breaking news Νέο

Θ. Θεοδωρίδης: «Εγώ ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και όχι... υποψήφιος Αντιδήμαρχος!»

Θ. Θεοδωρίδης: «Εγώ ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και όχι... υποψήφιος Αντιδήμαρχος!»

Ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης, Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφούσας παράταξης "Δράση με Γνώση" στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, υπήρξε ο φιλοξενούμενος στην χθεσινή εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", που μεταδίδεται κάθε ΔΕΥΤΕΡΑ, ΤΡΙΤΗ, ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12.00 - 13.00, στο Ράδιο Αιχμή και στην συχνότητα 102,8 fm και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr.

Ερωτώμενος ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης πως πέρα από την επανεκλογή του γιατί να μην αναλάβει και θέση ευθύνης, κατέστησε σαφές πως «εγώ ήμουν υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος και όχι... υποψήφιος Αντιδήμαρχος! Γιατί για μένα πρόθεσή μου είναι να προσφέρω στην πόλη.

Στο σημείο αυτό θα πω ότι συζητήσαμε με τον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και μου προτεινε δύο θέσεις. Μία θέση πάνω στο επάγγελμά μου (φαρμακοποιός), στην πρόνοια, στην Κοινωνική Πολιτική. Και η δεύτερη θέση είχε να κάνει με την καθαριότητα στην οποία είχα δουλέψει, με σπασμένη Αντιδημαρχία. Δεν ξέρω, βέβαια, τι είχε στο μυαλο του. Εγώ απλώς να πω ότι η μεταξύ μας συνεργασία υπήρξε άψογη στη θητεία της Δημαρχιακής Αρχής 2010-2014, εγώ στην αποκομιδή απορριμμάτων (μάζεμα των κάδων) και εκείνος στην διαχείριση της καθαριότητας».

 

«Πρέπει να υπάρχει εποικοδομητικός διάλογος και όχι συγκρούσεις»

Κληθείς να σχολιάσει τα της πρώτης συνεδρίασης (επί της ουσίας) του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας με την νέα του σύνθεση, την Δευτέρα, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης επεσήμανε ότι «πρέπει να υπάρχει εποικοδομητικ΄ς διάλογος και όχι να έχουμε συγκρούσεις κοκορομαχίες και διαξιφισμούς. Ολοι είμαστε συνυπεύθυνοι και όλοι θα πρέπει να έχουν λόγο, ενω είδα τα "πρωτάκια" να είναι κουμπωμένα».

Όσο για το πως "βλέπει" αυτή τη συνεργασία με την κ. Μπατσαρά, σημείωσε ότι «δεν ξέρω πως θα πάει σ' αυτά τα δυο χρόνια, αλλά εγώ θέλω να υπαρξει συνεργασία με όλες τις παρατάξεις. Συνεπώς η εν λόγω συνεργασία θα φανεί στην πορεία».

 

«Μέριμνα όλων μας η διαχείριση στον τομέα της καθαριότητας»

Μιλώντας για τον... αγαπημένο του τομέα, αυτόν της καθαριότητας, ο ίδιος εξωτερίκευσε κάποιες σκέψεις του για το πως θα πρέπει να λειτουργεί.

«Βασική μου αρχή είναι να μάθω ένα αντικείμενο που δεν γνώριζα. Γι' αυτό και έκανα πολλά ταξίδια, για να έχω εικόνα για την παραγωγή ενέργειας από σκουπίδια. Το πως γίνεται, τώρα, διαχείριση στον τομέα της καθαριότητας με ενδιαφέρει και πρέπει να είναι μεριμνα όλων μας. Αρκεί να πείσουμε τους πολίτες οτι κάνουν μέσα να κάνουν και έξω. Οπότε κοιτούσαμε με τον Κώστα Βοργιαζίδη να διαχειρισθούμε τα σκουπίδια και τα καταφέραμε καλά. Ομως πρέπει να βρούμε τρόπο και να μετακυλίσουμε το βάρος και τον όγκο των σκουπιδιών. Πρέπει να πάμε στην κομποστοποίηση. 'Επρεπε, λοιπόν, να συνεχισθεί αυτή η προσπάθεια από το 2012.

Να προχωρήσουμε και να μειώσουμε τα σκουπίδια με ανταποδοτικότητα. Κάποια στιγμή να γίνουμε ευρωπαϊκή πόλη και να πούμε ο ρυπαίνων πληρώνει. Εαν αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες και πείσουμε τους πολίτες, έστω και πιλοτικά, όλα θα πάνε στην θετική κατεύθυνση».

 

Προτάσεις

Επιπλέον, ο Θεόδωρος Θεοδωρίδης αναφέρθηκε και σε μια σειρά προτάσεων, τις οποίες και είχε καταθέσει στην παράταξή του, αρχής γενομένης φυσικά απο την καθαριότητα και την σύγχρονη διαχείριση. «Πρόταση για άμεση αντικατάσταση του στόλου των απορριμμαροφόρων με πιο σύγχρονα, αθόρυβα κλπ. Το κόστος συντήρησης σήμερα είναi υπέρογκο. Να δούμε την προμήθεια ising. Προμήθεια ενος τύπου για καλύτερη συντήρηση με εκπαίδευση προσωπικού. Περιβάλλον με αυστηρή επιτήρηση για μόλυνση αξιοποιώντας το θεσμό επόπτη περιβάλλοντος».

• Για Γεωργικά φάρμακα και διαχείριση συσκευασιών: «Εγώ αμφιβάλλω για την ικανότητα διαχείρισης από την ελληνική εταιρεία ανακύκλωσης, παρ' όλο που μας διάλεξαν για μπούσουλα... δεν περπατάει. Αυστηροποίηση των κανόνων προς όλους τους συμμετέχοντες».

• «Κυκλοφοριακό με θέσεις πάρκινγκ ακόμη και έξω από την πόλη και τακτική συγκοινωνία με αστικά και φθηνό εισιτήριο. Λόγω ανάπλασης, είμαι υπερ γιατί η πόλη στο κέντρο περπατιέται εύκολα, ελεγχόμενη στάθμευση. Ακόμα τροφοδοσία καταστημάτων σε συγκεκριμένους χρόνους και όχι χώρους πάρκινγκ όπως σήμερα για τον σκοπό αυτόν».

• Νεκροταφεία Βέροιας: «Άμεση επίλυση του προβλήματος αυτού, το οποίο και είναι στα χωριά και ιδιαίτερα στο Μακροχώρι που με τις επεκτάσεις που έγιναν βρέθηκαν τα μνήματα μέσα στα σπίτια. Γνώμη μου, καινούργια νεκροταφεία σε χώρο που θα εξυπηρετεί όλους τους οικισμούς με ενιαίο κανονισμό λειτουργίας. Τουλάχιστον στο θάνατο ολοι οι πολίτες ίσοι. Αν χρειασθεί με ΣΔΙΤ χωροθέτηση με όλες τις απαιτούμενες δομές λειτουργίας, όπως εκκλησία, αίθουσες συνεστιάσεων, καταστήματα με τις ανάλογες δραστηριότητες... Λουλουδάκια, κηροπωλεία κλπ».

«Ενεργειακή αναβάθμιση με υδροηλεκτρικά (μικροτουρμπίνες) στο δίκτυο της ΔΕΥΑΒ, λόγω υψομετρικής διαφοράς απο πηγές μέχρι κατανάλωση. Φωτοβολταϊκά σε δημόσια κτίρια και εκτάσεις. Άρα, αυτόνομη ηλεκτροδότηση τουλάχιστον δημοτικών κτιρίων».

• «Στην ανάπτυξη και τον τουρισμό καλό είναι να δούμε την αξιοποίηση του Τριποτάμου μέχρι την εκβολή του στη τάφρο 66. Δεν νοείται πόλη με δύο ποτάμια και να μην το εκμεταλλεύεται».

• «Ο Δήμος αναλαμβάνει μόνο την αποκομιδή απορριμμάτων και ανακυκλώσιμων υλικών. Μελέτη και συνεννόηση, για μεταφορά ΚΤΕΛ και Αστικών. Δίκτυο εσωτερικής συγκοινωνίας με μικρά αστικά και ηλεκτρονική και ακριβή πληροφορηση σε κάθε στάση επιβίβασης και αποβίβασης.

• «Στον πολιτισμό νομίζω ότι οι υπηρεσίες έχουν την εμπειρία και ο προγραμματισμός καλά κρατεί. Θα ήθελα μεγαλύτερη συμμετοχή πολιτιστικών συλλόγων και φθηνότερο μπάτζετ. Αθλητισμός και γενικά καλη λειτουργία του ΝΠ ΚΑΠΑ. Ενοποίηση ΔΗΠΕΘΕ και ΚΕΠΑ σε πρώτη φάση».

• «Νέοι χώροι ή σπάσιμο του παζαριού σε μικρότερα με εναλλάξ διαχείριση από τους ενδιαφέρομενους παζαρτζήδες... Αν είναι δυνατόν δημιουργία πολυχώρου για παζάρι και χώρο παρκινγκ, έξω από την πόλη - και για πολιτιστικές εκδηλώσεις όπως και υπαίθριες εκθέσεις... - Ακόμα κάτι ανάλογο με Αιγίνιο. Φυσικά, σύγχρονη εγκαταστάσεις με οριοθέτηση και παροχή απαραίτητων στοιχείων για την λειτουργία τους (παροχή ρεύματος, τουαλέτες κλπ) και φυσικά υποχρεωτική εφαρμογή κανόνων λειτουργίας... π.χ. οικονομικές τους υποχρεώσεις, καθώς και καθαριότητα χώρου».

• «Υγεία με λειτουργία δημοτικών δομών, θεωρώ πως είναι καλή. Θα ήθελα, όμως, λίγο στις περιφέρειες προσοχή στη λειτουργία αγροτικών ιατρικών δομών και βοήθεια στην επίλυση των προβλημάτων τους».

Τέλος, στο ερώτημα τι να περιμένει ο Δημότης από τον Θεόδωρο Θεοδωρίδη στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, ο ίδιος είχε να πει: «Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα σηκώσει φωνή. Εκεί, όμως, που θα πρέπει να διαφωνήσω φυσικά και θα το κάνω, θα διαφωνήσω μέσα στην παραζάλη. Πιστεύω οτι η συζήτηση θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και θα ωφεληθεί η πόλη».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής