breaking news Νέο

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε ενεργά στη συναλλαγή για το Ιασώ

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε ενεργά στη συναλλαγή για το Ιασώ

Η Τράπεζα Πειραιώς συμμετείχε ενεργά στη συναλλαγή για την εξαγορά του 83,37% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρεία «ΙΑΣΩ Α.Ε.» και στην αναχρηματοδότηση του  τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας. Η Τράπεζα ενήργησε ως Σύμβουλος και Διαχειριστής της Προαιρετικής Δημόσιας Πρότασης επιχειρηματικών κεφαλαίων που τελούν υπό την διαχείριση του Oaktree Capital Management L.P., Ανάδοχος και Διοργανωτής του συνόλου των χρηματοδοτήσεων.

Η εξαγορά των μετοχών πραγματοποιήθηκε μέσω της Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ενώ επιπλέον η Τράπεζα ανέλαβε την Θεματοφυλακή και τον ρόλο της Τράπεζας Λογαριασμών. Η εξαγορά των μετοχών χρηματοδοτήθηκε μέσω ιδίων κεφαλαίων και τραπεζικού δανεισμού.

Η αναχρηματοδότηση του μεγαλύτερου μέρους του τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας από την Τράπεζα Πειραιώς, πραγματοποιήθηκε μέσω νέου, εμπραγμάτως εξασφαλισμένου, ομολογιακού δανείου ύψους €72.500.000, στόχος του οποίου ήταν η αποπληρωμή του υφιστάμενου τραπεζικού δανεισμού της εταιρείας και της θυγατρικής της ΙΑΣΩ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Α.Ε.

Η κ. Ελένη Βρεττού, Ανώτερη Γενική Διευθύντρια Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, ανέφερε σχετικά: «Η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη Τράπεζα στη χώρα, υποστηρίζει σημαντικές, στρατηγικού χαρακτήρα συναλλαγές με διεθνείς επενδυτές, επιβεβαιώνοντας τον ηγετικό της ρόλο στις εταιρικές χρηματοδοτήσεις. Είναι μια ψήφος εμπιστοσύνης, στην Τράπεζα και στην τεχνογνωσία του ανθρωπίνου δυναμικού της».

Νομικοί σύμβουλοι της συναλλαγής για θέματα διεθνούς δικαίου ήταν η Reed Smith LLP ενώ για θέματα ελληνικού δικαίου η Papapolitis & Papapolitis.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής