breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Έμεινε ατάραχος και άναψε τσιγάρο μπροστά σε… ένοπλο ληστή

Θαμώνας σε μπαρ του Σεντ Λούις στις ΗΠΑ χαρακτηρίζεται ως ο «πιο ψύχραιμος άνθρωπος στον κόσμο» λόγω του τρόπου με τον οποίο αντιμετώπισε ένοπλο ληστή.

Ο Τόνι Τόβαρ ήταν σε μπαρ στη γειτονιά του, ονόματι Μπέρμαν, όταν μπήκε ένας ένοπλος. Ο ληστής απαίτησε από όλους τους πελάτες και το προσωπικό να πέσουν στο έδαφος και να δώσουν τα χρήματα και τα τηλέφωνά τους, σύμφωνα με το NBC News. Ωστόσο ο Τόβαρ δεν φάνηκε να ανησυχεί...

Συνέχισε να πίνει την μπύρα του και να κοιτά το κινητό του, όπως δείχνει βίντεο που δημοσίευσε το “Inside Edition”.

Ο Τόβαρ δεν φάνηκε να... ταράζεται ούτε όταν ο ένοπλος του έβαλε το όπλο στα πλευρά και προσπάθησε να του αρπάξει το τηλέφωνο. Απλώς, άναψε ένα τσιγάρο.

«Δεν ανησύχησα και πολύ» είπε ο Τόβαρ στον τοπικό σταθμό KSDK-TV. «Απλά είχα ένα πραγματικά καλό προαίσθημα πως δεν σκόπευε να βλάψει κανέναν. Απλά ήθελε λεφτά για ναρκωτικά».

Δεν είναι να απορεί κανείς που κάποιοι τον αποκαλούν τον «πιο ψύχραιμο άνθρωπο στον κόσμο», σύμφωνα με το Inside Edition.

Αν και ο Τόβαρ έπεσε μέσα στην εκτίμησή του, είπε στο KSDK πως δεν προτείνει σε άλλους την αντίδρασή του. Παρόλα αυτά, λέει πως δεν θα έκανε κάτι διαφορετικό..

*****

  • Δικαίωση για τον κόκκορα Μορίς! Μπορεί να λαλεί νωρίς!

«Ο Μορίς κέρδισε και οι ενάγοντες πρέπει να καταβάλουν στον ιδιοκτήτη του 1.000 ευρώ ως αποζημίωση με τόκους και να καλύψουν τα δικαστικά έξοδα,» δήλωσε στο AFP ο Ζιλιέν Παπινό, ο δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του Μορίς, της Κορίν Φεσό. Το δικαστήριο του Ροσφόρ, στη δυτική Γαλλία, απέρριψε το αίτημα των γειτόνων της Φεσό να σιωπήσει ο Μορίς. «Σήμερα ο Μορίς κέρδισε μια μάχη για ολόκληρη τη Γαλλία», είπε η Φεσό.

Ο 4χρονος κόκορας ζει στο Σεν-Πιερ ντ’ Ολερόν, την μεγαλύτερη κοινότητα του νησιού Ολερόν, με περίπου 7.000 κατοίκους τον χειμώνα και 35.000 το καλοκαίρι. Τα κικιρίκου του ενόχλησαν έναν γείτονα, τον Ζαν-Λουί Μπιρόν, ο οποίος είναι κάτοικος πόλης, αλλά έχει αγοράσει το διπλανό σπίτι σε εκείνο των ιδιοκτητών του Μορίς και προσέφυγε στη δικαιοσύνη.

Η περίπτωση του Μορίς υπενθυμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των αστικών κέντρων στη Γαλλία, οι οποίοι αγοράζουν εξοχικές κατοικίες χωρίς να είναι προετοιμασμένοι για την πραγματικότητα της εξοχής, όπως οι ήχοι των ζώων, τα έντομα ή οι άσχημες οσμές.

Παρόμοιες υποθέσεις έχουν φτάσει στο παρελθόν στα γαλλικά δικαστήρια με κατηγορούμενες… αγελάδες ή καμπάνες εκκλησιών, αλλά καμία δεν πήρε τόσο μεγάλη δημοσιότητα όσο η περίπτωση του Μορίς, η οποία προκάλεσε εκδηλώσεις συμπαράστασης μέχρι και από τις ΗΠΑ.

Η ιστορία του έφτασε ως τους New York Times που δημοσίευσαν σχετικό άρθρο, ενώ κυκλοφόρησαν μπλουζάκια με το σύνθημα «Aφήστε με να τραγουδήσω» και «Ομάδα Μορίς» καθώς και μια αίτηση «για τη σωτηρία του Μορίς» που συγκέντρωσε 140.000 υπογραφές.

*****

Θα πάει η τσίκνα σύννεφο! Μαζικό μπάρμπεκιου έξω από το σπίτι της vegan

Σε μπελάδες βρέθηκε η Αυστραλή vegan που που έκανε μήνυση στον γείτονά της γιατί την ενοχλούσε η μυρωδιά του ψημένου κρέατος από το μπάρμπεκιου που έκανε.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ πάνω από 3.000 Αυστραλοί σκοπεύουν να συγκεντρωθούν στο μαζικό μπάρμπεκιου που θα γίνει έξω από το σπίτι της. Για την «εκδήλωση» έχει δημιουργηθεί ειδική σελίδα στο facebook και έχουν δηλώσει ότι θα παραβρεθούν πάνω από 3.000 άνθρωποι.

Η Σίλα Κάρντεν στην μήνυση που έκανε στον γείτονά της ανέφερε ότι η μυρωδιά από τα ψημένα κρέατα και ψάρια καταστρέφει την ποιότητα ζωής της.

Οι δικαστικές περιπέτειες του γείτονα ξεκίνησαν πέρυσι και όταν απορρίφθηκε το αίτημα της vegan γειτόνισσας για δίκη εκείνη προσέφυγε στο Ανώτατο Δικαστήριο. Και εκεί όμως το αίτημά της απορρίφθηκε με τους δικαστές να καλούν τους δυο γείτονες να τα βρουν μεταξύ τους. Όμως, η Κάρντεν είναι αμετάπειστη και ισχυρίζεται ότι έχει χάσει τον ύπνο της από την μυρωδιά του ψημένου κρέατος.

*****

  • Κάριβουρστ: Η Γερμανία γιορτάζει τη λιχουδιά της

Οι Γερμανοί γιορτάζουν σήμερα τα 70 χρόνια του κάριβουρστ, μιας σπεσιαλιτέ του Βερολίνου που αποτελείται από λουκάνικο με μπόλικο κάρι και κέτσαπ, καθώς τιμούν την εθνική ημέρα αυτής της γερμανικής λιχουδιάς.

 

Από τις 1.500 ποικιλίες λουκάνικου που υπάρχουν στη Γερμανία, το κάριβουρστ είναι από τις πιο ξεχωριστές και συχνά σερβίρεται σε χάρτινο πιάτο με τσιπς.

 

Με την κατανάλωση να υπολογίζεται σε περισσότερα από 800 εκατομμύρια λουκάνικα ετησίως, το κάριβουρστ είναι πανταχού παρόν στη γερμανική πρωτεύουσα. Ένας διάσημος μέγας λάτρης του ήταν ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Γκέρχαρντ Σρέντερ. κάριβουρστ

«Πιστεύω ότι το κάριβουρστ έχει γίνει τμήμα της πολιτιστικής κληρονομιάς της Γερμανίας… Είναι ένα μεγάλο success story», λέει ο Γκέοργκ Μπιρ, ιδιοκτήτης ενός υπαίθριου πάγκου με σνακ.

 

Το κλειδί της επιτυχίας του είναι η κορυφαία ποιότητα του λουκάνικου, εξηγεί.

 

«Βάζουμε και βοδινό στα λουκάνικά μας και έχουμε φρέσκο πράγμα κάθε μέρα. Μετά έχουμε φυσικά την πικάντικη σπιτική σάλτσα μας, την κάρι-κέτσαπ, και το σύνολο είναι ένα γευστικό πυροτέχνημα», λέει ο Μπιρ. κάριβουρστ

Το κάριβουρστ διαδόθηκε λίγο μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, όταν τα τρόφιμα ήταν σπάνια και οι Βερολινέζοι εργάζονταν σκληρά για να ανοικοδομήσουν την κατεστραμμένη πρωτεύουσα.

 

Μια πλάκα στο σημείο όπου η νοστιμιά αυτή φέρεται ότι επινοήθηκε από την Χέρτα Χόιβερ, το 1949 στο Δυτικό Βερολίνο, γράφει: «Η ιδέα της έγινε παράδοση και αιώνια απόλαυση!»

 

Καθώς υπάρχουν και αντίπαλες διεκδικήσεις, η προέλευση αυτού του πιάτου δεν είναι αδιαφιλονίκητη και το κάριβουρστ είναι εξίσου δημοφιλές στο πρώην κομμουνιστικό ανατολικό τμήμα της πόλης. κάριβουρστ

Ο ιδιοκτήτης του πάγκου Κονόπκε, στο ανατολικό Βερολίνο, λέει πως τίποτε ουσιαστικό δεν έχει αλλάξει στη συνταγή μέσα στις λίγες τελευταίες δεκαετίες.

 

«Φυσικά τα καρυκεύματα στην (πρώην κομμουνιστική) ανατολή … αυτές οι γεύσεις δεν είναι πλέον διαθέσιμες. Σήμερα αγοράζουμε άλλα καρυκεύματα», λέει η Ντάγκμαρ Κονόπκε, κόρη της Βάλτραουντ Τσιρφόγκελ, ιδιοκτήτριας του πάγκου υπαίθριου πωλητή.

 

«Όμως τα βασικά συστατικά που χρησιμοποιούμε για να ραφινάρουμε τη γεύση της κέτσαπ μας έχουν παραμείνει τα ίδια εδώ και δεκαετίες», προσθέτει.

 

Οι πελάτες είναι ευχαριστημένοι.

 

«Είναι φανταστικά. Το κάριβουρστ εδώ σκίζει. Μπορώ να τρώω όλη μέρα», λέει ο Μάρκο Μίλερ μασώντας το ζουμερό λουκάνικο.

 

Η Κονόπκε χαίρεται που, έπειτα από επτά δεκαετίες, η ζήτηση εξακολουθεί να είναι μεγάλη.

 

«Πιστεύω πως θα παραμείνει ένα δημοφιλές προϊόν στο μέλλον, είναι σίγουρο. Πολλές γενιές το ξέρουν από παιδιά και εξακολουθούν να έρχονται σε μας ως ενήλικοι, όταν μεγαλώνουν», λέει.


Δικαίωση για τον κόκκορα Μορίς! Μπορεί να λαλεί νωρίς!
Θα πάει η τσίκνα σύννεφο! Μαζικό μπάρμπεκιου έξω από το σπίτι της vegan
Κάριβουρστ: Η Γερμανία γιορτάζει τη λιχουδιά της

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής