. Παρακολούθησε μαθήματα στην περίφημη σχολή μαγειρικής «Le Gordon Bleu», στο Παρίσι, όπου παρακολουθούσε τους καθηγητές της να δημιουργούν απίστευτες τούρτες, πραγματικά γλυπτά από σοκολάτα, buttercream (μείγμα βουτύρου και γλάσου), φοντάν και ζάχαρη. Τώρα, συμμετέχει σε ένα ζαχαροπλαστείο στην Καλιφόρνια και, παράλληλα, διοργανώνει εργαστήρια όπου διδάσκει τις τεχνικές της.

*****

  • Κόκορας σκότωσε ηλικιωμένη!

Η άτυχη γυναίκα μπήκε στο κοτέτσι για να μαζέψει αυγά…

Το θάνατο από το τσίμπημα ενός “επιθετικού” κόκορα βρήκε ηλικιωμένη γυναίκα στη νότια Αυστραλία, που μπήκε στο κοτέτσι για να μαζέψει αυγά.

Ο κόκορας τρύπησε με το ράμφος του μια κιρσώδη φλέβα προκαλώντας ακατάσχετη αιμορραγία και τελικά το θάνατο της γυναίκας, η ταυτότητα της οποίας δεν αποκαλύφθηκε.

Το τραγικό περιστατικό παρουσίασε ο καθηγητής Ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Αδελαϊδας, Ρότζερ Μπάιαρντ, που μελετά τους κρυφούς κινδύνους που προέρχονται από θεωρούμενα «ακίνδυνα» ζώα, για να συνδράμει στην πρόληψη παρόμοιων θανάτων στο μέλλον.

«Προσπαθώ να πείσω τους ηλικιωμένους που έχουν κιρσώδεις φλέβες να τις αντιμετωπίσουν με μια απλή επέμβαση, γιατί μπορούν πολύ εύκολα να σπάσουν», δήλωσε στην ιστοσελίδα the Advertiser. «Αυτή η περίπτωση μας κάνει να συνειδητοποιήσουν πόσο ευάλωτοι είναι οι ηλικιωμένοι, πόσο εύκολα μπορούν να σπάσουν οι κιρσώδεις φλέβες».

 

Επικίνδυνα κι άλλα κατοικίδια εκτός από τους κόκορες

Ο Αυστραλός καθηγητής αποκάλυψε ότι μια άλλα γυναίκα πέθανε πρόσφατα υπό παρόμοιες συνθήκες, όχι από τσίμπημα κόκορα, αλλά από τη γρατζουνιά μιας γάτας. «Οι γάτες είναι πολύ συχνός κίνδυνος για τους ηλικιωμένους γιατί τους αρέσει να τρίβονται στους αστραγάλους και τα πόδια και συχνά προκαλούν τραυματισμούς», είπε. Προειδοποίησε όμως ότι οι ηλικιωμένοι κινδυνεύουν κι από άλλες αιτίες: «Έχουμε κάνει μελέτες που δείχνουν ότι άνθρωποι έχουν χτυπήσει απλώς τα πόδια ή τις φλέβες τους κάπου τριγυρνώντας μέσα στα σπίτια τους κι έχουν πάθη ακατάσχετη αιμορραγία»...


• Απίστευτο! Λιποθύμησε ο εκπαιδευτής, προσγείωσε το αεροσκάφος ο μαθητευόμενος πιλότος!
• Κεντάει πάνω σε… τούρτες!
• Κόκορας σκότωσε ηλικιωμένη!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής