breaking news Νέο

Στα πεταχτά.... από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

  • Στα πεταχτά.... από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
  • Στα πεταχτά.... από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας
  • Πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση η βεροιώτισσα υψίφωνος Σόνια Θεοδωρίδου ενημέρωσε το σώμα για τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 20-22 Σεπτεμβρίου στη μνήμη των 460 Εβραίων της Βέροιας και ζήτησε τη βοήθεια και την στήριξη των συμβούλων, αφού πρώτα ευχήθηκε καλή αρχή στη νέα θητεία του Διοικητικού Συμβουλίου.
  • Αναρωτήθηκε ο Παύλος Παυλίδης απευθυνόμενος προς τον πρόεδρο του Σώματος Άρη Λαζαρίδη: «Είστε ο πρόεδρος όλου του Δημοτικού Συμβουλίου, αλλά είστε και «εντεταλμένος σύμβουλος» για την γέφυρα Κούσιου. Πως γίνεται αυτό, πρώτη φορά συμβαίνει, οπότε σε ποιόν θα κάνουμε αντιπολίτευση;»
  • Στην απάντησή του ο Άρης Λαζαρίδης διευκρίνησε πως «η πολιτική διαχείριση της γέφυρας Κούσιου δεν θα θίξει επ' ουδενί τον ρόλο μου, ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου».
  • Στο ερώτημα του Νίκου Αγγέλου ότι το ασανσέρ στην Ελιά δεν λειτουργέι εδώ και χρόνια, απάντησε ο Αντιδήμαχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης, ο οποίος επεσήμανε ότι «μετά τους βανδαλισμούς προσπαθούμε να βρούμε λύσεις φύλαξης».
  • Ο Παύλος Παυλίδης εξέφρασε το ερώτημα ακόμα για το αν συνεχίζουν οι ειδικοί συνεργάτες του Δημάρχου και ποιοί είναι αυτοί. «Στην διαύγεια έχουν αναρτηθεί όλα τα ονόματα» απάντησε ο κ. Βοργιαζίδης.
  • «Πρόβλημά μας είναι να αλλάξει ο νόμος» υπογράμμισε ο Δήμαρχος στην αναφορά του Γιώργου Γουλτίδη για το καταφύγιο σκύλων.
  • «Δεν υπάρχουν προγράμματα για οικισμούς κάτω των 2.000 κατοίκων. Παρ' όλα αυτά η προηγούμενη κυβέρνηση έβγαλε πολλά προγράμματα. Η Βεργίνα και τα Παλατίτσια με τις ενέργειες που κάναμε μπήκε σε πρόγραμμα οικισμών άνω των 2.000 κατοίκων» επεσήμανε ο δήμαρχος σε σχετικό ερώτημα που ετέθη από την κ. Μουχτάρη.
  • «Πολλά τα προβλήματα στο Μακροχώρι. Χρόνιο το πρόβλημα με την ύδρευση και με τις λακκούβες επεσήμανε ο Χρήστος Κελεσίδης από τους «Συνδημότες», λαμβάνοντας την απάντηση από τον Δήμαρχο πως «όταν τελειώσει το έργο, τα προβλήματα θα είναι παρελθόν».
  • Θέματα που αφορούν στα σχολεία έθεσε ο Γιώργος Μελιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», και ζήτησε συνολική ενημέρωση για την κατάσταση όλων των σχολείων του Δήμου, τις υποδομές, τις ελλείψεις και την εκπαιδευτική κοινότητα. Απαντώντας η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Ισότητας δύο φύλων Συρμούλα Τζήμα, έκανε σαφές πως είναι σε γνώση της όλα τα προβλήματα και τα ζητήματα των σχολείων, για τα οποία συνεχίζει να ενημερώνεται αναλυτικά από εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και διευθυντές και μόλις ολοκληρώσει την συνολική εικόνα και εκτίμηση θα απντήσει διεξοδικά στ ερωτήματα που μπήκαν από τον κ. Μελιόπουλο.
  • Για πρόβλημα που υπάρχει στην σκεπή του σχολείου της Αγίας Βαρβάρας έκανε λόγο ο κ. Στουγιάννος, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών, Αλέκο Τσαχουρίδη, να ενημερώνει ότι πρόκειται για συνήθη φθορά από υγρασία και πως πρόκειται να αντιμετωπιστεί, μιας και περιλαμβάνεται σε έργα αποκατάστασης, μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ».

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Τζήμα

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής