breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Έκανε… έρωτα και πέθανε – «Εργατικό δυστύχημα» έκρινε το δικαστήριο

Εργαζόμενος έπαθε ανακοπή και πέθανε ενώ έκανε έρωτα κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού. Η οικογένειά του θα αποζημιωθεί από την εταιρία στην οποία εργαζόταν, καθώς ο θάνατός του κρίθηκε εργατικό δυστύχημα.

Μια είδηση που προκαλεί αίσθηση φέρνει στο φως το BBC. Εταιρία στη Γαλλία υποχρεώθηκε να πληρώσει αποζημίωση στην οικογένεια ενός υπαλλήλου της, ο οποίος έπαθε ανακοπή καρδιάς και πέθανε ενώ έκανε έρωτα κατά τη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού με άγνωστη γυναίκα.

Δικαστήριο του Παρισιού έκρινε ότι ο θάνατός του ήταν εργατικό δυστύχημα και ότι η οικογένειά του δικαιούται να λάβει αποζημίωση.

Η εταιρεία είχε υποστηρίξει ότι ο υπάλληλός της δεν εκτελούσε τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις όταν συναντήθηκε με τη συγκεκριμένη γυναίκα στο δωμάτιο ενός ξενοδοχείου.

Ωστόσο, ο γαλλικός νόμος ορίζει ότι ο εργοδότης έχει ευθύνη για όποιο ατύχημα (δυστύχημα εν προκειμένω) συμβεί στον υπάλληλό του στη διάρκεια επαγγελματικού ταξιδιού, αποφάσισαν οι δικαστές.

Ο υπάλληλος Ξαβιέ Ξ. εργαζόταν ως μηχανικός στην TSO, μια εταιρεία παροχής σιδηροδρομικών υπηρεσιών που εδρεύει κοντά στο Παρίσι.

Πέθανε μέσα σε ένα ξενοδοχείο στη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού στην κεντρική Γαλλία το 2013. Σύμφωνα με τον εργοδότη του, ο θάνατός του οφείλεται σε «μια εξωσυζυγική σχέση με μια εντελώς άγνωστη«.

Η εταιρεία όπου εργαζόταν είχε προσβάλει στα δικαστήρια την απόφαση του κρατικού φορέα ασφάλειας υγείας που χαρακτήριζε τον θάνατό του εργατικό δυστύχημα.

Όμως ο φορέας υπερασπίστηκε τη θέση του επιμένοντας ότι η σεξουαλική πράξη είναι μια φυσιολογική δραστηριότητα, «σαν να κάνεις ντους ή να τρως«.

Με την απόφασή του το εφετείο του Παρισιού επιβεβαίωσε την πρωτόδικη απόφαση.

Κάθε υπάλληλος που βρίσκεται σε επαγγελματικό ταξίδι δικαιούται να έχει κοινωνική προστασία «καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής του» και ανεξάρτητα από τις συνθήκες, επισήμανε η απόφαση του εφετείου.

*****

  • Ιταλικά χωριά μάς… πληρώνουν για να μετακομίσουμε σε αυτά, υπό έναν όρο…

Μια αραιοκατοικημένη περιφέρεια της νότιας Ιταλίας προσφέρει 700 ευρώ τον μήνα για τρία χρόνια σε όποιον ενδιαφέρεται να εγκατασταθεί σε κάποιο από τα χωριά της, γράφει η Guardian.

 

Υπάρχουν ωστόσο κάποιες προϋποθέσεις, όπως αναφέρεται: το χωριό θα πρέπει να έχει λιγότερους από 2.000 κατοίκους και εκείνος που θα αποφασίσει να εγκατασταθεί εκεί για μια τριετία θα πρέπει να δεσμευτεί ότι θα ανοίξει μια επιχείρηση.

 

«Αν προσφέραμε χρηματοδότηση θα ήταν μια ακόμη πράξη φιλανθρωπίας. Θέλαμε να κάνουμε περισσότερα. Θέλαμε ο κόσμος να επενδύσει εδώ. Μπορούν να ξεκινήσουν οποιασδήποτε μορφής επιχείρηση: φούρνο, βιβλιοπωλείο, εστιατόριο, οτιδήποτε. Είναι ένας τρόπος να δώσουμε ζωή στις πόλεις μας αυξάνοντας ταυτόχρονα τον πληθυσμό» λέει ο Ντονάτο Τόμα, ο περιφερειάρχης της Μολίζε.

 

Ο Τόμα ανακοίνωσε επίσης ότι κάθε πόλη με λιγότερους από 2.000 κατοίκους θα λαμβάνει 10.000 ευρώ για έργα υποδομών και για την προώθηση πολιτιστικών δραστηριοτήτων.

 

Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ιταλίας (Istat), η περιφέρεια Μολίζε, με πληθυσμό 305.000 κατοίκους, είναι μεταξύ των περιοχών εκείνων που έχουν χάσει τους περισσότερους κατοίκους τους τα τελευταία χρόνια. Εκτιμάται ότι από το 2014 έχουν φύγει ή πεθάνει 9.000 κάτοικοι.

 

Το 2018 περισσότεροι από 2.800 κάτοικοι πέθαναν ή εγκαταστάθηκαν σε άλλη περιοχή, σχεδόν 1.000 περισσότεροι σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ενώ δεν καταγράφηκε καμία γέννηση στις εννέα πόλεις της περιφέρειας.

 

Για πρώτη φορά μέσα σε 90 χρόνια ο αριθμός των ιταλών πολιτών που ζουν στην Ιταλία έχει πέσει κάτω από τα 55 εκατομμύρια, σύμφωνα με την Istat, ενώ την περίοδο 2014-2018 ο αριθμός των Ιταλών που κατοικούν στη χώρα μειώθηκε κατά 67.000.

 

Η μείωση αυτή οφείλεται, σύμφωνα με τους ειδικούς, αφενός στον πολύ χαμηλό αριθμό γεννήσεων και αφετέρου στην αύξηση της μετανάστευσης αφού πολλοί νέοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και να ζήσουν σε άλλες χώρες της ΕΕ αναζητώντας καλύτερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Περί τα 157.000 άτομα εγκατέλειψαν τη χώρα το 2018, σύμφωνα με την Στατιστική Υπηρεσία.

 

Η Ιταλία είναι η μοναδική μεγάλη οικονομία της Ευρώπης, ο πληθυσμός της οποίας αναμένεται να μειωθεί περαιτέρω μέσα στην επόμενη πενταετία, σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη. Έρχεται δεύτερη–μετά την Ιαπωνία–στη λίστα με τις χώρες που έχουν την μεγαλύτερη αναλογία ηλικιωμένων με περίπου 168,7 άνω των 65 ετών για κάθε 100 νέους.

*****

  • Φλέρταραν γυμνή γυναίκα σε πίνακα του 19ου αιώνα στο Facebook

Για όλα φταίνε οι καλοί ζωγράφοι, που μπορούν να φιλοτεχνούν γυμνές γυναίκες με τόση πιστότητα κι αληθοφάνεια που εύκολα μπορεί κάποιος να τις εκλάβει ως ζωντανές. Έτσι, πολλοί ήταν εκείνοι οι εκπρόσωποι του ανδρικού φύλου που προσπάθησαν να γνωρισθούν και –γιατί όχι να συνάψουν μία σχέση- με τη γυναίκα που απαθανατίζεται σε πίνακα του 19ου αιώνα, όπου παριστάνεται το γυμνό μοντέλο του μετά το μπάνιο.

«Είσαι υπέροχη, τηλεφώνησέ μου. Σου στέλνω τον αριθμό μου στο WhatsApp», έγραφε (μιλώντας σοβαρά) ένας από τους χρήστες του Facebook στα σχόλια κάτω από τη φωτογραφία του πίνακα «Μετά το λουτρό» του Γάλλου ζωγράφου Γουΐλιαμ -Αντόλφ Μπουργκερό (1825-1905).

 

Τα μηνύματα των φλογερών «μνηστήρων»

Ο πίνακας είχε αναρτηθεί αρχικά στη σελίδα του Facebook για την τέχνη World Paintings και κατόπιν έγινε viral, έως ότου η δημοσιογράφος Κίτι Γουένχαμ αναδημοσίευσε στο Twitter κάποια από τα σχόλια που έκαναν οι διάφοροι χρήστες.

Το γυμνό σώμα, που ανενδοίαστα αισθησιακά προβάλλει ο πίνακας, εξήψε τα πάθη και μετατράπηκε στο «σκοτεινό αντικείμενο του πόθου» για πολλούς άρρενες χρήστες του μέσου κοινωνικής δικτύωσης αυτού.

«Γεια σου σέξι κούκλα! Πως είσαι;», ρωτούσε ένας εξ αυτών.

«Θα σου φιλούσα όλο το κορμί», πρόσθετε ένας άλλος, μπαίνοντας αμέσως στο «ψητό». Ένας τρίτος υποψήφιος «μνηστήρας», ακόμη πιο φλογερός, δεν διστάζει να κάνει μία ακόμη πιο τολμηρή εκμυστήρευση και πρόταση: «μου αρέσεις, σε θέλω. Σε έχω ανάγκη, σε παρακαλώ, έλα στο Μπανγκλαντές και εγώ θα σε περιμένω».

Ένας άλλος, που είχε καταληφθεί από ποιητικό οίστρο μάλλον, ως άλλος Γ. Αθάνας του «Γαργάλατα», επαινούσε τις «αξιαγάπητες καρδάρες με γάλα» της δεσποινίδας.

Τα σχόλια αποκαλύπτουν πως κανείς από τους «μνηστήρες» αυτούς δεν είχε αντιληφθεί τη διαφορά ανάμεσα σε μία πραγματική γυναίκα και το απαθανατισμένο μοντέλο ενός πίνακα. Όπως δε, σχολιάζει ένας άλλος, πιο διορατικός χρήστης: «τι ωραίος πίνακας, τόσο αριστοτεχνικά ζωγραφισμένος που οι πειναλέοι τύποι δεν είναι ικανοί να τον διακρίνουν από τον πραγματικό κόσμο».

Η αισθησιακή δεσποινίς, που αναπαρίσταται στον πίνακα, είναι φυσικό πως δεν μπορεί να απαντήσει στις προκλητικές προτάσεις των όσων την ποθούν.

 

Οι χιουμοριστικές «απαντήσεις» του πίνακα

Για τον λόγο αυτό, κάποιες φορές αναλάμβανε κάποιος από τους άλλους χρήστες, με αρκετή δόση χιούμορ, να απαντήσει στη συνήθη ερώτηση του κάθε ερωτύλου: Στο «γειά σου, σέξι κούκλα! Πως είσαι;», απάντησε «Ζωγραφιστή. Εσύ;». Ή σε άλλη περίπτωση: «δεν νομίζω πως μπορεί να λειτουργήσει κάτι μεταξύ μας. Εσύ είσαι 25 ετών κι εγώ από καμβά και χρώματα».

Πλέον, κανείς θα εύχεται όλοι αυτοί οι επίδοξοι και προπαντός διορατικοί «Δον Ζουάν» δεν θα διασχίσουν τις πόρτες κάποιου από τα μεγάλα Μουσεία της Ευρώπης και του κόσμου, όπου εκτίθενται διάσημα γυμνά, από τη «Μάγια γυμνή» του Βελάσκεθ, ή τις γυναίκες του Ρούμπενς και να μην τολμήσουν να πραγματώσουν τους πόθους τους, όπως θα ήθελαν να κάνουν και με τις πραγματικές γυναίκες.


• Ιταλικά χωριά μάς… πληρώνουν για να μετακομίσουμε σε αυτά, υπό έναν όρο…
• Φλέρταραν γυμνή γυναίκα σε πίνακα του 19ου αιώνα στο Facebook

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής