breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Ανακαλύφθηκε σπάνιο φίδι με δύο κεφάλια!

Το μήκους περίπου 20 εκατοστών δηλητηριώδες φίδι ανακαλύφθηκε σε ένα δάσος του Νιού Τζέρσι από δύο ερπετολόγους με το όνομα Ντέιβ (εξ ου και το όνομα του) και τέθηκε υπό την προστασία μιας περιβαλλοντικής οργάνωσης, σύμφωνα με το BBC.

«Θα ήταν πολύ δύσκολο γι' αυτό το φίδι να επιβιώσει στη φύση», δήλωσε ο περιβαλλοντολόγος Ντέιβ Σνάιντερ της ερπετολογικής οργάνωσης Herpetological Associates, η οποία πήρε την άδεια να κρατήσει και να μελετήσει το σπάνιο φίδι.

Τα δικέφαλα φίδια, που ζουν 15 έως 20 χρόνια σε αιχμαλωσία, συνήθως γεννιούνται με τον ίδιο τρόπο που γεννιούνται τα ενωμένα δίδυμα, όταν ένα έμβρυο αρχίσει να διαχωρίζεται από το άλλο, αλλά η διαδικασία του διαχωρισμού των σωμάτων για κάποιο λόγο σταματά και μένει ανολοκλήρωτη.

*****

  • Βρήκε την οικογένειά της 20 χρόνια αφού την ξέχασε ο πατέρας της στο τρένο

Μία γυναίκα που χάθηκε από την οικογένειά της, όταν στα 4 της την έχασε ο πατέρας της σε τρένο, βρέθηκε μαζί τους έπειτα από δύο δεκαετίες.

Η γυναίκα μεγάλωσε με θετούς γονείς, αφού κατάφερε –μυστηριωδώς – να περάσει από τη Λευκορωσία στη Ρωσία και η πραγματική της οικογένεια δεν κατάφερε ποτέ να την εντοπίσει.

Είκοσι χρόνια μετά, ο νέος της σύντροφος έκανε το απλό: «googlαρε» την ερώτηση και βρήκε την οικογένεια.

Κάπως έτσι η Γιούλια ταξίδεψε και βρήκε την οικογένειά της, με τη σχέση τους να επιβεβαιώνεται μέσω εξέτασης DNA.

Οι γονείς της, τα 50 τους πια την υποδέχθηκαν θερμά, ενώ ο πατέρας της της ζήτησε συγγνώμη που την έχασε τότε.

Η ίδια θυμάται ότι ταξίδευε με έναν άνδρα και μία γυναίκα, ενώ κρυβόντουσαν από την Αστυνομία. Τρεις εβδομάδες αργότερα την βρήκε η Αστυνομία και αφού δεν κατάφεραν να βρουν την οικογένειά τους στη Ρωσία, την έδωσαν σε ορφανοτροφείο, όπου και μεγάλωσε. Από εκεί την υιοθέτησε μία οικογένεια που είχε δύο γιους και ήθελε μία κόρη.

Όταν οι γονείς είχαν πάει τότε στην Αστυνομία, είχαν θεωρηθεί ύποπτοι για τη δολοφονία του παιδιού, ενώ όπως φαίνεται το παιδί είχε πέσει θύμα απαγωγής.

Μεγαλώνοντας έψαχνε την οικογένειά της, ενώ ούτε οι γονείς της σταμάτησαν να την αναζητούν.

Τώρα δεν βρήκε μόνο τους γονείς της, αλλά και τα δύο της αδέλφια, ενώ δεν έχει γίνει ακόμα σαφές ποιος ευθύνεται για την αρπαγή της.

*****

  • Λύθηκε το μυστήριο με το τέρας του Λοχ Νες;

Το «τέρας» --που αποκαλείται χαϊδευτικά «Νέσι»-- η πιο παλιά παρατήρηση του οποίου ανάγεται στον 6ο αι. μ.Χ., δεν είναι πλησιόσαυρος, ένα μεγάλο υδρόβιο ερπετό. Η μελέτη επιτρέπει επίσης να αποκλειστούν άλλες υποθέσεις γιγάντιων ψαριών -- αυτή του γατόψαρου, του οξύρρυγχου ή ακόμη του καρχαρία της Γροιλανδίας.

«Βρίσκουμε μια σημαντική ποσότητα DNA χελιού», που αφθονεί στα ψυχρά νερά του Λος Νες, σύμφωνα με τον καθηγητή Γκέμελ.

Άραγε στα ψυχρά νερά του Λος Νες κατοικούν μεγάλα είδη;

«Τα δεδομένα μας δεν αποκαλύπτουν το μέγεθός τους, αλλά οι ποσότητες που βρήκαμε μας κάνουν να μην αποκλείουμε το ενδεχόμενο να υπάρχουν γιγαντιαία χέλια στο Λος Νες», υπογράμμισε ο γενετιστής.

«Επιπλέον έρευνες είναι απαραίτητες για να επιβεβαιώσουμε ή να ανασκευάσουμε αυτή τη θεωρία, όμως σύμφωνα με τα δεδομένα μας, η υπόθεση ενός τεράστιου χειλιού είναι εύλογη», καταλήγει ο καθηγητής Γκέμελ, που σημειώνει πως αυτή η υπόθεση είχε διατυπωθεί και το 1933.

Οι θεωρίες για τη φύση του τέρατος αφθονούν: από προϊστορικό θαλάσσιο ερπετό μέχρι υδρόβιο πουλί ή …. η κίνηση των κυμάτων υπό την επίδραση του ανέμου.

Μπορεί το μυστήριο να μην έχει ακόμη επιλυθεί πλήρως, όμως ο Νεοζηλανδός καθηγητής εκφράζει τη χαρά του για το γεγονός ότι έχει κατασκευάσει μια «εξαιρετική βάση δεδομένων» για αυτό που μπορεί να βρίσκεται στη μυθική λίμνη των Χάιλαντς, μια μεγάλη τουριστική ατραξιόν για τη Σκωτία.

Έχουν βρεθεί εκεί DNA ανθρώπου, σκύλου, προβάτου ή βοοειδούς, αλλά και άγριας τοπικής πανίδας: ελαφιών, ασβών, αλεπούδων, αρουραίων καθώς και πολλών ειδών πτηνών.

Το 2006, έπειτα από έρευνες δύο χρόνων, ένας Σκωτσέζος παλαιοντολόγος κατέληξε πως η «Νέσι» ήταν στην πραγματικότητα ελέφαντας ενός περιοδεύοντος τσίρκου που κολυμπούσε στα νερά της λίμνης.

*****

  • Μια πρόταση γάμου μέσα σε…μέλια

Ένα βήμα…παραπέρα πήγε την πρόταση γάμου στην καλή του ένας άνδρας στην στις Σέρρες.

Ο νεαρός ρώτησε την καλή του αν θέλει να την παντρευτεί, η πρόταση όμως έγινε πάνω σε…κερήθρα.

«Θα με παντρευτείς;», της έγραψε πάνω στην κερήθρα.

Εκείνη με τη σειρά της, έγραψε:  «Να του απαντήσω ΝΑΙ ή ΟΧΙ», δημοσιεύοντας τη σχετική φωτογραφία στο Facebook, ρωτώντας τους φίλους της, για το ποια απάντηση να δώσει.


• Βρήκε την οικογένειά της 20 χρόνια αφού την ξέχασε ο πατέρας της στο τρένο
• Λύθηκε το μυστήριο με το τέρας του Λοχ Νες;
• Μια πρόταση γάμου μέσα σε…μέλια

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής