breaking news Νέο

"Ναοί - Ιερά - Μυστήρια", έκθεση Φωτογραφίας

“Ο άνθρωπος δημιούργησε κτίσματα για διάφορες χρήσεις. Όπως, για να στεγαστεί, να παράγει το ψωμί του και άλλα αγαθά, να περιθάλψει την υγεία του και ούτω καθεξής. Παράλληλα όμως, οικουμενικά και διαχρονικά, ανήγειρε με κόπο, μόχθο και μεράκι κτίσματα για να στεγάσει - εξυμνήσει την πίστη του σε κάτι ανώτερο, σε έναν Θεό. Το γεγονός αυτό, της ύπαρξης και ανέγερσης κτισμάτων που εξυπηρετούν ανάγκες πέραν των βασικών και λειτουργικών, είναι το εφαλτήριο μας στην παρούσα φωτογραφική και πνευματική αναζήτηση.”

 

Χρήστος Κ. Μητσιάνης - Διδάσκων - Επιμελητής Έκθεσης

 

Το Εργαστήριο Φωτογραφίας Δήμου Νάουσας σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και του Συλλόγου για την Διάδοση των Εικαστικών Τεχνών πραγματοποιεί, στα πλαίσια του "Εικαστικού Φθινοπώρου", την έκθεση φωτογραφίας "Ναοί - Ιερά - Μυστήρια".

 

Στο παραπάνω φωτογραφικό θέμα ασχολήθηκαν οι καλλιτέχνες - σπουδαστές του εργαστηρίου για πάνω από 8 μήνες. Συνολικά θα παρουσιαστούν 39 έργα από 13 καλλιτέχνες, 13 κείμενα τεκμηρίωσης και ένα video παρουσίασης του έργου του έργου κάθε καλλιτέχνη.

Συντελεστές:

Διδάσκων - Επιμέλεια έκθεσης: Χρήστος Μητσιάνης

Σπουδαστές: Βελιγδένη Γ. Γεωργιάδη Ε. Ζιάννης Δ. Μάνος Γ. Μπαλτζής Ι. Πεγκλίδης Α. Πίσαρη Π. Πολάκης Γ. Procopan Α. Σταυρακίδου Σ. Τόμτσης Κ. Τσιγγόπουλος Ι.

 

Χώρος:

Kamini Gallery (Έρια). Ή αλλιώς το λεβητοστάσιο του εργοστασίου Έρια το οποίο βρίσκεται κάτω από το φουγάρο.

 

Εγκαίνια: 14 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:00 μ.μ

Στα εγκαίνια θα τραγουδήσει η Χορωδιακή Ομάδα mammaCanto, με την Μαρία Πέτκου στο πιάνο και την Δήμητρα Μητρέντση στην διεύθυνση.

 

Διάρκεια έκθεσης: 14 έως 29 Σεπτεμβρίου

Ώρες λειτουργίας

Καθημερινά: 18:00 - 22:00

Σαββατοκύριακα: 11:00 - 14:00 & 18:00 - 22:00

Η είσοδος στην έκθεση είναι ελεύθερη.

 

Οικονομική υποστήριξη της πολιτιστικής δραστηριότητας μπορείτε να κάνετε με αγορά των φωτογραφιών ή λαχνών για κλήρωση φωτογραφικών έργων.

Τηλ. επικοινωνίας για επισκέψεις - ξεναγήσεις σχολείων: 6988220959

 

Παράλληλες δράσεις

ΔΕΥ 16/9 @ 20:30 Προβολή Φιλμογραφίας Κωνσταντίνου Τατάρογλου.

Μικρού Μήκους: Fake Flowers 2012 (συν-σκηνοθεσία: Χρ. Μητσιάνης), Versus 2018

Ντοκιμαντέρ: Ο Γιώτα Δέλτα και το Ντιαν 2015 (βιογραφικό έργο τεκμηρίωσης της ζωής και του έργου του δασκάλου - καθηγητή παιδαγωγικής & συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ι. Δ. Ιωαννίδη) - Είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡ 20/9 @ 21:00 Συναυλία Jazz. Next Step Quartet

Οι Next Step δημιουργήθηκαν το φθινόπωρο του 2011. Συναντήθηκαν κατά την διάρκεια των σπουδών τους στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου όπου συνεργάστηκαν σε ποικίλα projects. Στην Αθήνα συνάντησαν συμπτωματικά τον Ελληνό – Σουηδό Ορφέα Τσουκαλά και συνειδητοποίησαν ότι και οι πέντε μοιράζονταν ένα κοινό όραμα για τη μουσική, δημιουργώντας έτσι τις πρώτες τους συνθέσεις, επηρεασμένοι από τη μουσική των Radiohead, Brad Melhdau, Bill Evans, Miles Davis, Eric Satie, κ.ά.

Το 2012 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο απλά το όνομα τους από την ελληνική εταιρεία Puzzlemusik. Η κυκλοφορία του άλμπουμ είχε σαν αποτέλεσμα εξαιρετικές κριτικές, πολλές συνεντεύξεις σε ελληνικά περιοδικά και εφημερίδες. Την κυκλοφορία ακολούθησαν πολλές συναυλίες αλλά και εμφανίσεις σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα. Το 2016 κέρδισαν την 1η θέση στην κατηγορία “small band” στον “International Made in NY competion” και παρουσίασαν τη δουλειά τους στο Tribeca Performing Arts centre in Manhattan, New York.

Οι Θοδωρής Κότσυφας στην κιθάρα, Γιάννης Παπαδόπουλος στο πιάνο, Ντίνος Μάνος στο μπάσο και Βασίλης Ποδαράς στα τύμπανα, θα παρουσιάσουν συνθέσεις τους από παλαιότερες δισκογραφικές δουλειές, αλλά και νέα τους τραγούδια τα οποία πρόκειται να κυκλοφορήσουν σύντομα. - Είσοδος 5 €

ΣΑΒ 21/9 @ 17:00 - 20:00 Σεμινάριο - Workshop. Το συναίσθημα στην φωτογραφία

Εισηγητές: Αδαμίδου Ευδοξία, Ψυχολόγος - Μητσιάνης Χρήστος, Καθ. Φωτογραφίας

Η φωτογραφία είναι για πολλούς ένα χόμπυ, ένας τρόπος κοινωνικής συνδιαλλαγής, μια μορφή τέχνης. Συνάμα, αποτελεί ένα μέσο που χρησιμοποιείται στις θεραπείες τέχνης, μαζί με τη μουσική, το χορό, το θέατρο και τις εικαστικές τέχνες.

Πώς μπορεί η φωτογραφία να βοηθήσει έναν άνθρωπο στη θεραπεία του; Πώς μπορεί να εκμαιεύσει συναίσθημα; Πώς μπορεί να εκφράσει τις βαθύτερες επιθυμίες και φόβους του καθένα; - Είσοδος ελεύθερη.

ΣΑΒ 21/9 @ 21:00 Παράσταση Αφήγησης*. Lupus in fabula

Υπάρχει ηθική στα ζώα; Κι αν ναι, υπάρχουν ζώα που είναι μόνο καλά ή μόνο κακά; Και τότε, ο λύκος τι είναι; Επειδή υπάρχει ο λύκος της Κοκκινοσκουφίτσας, υπάρχει όμως και η λύκαινα του Ρώμου και του Ρωμύλου. Και τι να είχαν άραγε στο μυαλό τους οι Ρωμαίοι, όταν αναφωνούσαν 'lupus in fabula'; Τι να ήταν αυτός ο 'λύκος στην ιστορία'; Ήταν άραγε καλό ή κακό συναπάντημα;

Ένα είναι σίγουρο. Οι Lupus in fabula δεν έρχονται από τη Ρώμη, αλλά από τη Θεσσαλονίκη και φέρνουν ιστορίες. Ιστορίες για μεγάλους, ιστορίες αληθινές, φανταστικές, αστείες, τρομακτικές, τρυφερές. Όποιος αγαπάει τα θαυμαστά και τα περίεργα αυτής της ζωής, ας έρθει να μας ακούσει, κι εμείς θα του μιλήσουμε για πάθη και παθήματα, για αληθινά ψέματα κι απίστευτες αλήθειες. *Η παράσταση αφορά ενηλίκους - Είσοδος 5 €

ΚΥΡ 22/9 @ 10:30 - 13:00 Εκπαιδευτικά προγράμματα

Φωτογραφικά παιχνίδια για μεγάλους φωτογράφους

Αναζήτηση ενός φωτογραφικού θέματος στην πόλη της Νάουσας για 1-2 ώρες. Προβολή των φωτογραφιών στον χώρο της έκθεσης φωτογραφίας

Φωτογραφικά παιχνίδια για μικρούς δημιουργούς (6-12 ετών)

Δημιουργία κολάζ με φωτογραφίες. "Φέρτε περιοδικά και ψαλίδια και ελάτε να δημιουργήσουμε"

Συντονισμός: Γιούλη Βελιγδένη - Είσοδος ελεύθερη

ΣΑΒ 28/9 @ 21:00 Συναυλία. Cheap Champagne

(Αλίκη Κελεμουρίδου - φωνητικά, Αναστάσης Στοΐδης - κιθάρα & φωνητικά)

Ένα όμορφο μουσικό ταξίδι γεμάτο ξεχωριστές μουσικές επιλογές διασκευασμένες με μια διαφορετική χροιά. Τραγούδια προερχόμενα από τη rock σκηνή συνδυάζονται αρμονικά με δυναμικές flamenco και jazz επιτυχίες που άφησαν εποχή. - Είσοδος ελεύθερη

ΚΥΡ 29/9 @ 20:30 Αποχαιρετιστήριο πάρτυ

 

Υποστηρικτής της έκθεσης και των δράσεων είναι η Εργοδομή ΑΒΕΤΕ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής