breaking news Νέο

ΕΛΜΕ Ημαθίας : "Διορισμοί Εκπαιδευτικών στην Ειδική Αγωγή"

ΕΛΜΕ Ημαθίας :

Δέκα χρόνια μηδενικών διορισμών στην εκπαίδευση έχουν οδηγήσει στην κατακόρυφη αύξηση του αριθμού των αναπληρωτών, οι οποίοι όλα αυτά τα χρόνια αναπληρώνουν τον εαυτό τους μιας και δεν καλύπτουν πλέον λειτουργικά αλλά οργανικά κενά. Αυτή η πρακτική δεν έχει μόνο αρνητικές επιπτώσεις στην ζωή και εργασία των ίδιων των αναπληρωτών αλλά και στην εκπαιδευτική διαδικασία . Καθυστερήσεις στις προσλήψεις, κάθε χρόνο διαφορετικό σχολείο για τον κάθε αναπληρωτή κτλ. αποβαίνουν τελικά σε βάρος των ίδιων των μαθητών.
Οι αρνητικές αυτές επιπτώσεις μεγεθύνονται στα σχολεία Ειδικής Αγωγής μιας και εκεί υπάρχει μεγαλύτερη απαίτηση για μόνιμο, σταθερό προσωπικό για κάθε μαθητή.
Για το επόμενο διάστημα, εξαγγέλθηκαν ήδη από τον Μάρτιο του 2019 (ΦΕΚ τχ. Β΄864/12-03-2109), 4500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή, για την πραγματοποίηση των
οποίων υπάρχει καθυστέρηση, η οποία μεγεθύνει και οξύνει την εργασιακή ανασφάλεια των συναδέλφων μας. Σχετικά με το θέμα αυτό τονίζουμε ότι:
· Οι προκηρυχθέντες 4500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή σε καμία περίπτωση δεν επαρκούν για να καλύψουν τις αυξημένες πραγματικές ανάγκες. Γι΄ αυτό απαιτούμε τον Μόνιμο και άμεσο διορισμό στην Ειδική Αγωγή, όλων των εκπαιδευτικών που δουλεύουν τα τελευταία χρόνια στην εκπαίδευση.
Παράλληλα τον διορισμό και όλου του απαραίτητου βοηθητικού και επιστημονικού προσωπικού.
· Πρέπει να δοθούν άμεσα οργανικά κενά τόσο στις αυτόνομες ΣΜΕΑΕ όσο και στα τμήματα ένταξης (550 τμήματα ένταξης της Β/βάθμιας λειτουργούν με ΦΕΚ Ίδρυσης), τα οποία οργανικά κενά θα προσμετρηθούν στους μόνιμους διορισμούς. Το θέμα αυτό έχει ξεχωριστή σημασία στην Δευτεροβάθμια μιας και στον υπολογισμό των οργανικών κενών της δευτεροβάθμιας δεν συμπεριλαμβάνονται τα Τμήματα Ένταξης με αποτέλεσμα ένα πολύ μεγάλο μέρος των πραγματικών εκπαιδευτικών αναγκών να μην φαίνεται οργανικά και να μένει ακάλυπτο.
· Να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια περιορισμού των οργανικών κενών με την μη έγκριση “ολιγομελών τμημάτων” στις αυτόνομες ΣΜΕΑΕ. Να εγκριθούν τώρα όλα
τα “ολιγομελή”

 

Για το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ

 

Ο Πρόεδρος                                Ο Γ.Γραμματέας

Παντζαρτζίδης Τάσος                   Μόσχος Αλέκος


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής