breaking news Νέο

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Δυσκολεύθηκαν τα φαβορί

Α' κατηγορία της ΕΠΣ Ημαθίας: Δυσκολεύθηκαν τα φαβορί

Δεύτερη αγωνιστική και τα αποτελέσματα της ανέτρεψαν τα συμπεράσματα, που βιαστήκαμε, όπως φαίνεται, να βγάλουμε από την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

Πολλές από τις 16 ομάδες της μεγάλης κατηγορίας της Ημαθίας, όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, που σε αρκετές περιπτώσεις ήταν αντικρουόμενα μεταξύ τους θα χρειαστούν χρόνο για να αφήσουν το αποτύπωμά τους και συνεπώς οφείλουμε και εμείς να περιμένουμε πριν βγάλουμε τα συμπεράσματά μας αναφορικά με τις φετινές δυνατότητές τους.

Άλλες πάλι δείχνουν μια συνέπεια μέχρι στιγμής που εντυπωσιάζει, όπως η Α.Ε. Ποντίων που με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές στην πλειοψηφία που έχει στο ρόστερ της στα τρία επίσημα παιχνίδια που έδωσε μέχρι στιγμής παρουσιάζει μια αξιοθαύμαστη σταθερότητα και μπορεί κάποιος να προβλέψει τι περίπου να δει και στα επόμενα παιχνίδια. Και αυτό δεν μπορεί παρά να είναι έργο του προπονητή της, του Δημήτρη Χαλκιά.

Σταθερά καλή απόδοση μέχρι στιγμής και ο Αχιλλέας Νάουσας, όπως και ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, με τον Τάσο Χουρσουζίδη στον πάγκο του.

Διαφορετικό αγωνιστικό πρόσωπο της δεύτερης από την πρώτη αγωνιστική παρουσίασαν ο Φίλιππος Μελίκης, προς το καλύτερο και ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας προς το χειρότερο.

Επίσης εντύπωση προκαλεί η αποτελεσματικότητα, που μέχρι στιγμής δείχνουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές του ΠΑΟ Κουλούρας. Δεκαπέντε γκολ ενεργητικό στα τρία επίσημα παιχνίδια που έχουν δώσει μέχρι στιγμής (7 στο κύπελλο επί του Άτλα Ζερβοχωρίου, 5 στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος επί του Ολυμιακού Νάουσας και 3 το περασμένο Σάββατο με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας).

Όσο αδύναμοι και να παρουσιάστηκαν οι αντίπαλοι, δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Να δούμε όμως περιληπτικά τα οκτώ παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ημαθίας.

ΚΟΠΑΝΟΣ – ΝΑΟΥΣΑ 2-3: Δεύτερη νίκη της Νάουσας στα ισάριθμα παιχνίδια που έχει δώσει για το πρωτάθλημα μέχρι σήμερα και αυτή όμως, όπως και στην πρεμιέρα επί του Μακροχωρίου, με αγχωτικό τρόπο, παρότι προηγήθηκε του Κοπανού με 0-2 και στη συνέχεια με 1-3. Πρόσωπο του αγώνα ο Λούρης που πέτυχε και τα τρία τέρματα της ομάδας του, στο 22' στο 46' και στο 59'. Για λογαριασμό του ΓΑΣ Κοπανού που με την εικόνα που παρουσίασε έδειξε ότι η εμφάνισή του στην πρεμιέρα κόντρα στον ΠΑΟΚ αποτελεί μια κακή παρένθεση, σκόραραν ο Μπούφι στο 50' και ο Παρθενόπουλος στο 70' με πέναλτι.

Η Νάουσα είχε και τέσσερα δοκάρια. Δύο με τον Μπιγκάνο στο 22', στην φάση πάντως που στην τρίτη προσάθεια ο Λούρης άνοιξε σκορ, ένα στο 31' με τον Λούρη και το τέταρτο στο 37' με απευθείας κτύπημα φάουλ του Ντέλλα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μαλούτας (Καραγκιοζόπουλος – Νησελίτης).

ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙ – ΡΟΔΟΧΩΡΙ 1-4: Εύκολο και αναμενόμενο το πέρασμα του ΓΑΣ Ροδοχωρίου μέσα από το Παλαιοχώρι, καθώς νίκησε με 1-4 τον γηπεδούχο Άρη. Όπως φανερώνει και η διαφορά του σκορ οι φιλοξενούμενοι δεν συνάντησαν ιδιαίτερα μεγάλη δυσκολία για να πάρουν την νίκη και τους τρεις βαθμούς. Σκόρερ οι Μπρέγκου (6'), Παρηγορίδης (17'), Κοτζαχρήστος (59'), Αναστασόπουλος (70') και Νικολόπουλος (50') για το Παλαιοχώρι.

ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ – ΑΕ ΧΑΡΙΕΣΣΑΣ 3-1: Σε ένα ακόμη επίσημο παιχνίδι της η νεανική και νεοφώτιστη ομάδα του ΠΑΟ Κουλούρας εντυπωσίασε με την αποτελεσματικότητά της, νικώντας στην έδρα της με 3-1 την ΑΕ Χαρίεσσας.

Η γηπεδούχος και νικήτρια ομάδα χρειάστηκε λιγότερο από 25 λεπτά για να καθαρίσει το αποτέλεσμα καθώς στο 22' προηγείτο ήδη με 3-0 (τα γκολ της Κουλούρας στο 1ο λεπτό ο Χερίδης, στο 14' ο Τεμιρτζόγλου και στο 22' ο Τζήμας με την Χαρίεσσα να μειώνει σε 3-1 στο 31' με τον Κατσικογιάννη που ήταν και το τελικο αποτέλεσμα.

Διαιτητής ο κ. Κελεσίδης (Χριστοδούλου – Μπογιατζόγλου).

ΠΛΑΤΥ – ΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ 2-1: Παρότι βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 8' από το γκολ του Έξαρχου, ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος κατάφερε να γυρίσει το αποτέλεσμα και να πάρει τους τρεις βαθμούς κερδίζοντας την Α.Ε. Ποντίων που σε ένα ακόμη παιχνίδι έδειξε θετικά στοιχεία με 2-1. Στο 27' ο Καραντουλαμάς έφερε το παιχνίδι στα ίσα ενώ στο 60' ο Κίρτζογλου έδωσε την νίκη και τους τρεις βαθμούς στην ομάδα του, που την διατήρησαν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

ΑΧΙΛΛΕΑΣ Ν. - ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ 2-1: Μπορεί στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος ο Μ. Αλέαξνδρος Αγίας Μαρίνας να απέφυγε το στραβοπάτημα με το οποίο απειλείτο στο πρώτο ημίχρονο δεν συνέβη το ίδιο όμως και το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Νάουσας που με αντίπαλο τον Αχιλλέα από τον οποίο παρότι προηγήθηκε στο σκορ έχασε τελικό με 2-1.

Στο 12' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Αργυρόπουλος έδωσε προβάδισμα στην ομάδα του. Στο 23' ο Τουμαράς έφερε το παιχνίδι στα ίσα και στο 42' ο Τασιώνας διαμόρφωσε το τελικό 2-1, ένα αποτέλεσμα που αποτελεί και την έκπληξη της αγωνιστικής.

ΜΕΛΙΚΗ – ΠΑΟΚ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ 1-2: Μεταμορφωμένος προς το καλύτερο, σε σχέση με το παιχνίδι της πρεμιέρας, ο Φίλιππος Μελίκης, πάλεψε στο γήπεδο του Νεοκάστρου κόντρα στον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, όμως τελικά δεν άντεξε και έχασε με 1-2.

Το σκορ για λογαριασμό των νικητών άνοιξε στο 65' Πετραϊ και στο 80' ο Ζωγράφος ζευγάρωσε τα τέρματα της ομάδας του. Στο 88' ο Πατατούκας μείωσε σε 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ν. - ΣΤΑΥΡΟΣ 1-2: Στο ντέρμπι των ουραγών μεταξύ του Ολυμπιακού Νάουσας και της Θύελλας Σταυρού την νίκη πήρε η φιλοξενούμενη ομάδα προσθέτοντας έτσι τους τρεις πρώτους βαθμούς στο ενεργητικό της.

Το σκορ για λογαριασμό των γηπεδούχων άνοιξε στο 15' ο Κοντογιάννης με πέναλτι και στο 80' ο Παπαδόπουλος, έγραψε το 0-2. Στο 89' με τον Κωνσταντινίδη ο Ολυμπιακός μείωσε σε 1-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ – ΤΡΙΠΟΤΑΜΟΣ 1-1: Τρελό στην κυριολεξία παιχνίδι στο γήπεδο του Μακροχωρίου μεταξύ της τοπικής ομάδας και του Αστέρα Τριποτάμου.

Στο πρώτο μέρος η γηπεδούχος ομάδα θα μπορούσε να είχε καθαρίσει το αποτέλεσμα καθώς είχε την καθολική υπεροχή, σωρεία ευκαιριών, δύο δοκάρια με τον Παυλίδη και των Παπακωνσταντίνου και ήρωα τον τερματοφύλακα του Αστέρα Οβεζίκογλου. Δεν κατάφερε όμως να σκοράρει και όπως συμβαίνει συνήθως σ' αυτές τις περιπτώσεις ο αντίπαλος σε μια αντεπίθεσή του στο ξεκίνημα της επανάληψης σκόραρε με τον Ισλάμι και προηγήθηκε στο σκορ.

Το Μακροχώρι με το γκολ που δέχθηκε βγήκε ανορθόδοξο μπροστά σε μια προσπάθεια να ανατρέψει το εις βάρος του σκορ, αφήνοντας μεγάλα κενά στην άμυνά του με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι κάθε φορά που έφευγαν στην αντεπίθεση να δημιουργούν ευκαιρία για γκολ, έχοντας τουλάχιστον τέσσερα τετ-α-τετ (δύο με τον Πατσαβούρα).

Από την δικη του πλευρά το Μακροχώρι επίσης είχε πολλές κλασικές ευκαιρίες για γκολ και σ' αυτό το δεύτερο ημίχρονο και άλλα δύο δοκάρια με Τάσο και τον Τσακαλίδη και ένα χαμένο πέναλτι επίσης με τον Τσακαλίδη στο 80' ο Τάσος ισοφάρισε 1-1.

 

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Κουλούρα – Χαρίεσσα   3-1

Μελίκη – ΠΑΟΚ Αλ.      1-2

Ολυμπιακός Ν. - Σταυρός      1-2

Κοπανός – Νάουσα        2-3

Αχιλλέας – Αγ. Μαρίνα  2-1

Μακροχώρι – Τριπόταμος      1-1

Παλαιοχώρι – Ροδοχώρι 1-4

Πλατύ – ΑΕ Ποντίων     2-1

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

        τερ.  βαθ.

  1. ΠΑΟΚ Αλ.      9-2   6
  2. Κουλούρα       8-2   6
  3. Ροδοχώρι         5-1   6
  4. Νάουσα   6-3   6
  5. Πλατύ     5-2   6
  6. Αχιλλέας 4-1   6
  7. Αγ. Μαρίνα     6-2   3
  8. Χαρίεσσα        4-3   3
  9. Σταυρός  2-3   3
  10. Μακροχώρι     2-4   1
  11. Τριπόταμος     2-4   1
  12. Α.Ε. Ποντίων  1-3   0
  13. Μελίκη    1-5   0
  14. Ολυμπιακός Ν.        2-7   0
  15. Κοπανός  3-10 0
  16. Παλαιοχώρι     1-9   0

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής