breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Game of Thrones: Όλη η ιστορία τώρα και… σε ταπετσαρία!

Η γαλλική πόλη Μπαγιέ φημίζεται για μία ταπετσαρία με μήκος 70,4 μ και πλάτος 0,5 μ, στην οποία απεικονίζονται 72 διαφορετικές εικόνες και 1.512 μορφές ανθρώπων και ζώων, αν και εικάζεται ότι δεν ολοκληρώθηκε, καθώς υπάρχει και ένα τμήμα χωρίς κέντημα. Τώρα όμως απέκτησε ακόμα μία!

Πρόκειται για μία ταπετσαρία που απεικονίζει τα γεγονότα της επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς «Game of Thrones». Η ταπετσαρία δημιουργήθηκε στη Βόρεια Ιρλανδία, όπου έγιναν τα βασικά γυρίσματα της σειράς.

Περίπου 30 κεντήτριες δούλεψαν για 1.500 ώρες πάνω στο λινό ύφασμα ξεκινώντας την ιστορία από τον βασιλιά Ρόμπερτ Μπαράθιον που επισκέπτεται τους Σταρκ στο Winterfell.

Μετά από 87 μέτρα η παράσταση καταλήγει στις αιματοβαμμένες και μέσα στις φλόγες τελευταίες σκηνές της 8ης και τελευταίας αμφιλεγόμενης σεζόν της σειράς.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του έργου Βαλερί Ουίλσον, το όλο εγχείρημα δεν ήταν καθόλου εύκολο.

«Η ταπετσαρία του «Game of Thrones» είναι μία στιλιστική αναπαράσταση της γνωστής ταπετσαρίας της Μπαγιέ τόσο στα μοτίβα που έχουν χρησιμοποιηθεί όσο και στον τρόπο με τον οποίο ξετυλίγεται η ιστορία» δήλωσε η Ουίλσον στο Reuters.

Η ταπετσαρία θα εκτίθεται στο Hotel du Doyen, έως τις 31 Δεκεμβρίου.

*****

  • Σε αυτή την φυλακή ο μόνος τρόπος για να αποδράσεις είναι να… πεθάνεις

Οι φυλακές στην Ρωσία είναι γνωστό ότι είναι αρκετά σκληρές, ωστόσο υπάρχει μια φυλακή υψίστης ασφαλείας η οποία θεωρείται ότι είναι η σκληρότερη όλων.

Ονομάζεται το «Μαύρο Δελφίνι» και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν. Φιλοξενεί τους πιο βίαιους εγκληματίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κατά συρροή δολοφόνων, κανιβάλων, τρομοκρατών και παιδεραστών.

Πήρε το όνομα της από το συντριβάνι που κοσμεί την είσοδο του κτιρίου, το οποίο είναι διακοσμημένο με το άγαλμα ενός μαύρου δελφινιού, και κατασκευάστηκε από 700 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν σκοτώσει συνολικά πάνω από 3.500 ανθρώπους!

Οι τρόφιμοι είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι, κανίβαλοι, παιδεραστές, τρομοκράτες και ψυχικά ασθενείς, οι λεγόμενοι «μανιακοί», όπως τους αποκαλούν οι φύλακες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Vladimir Nikolayev, ο κανίβαλος serial killer που δολοφονούσε και έτρωγε τα θύματά και στη συνέχεια πουλούσε το ανθρώπινο κρέας.

Κανείς ποτέ δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, καθώς διαδοχικές μεταλλικές πόρτες υψίστης ασφαλείας σφραγίζουν την έξοδο.

Οι τρόφιμοι ζούνε μέσα σε ένα κελί το οποίο περικλύεται απο ένα δεύτερο κελί, και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από τις κάμερες ασφαλείας και από τους δεσμοφύλακες.

Τρώνε μέσα στο κελί τους, με το γεύμα τους να περιλαβάνει αποκλειστικά σούπα και ψωμί.

Απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τηλεόραση και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες.

Οι μοναδικές λέξεις που επιτρέπεται να απευθύνουν στους φρουρούς είναι: «Ναι» και «Όχι».

Οι έγκλειστοι περπατούν σκυμμένοι ως τη μέση και προαυλίζονται με τα μάτια δεμένα, ώστε να μην αποκτήσουν εικόνα του κτιρίου. Ουσιαστικά, δεν υπάρχει “αυλή” αλλά διαμορφωμένα κελιά όπου γυμνάζονται. Εκείνη την ώρα οι δεσμοφύλακες ψάχνουν τα κελιά τους για απαγορευμένα είδη.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Ρωσίας και αναφέρεται ήδη από το 1773. Από την αρχή είχε τιμωρητικό χαρακτήρα προκειμένου να υποτάσσονται ακόμη και οι πιο σκληροί εγκληματίες.

*****

  • Η έφηβη που ζει τη «μέρα της Μαρμότας» – Χάνει τη μνήμη της κάθε 2 ώρες!

Μια απίστευτη ιστορία δημοσιεύει το Newsweek. Αφορά μια έφηβη η οποία μετά από ένα δυνατό χτύπημα στο κεφάλι χάνει τη μνήμη της κάθε δυο ώρες!

Το κορίτσι, κάθε μέρα που ξυπνάει νομίζει ότι είναι 11 Ιουνίου. Είναι η ημέρα που η Ρίλεϊ Χόρνερ από το Μονμάουθ του Ιλινόι δέχθηκε κατά λάθος κλωτσιά στο κεφάλι από συμμαθητή της την ώρα που χόρευαν ομαδικά. Το τραύμα στο κεφάλι της της προκάλεσε δεκάδες επιληπτικές κρίσεις.

Μετά από αυτό το χτύπημα η μνήμη του κοριτσιού διαγράφεται κάθε δυο ώρες. Δεν θυμάται ούτε ότι πέθανε ο θείος της πριν από μια εβδομάδα παρότι της το λένε κάθε μέρα.

Η Ρίλεϊ πηγαίνει στο σχολείο αλλά βάζει κάθε δυο ώρες ξυπνητήρι να της υπενθυμίζει να κοιτάζει τις αναλυτικές σημειώσεις της που παίρνει κατά την διάρκεια του μαθήματος. Επίσης, έχει μαζί της όλα της τα πράγματα γιατί δεν ξεχνάει συνεχώς τον συνδυασμό από το ντουλάπι της στο σχολείο.

Οι γιατροί δεν έχουν καταλήξει ακόμα τι προκαλεί αυτά τα συμπτώματα. Αρχικά είχε διαγνωστεί με διάσειση. Και οι συνεχής παρακολούθησή της από τους γιατρούς δεν έχει αποδώσει καρπούς.

Οι μαγνητικές και οι αξονικές δεν δείχνουν τίποτα. «Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου και όταν το κοιτάζω και βλέπω ότι είναι Σεπτέμβριος εκπλήσσομαι κάθε φορά», λέει η ίδια. Και προσθέτει: «Ξέρω ότι είναι δύσκολο για την οικογένειά μου αλλά φανταστείτε πόσο δύσκολο είναι και για μένα. Και οι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν. Είναι σαν ταινία».

Λέει ακόμα ότι προσπαθεί να γυρίσει τον χρόνο πίσω αλλά δεν είναι αδύνατον. «Δεν έχω μνήμες και φοβάμαι τόσο πολύ!», λέει χαρακτηριστικά. Οι γιατροί λένε ότι δεν θα είναι μόνιμη η βλάβη αλλά οι ελπίδες του κοριτσιού και των γονιών της έχουν αρχίζει και ξεθωριάζουν.

*****

  • Βρετανία: Έκλεψαν τουαλέτα… 18 καρατίων από το παλάτι του Μπλένιμ!

Μία τουαλέτα...από μασίφ χρυσό 18 καρατίων έκλεψαν άγνωστοι από το Μπλένιμ Πάλας, στο Γούντστοκ της Βρετανίας.

Το έργο τέχνης από το Ανάκτορο Μπλένιμ έκλεψε μια συμμορία στη διάρκεια διάρρηξης την νύχτα, ανακοίνωσε η αστυνομία της Τέιμς Βάλεϊ. Αποτελούσε τμήμα μιας έκθεσης του εκκεντρικού ιταλού καλλιτέχνη Μαουρίτσιο Κατελάν, η οποία εγκανιάστηκε την Τρίτη.

Η λεκάνη τουαλέτας, που τιτλοφορείται »Αμερική», δεν βρέθηκε αλλά συνελήφθη ένας 66χρονος. Η ληστεία προκάλεσε «σημαντικές ζημιές και πλημμύρα» καθώς η τουαλέτα ήταν εγκατεστημένη κανονικά στο μπάνιο, είπε η αστυνομία.

Το ανάκτορο του 18ου αιώνα αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO. Θεωρείται ως ένα από τα αντιπροσωπευτικότερα δείγματα της αρχιτεκτονικής μπαρόκ στη χώρα . Εκεί είχε γεννηθεί ο Γουίνστον Τσόρτσιλ. Το Ανάκτορο προς το παρόν παραμένει κλειστό όσο συνεχίζονται οι έρευνες.

Η επιθεωρήτρια Τζες Μίλνι δήλωσε: «Το έργο τέχνης που εκλάπη περίπου στις 03:50 GMT είναι μια μεγάλης αξίας τουαλέτα από μασίφ χρυσό, η οποία εκτίθετο στο Ανάκτορο. Θεωρούμε ότι μια ομάδα δραστών χρησιμοποίησε τουλάχιστον δύο οχήματα στη διάρκεια της ληστείας. Το έργο τέχνης δεν έχει βρεθεί αλλά διεξάγουμε λεπτομερή έρευνα για να το βρούμε και να οδηγήσουμε στη δικαιοσύνη τους δράστες».

Η χρυσή τουαλέτα είχε εκτεθεί για πρώτη φορά στο μουσείο της Νέας Υόρκης Γκούγκενχαϊμ και είχε χρησιμοποιηθεί από περίπου 100.000 επισκέπτες, στο διάστημα από τον Σεπτέμβριο 2016 ως το καλοκαίρι 2017.

 


• Σε αυτή την φυλακή ο μόνος τρόπος για να αποδράσεις είναι να… πεθάνεις
• Η έφηβη που ζει τη «μέρα της Μαρμότας» – Χάνει τη μνήμη της κάθε 2 ώρες!
• Βρετανία: Έκλεψαν τουαλέτα… 18 καρατίων από το παλάτι του Μπλένιμ!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής