breaking news Νέο

Συρμούλα Τζήμα : «Οι πρώτες εντυπώσεις από τον κόσμο είναι θετικές γι' αυτή την συνεργασία»

Συρμούλα Τζήμα : «Οι πρώτες εντυπώσεις από τον κόσμο είναι θετικές γι' αυτή την συνεργασία»

«Εμείς στην προεκλογική περίοδο προβάλλαμε τις θέσεις μας, ο κόσμος τις αξιολόγησε, το ίδιο και τις θέσεις του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, οπότε όταν τέθηκε θέμα συνεργασίας, είπαμε ότι μπορεί να γίνει, διατηρώντας η κάθε παράταξη την αυτοτέλεια της και τις προτάσεις μας σε μια βάση συνεργασίας» επεσήμανε η Συρμούλα Τζήμα, Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας, φιλοξενούμενη χθες της εκπομπής "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Τουτουντζίδης κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ και ΠαρΑσκευΗ 12.00 - 13.00, στο Ράδιο Αιχμή και στην συχνότητα 102,8 FM και που μεταδίδεται ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia - ver.gr.

Η ίδια σημείωσε πως οι πρώτες εντυπώσεις από τον κόσμο είναι θετικές γι' αυτή την συνεργασία και εμείς θέλουμε την ψήφο των πολιτών και να ασκήσουμε διοίκηση.

Κληθείσα για το πως σχολιάζει την ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, στην οποία και παραβρέθηκε, ανέφερε πως της φάνηκε πολύ καλή. «Ακόμα κι αν δεν ήμουν πρόεδρος της τοπικής της ΝΔ, θα την άκουγα. Νομίζω ότι δεν έχουμε ακούσει πρωθυπουργό της χώρας να θέτει στόχους και χρονοδιαγράμματα. Ο Κ. Μητσοτάκης έχει βάλλει ως πλάνο τα αποτελέσματα που θα του φέρει κάθε υπουργός στο 6μηνο και ο κόσμος πιστεύω αισθάνεται αισιοδοξία» προσέθεσε.

 

«Τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές»

Η Αντιδήμαρχος Παιδείας του Δήμου Βέροιας έκανε γνωστό πως από την προηγούμενη εβδομάδα κινήθηκε στο να θεραπευτούν προβλήματα, ώστε η νέα χρονιά να ξεκινήσει ομαλά, με αφορμή σήμερα Τετάρτη την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Τόνισε, ωστόσο, πως είναι πολλά τα προβλήματα σε επίπεδο υλικοτεχνικής υποδομής «τα οποία και θα πρέπει να τα δει η σημερινή κυβέρνηση άμεσα και να δώσει λύσεις». Στο ερώτημα για το αν τα σχολεία είναι έτοιμα να υποδεχθούν τους μαθητές, η κ. Τζήμα ενημέρωσε πως είχε συναντήσεις με τις σχολικές καθαρίστριες και τους σχολικούς φύλακες και το προσωπικό και είναι έτοιμα τα σχολεία να υποδεχθούν τα παιδιά. Επιπλέον, προανήγγειλε πως στο επόμενο διάστημα θα έχει συναντήσεις με τους διευθυντές των Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων, καθως και με τους προϊσταμένους των Νηπιαγωγείων και τους συνδικαλιστικούς φορείς.

Η ίδια μιλώντας για τον προκάτοχο της, Γιώργο Σοφιανίδη, αναφέρθηκε με θετικά λόγια για αυτόν, λέγοντας πως υπήρξε μια εξαιρετική παράδοση - παραλαβή και πως θα προσπαθήσει να κρατήσει με τη σειρά της ψηλά τον πήχη.

 

«Ήταν συνειδητή η απόφαση της κ. Μπατσαρά να είναι πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Βέροιας»

Η Συρμούλα Τζήμα είχε να πει θερμά λόγια και για την επικεφαλής της παράταξης "ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη" Γεωργία Μπατσαρά. «Η Γεωργία είναι μία δυνατή προσωπικότητα, η οποία και μας ενέπνευσε να κάνουμε έναν μεγάλο αγώνα. Μία γυναίκα που έχει μάθει να αγωνίζεται. Μία γυναίκα χορτάτη από θέσεις και αρμοδιότητες. Ηταν συνειδητή η απόφαση της να είναι πρόεδρος του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας, το οποίο συνδέεται με τον χώρο της Παιδείας, τον οποίο και έχοντας υπηρετήει είναι μία πρόκληση αυτό. Είναι επίσης σημαντικό ότι μου έδωσε ως Δημοτική Σύμβουλος να γίνω Αντιδήμαρχος Παιδείας να προβάλλω τις ιδέες μου».

 

«Περιμένουμε να υλοποιηθούν οι προτάσεις του Δημάρχου και οι δικές μας»

Η ίδια στην αναφορά της για τον Κώστα Βοργιαζίδη, σημείωσε πως «αυτός είναι που θα θέσει τις κατευθευντήριες γραμμές για το πως θα διοικηθεί ο Δημος. Εμείς επιθυμούμε να ελέγχουμε την πορεία του έργου της Δημοτικής Αρχής, αλλά και θέλουμε κάποιο σχέδιο το οποίο θα υλοποιήσουμε. Ο κ. Βοργιαζίδης συμμάζεψε τα οικονομικά του Δήμου, όμως περιμένουμε να υλοποιηθούν οι δικές του και οι δικές μας προτάσεις». Τέλος, η Αντιδήμαρχος Παιδείας επεσήμανε πως για το επόμενο διάστημα έχουν δρομολογηθεί δράσεις. Αρχής γενομένης για το ολοκαύτωμα των εβραίων με την εκδήλωση «η μνήμη του νήματος» στο τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου και την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου, ως ημέρα χωρίς αυτοκίνητο όπου έχει προγραμματισθεί να υπαρξει ποδηλατόδρομος και άλλες δράσεις περιβαλλοντικού περιεχομένου, σε συνεργασία με φορείς της πόλης και τα σχολεία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής