breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Τα αποθεματικά των Δήμων ζητά (και) η νέα κυβέρνηση

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : Τα αποθεματικά των Δήμων ζητά (και) η νέα κυβέρνηση

Μ' ένα θέμα που έχει να κάνει από τα παλιά και επανέρχεται εκ νέου στο προσκήνιο, «άνοιξε» η χθεσινή τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, μπαίνοντας στην νέα του θητεία.

Το θέμα αφορά στα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων στην τράπεζα της Ελλάδος από τον Απρίλιο του 2015, που ετέθη από την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στο οποίο και επανήλθε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης σε αναφορά του και για το οποίο θύμισε την ομόφωνη καταδίκη της ΚΕΔΕ που υπήρξε. «Θεωρούμε ότι η νέα κυβέρνηση θα το έβαζε στο χρονοντούλαπο,  αντ' αυτού σε εγκύκλιο υπενθυμίζονται οι υποχρεώσεις των δήμων με αμελλητί συμμόρφωση. Κάτι που προκάλεσε αλγεινή εντύπωση σε όλους τους δημάρχους της χώρας, οι οποίοι στην πλειοψηφία ανήκαν στο κυβερνών κόμμα, στη ΝΔ» επεσήμανε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ενημερώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει έγγραφο διαμαρτυρίας από την ΚΕΔΕ, την ίδια ώρα που - όπως σημείωσε ο κ. Βοργιαζίδης - εκκρεμεί η αίτηση ακύρωσης της απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας και ζητείται η ανάκληση.

 

Κλίμα έντασης

• Αν και πρώτη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας χθες το απόγευμα, η ένταση δεν αποφεύχθηκε και πυροδοτήθηκε αρχικά από τον Παύλο Παυλίδη, επικεφαλής της παράταξης "Συνδημότες", ο οποίος στα λεγόμενα του έθεσε και πάλι "πείραμα" μεταξύ των συνδιοικούντων" τονίζοντας δε, «φέρτε κανένα σοβαρό θέμα, να συνεργασθούμε όλοι. Με ευχές και παζάρι θέσεων δεν γίνεται συνεργασία».

Απαντώντας ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης συνέστησε πως «ας μη κολλάμε στις λέξεις, αλλά η ουσία να μας ενδιαφέρει», ενω με την σειρά της η κ. Μπατσαρά είχε να πει: «Κάποιοι κρίνουν τη συνεργασία με βάση όσα έχουν αυτοί πίσω από το μυαλό τους.

Συνεργασία σημαίνει και ανάληψη ευθυνών. Ατομική και όχι συλλογική. Συνεπώς απαιτούνται θέσεις εξουσίας. Οσοι σ' αυτό βλέπουν παζάρεμα, έτσι έμαθαν να λειτουργούν και στη ζωή τους. Πειράματα εδώ γινονταν στο υπόγειο του κτιρίου, όταν ήταν σχολείο. Σ' αυτήν εδώ την αίθουσα γίνεται συνεδρίαση Δημοτικών Συμβουλίου και δεν γίνονται πειράματα».

Ομως ο κ. Παυλίδης επέμεινε και ζήτησε τον λόγο επι προσωπικού, λέγοντας: «Δεν έχετε ακούσει τι συζητάει ο δρόμος. Να κατατεθεί προγραμματισμός συνεργασίας, για να αποδειχθεί ότι δεν είναι παζάρι θέσεων...»

«Ότι έχουμε να δείξουμε, θα το κάνουμε στον κόσμο» απάντησε ο Δήμαρχος κλείνοντας και το θέμα.

• Η ένταση στην αίθουσα έφερε και δεύτερο μέτωπο σύγκρουσης, με πρωταγωνιστές τούτη τη φορά τον Γιώργο Γουλτίδη, από την πλευρά της παράταξης "Συνδημότες", με την Αντιδήμαρχο Παιδείας και Ισότητας των δύο φίλων Συρμούλα Τζήμα.

«Πίστευα ότι θα είναι πολιτικός της νέας γενιάς η Αντιδήμαρχος» ξεκίνησε να λέει ο κ. Γουλτίδης και συνέχισε: «Δήλωσε ότι θα δουλεύει στον Δήμο αφιλοκερδώς, ενώ η απόφαση Δημάρχου κάνει λόγο για αντιμισθία».

Όμως η κ. Τζήμα φρόντισε να είναι αρκούντως κατατοπιστική στην απάντησή της. «Η προσπάθεια στοχοποίησης μου σας οδηγεί στην ημιμάθεια. Υπάρχει διακοπή της μισθοδοσίας μου, δημόσιας υπαλλήλου: Δεν προβλέπει ο νόμος διπλή μισθοδοσία, αλλά ειδική άδεια άνευ αποδοχών. Ο δε μισθός μου είναι παρόμοιος» ανέφερε.

Κλίμα έντασης δημιουργήθηκε στην αίθουσα και από τους Αντώνη Μαρκούλη και Θανάση Σιδηρόπουλο, αν και ο τελευταίος ξεκίνησε με ευχές, ζητώντας δημιουργική λειτουργία και υπενθυμίζοντας πως ο λαός αποδοκίμασε το λευκό και την αποχή.

«60% είχαμε εμείς του Λευκού» στο πολυτεχνείο, δεν κάνατε μαθηματικά» απάντησε ο κ. Μαρκούλης, με τον κ. Σιδηρόπουλο να σημειώνει: «Συνεχίζεται η ίδια τακτική... εύχομαι επίσης να μην ταλαιπωρηθεί κανείς σ' αυτή την τετραετία από τον/ή από τους ψυχοπαθείς από τις ψευδώνυμες ή ανώνυμες καταγγελίες».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής