breaking news Νέο

Γ. Μελιόπουλος: «Συνεχίζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου την αντιλαϊκή της πολιτική»

Γ. Μελιόπουλος: «Συνεχίζει η σημερινή διοίκηση του Δήμου την αντιλαϊκή της πολιτική»

Για δικαίωση της υποστηρικτικής άποψης του ότι η διοίκηση του Δήμου Βέροιας είναι συνέχεια των προηγούμενων διοικήσεων, έκανε λόγο ο Γιώργος Μελιόπουλος, επικεφαλής της παράταξης "Λαϊκή Συσπείρωση", προσκεκλημένος στην χθεσινή εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", που παρουσιάζουν οι Αλέκος Χατζηκώστας και Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης ΔΕΥΤΕΡΑ - ΤΡΙΤΗ - ΤΕΤΑΡΤΗ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12.00 - 13.00, στο Ράδιο Αιχμή και στην συχνότητα 102,8 Fm και ιντερνετικά στη διεύθυνση www.imerisia-ver.gr.

«Το ότι ξεκινάει μια νέα θητεία για το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας δεν περιμέναμε να δούμε και κάτι το διαφορετικό, αφού η σημερινή διοίκηση του Δήμου είναι η συνέχεια των ιδίων διοικήσεων και πριν με μια προσθήκη, αυτήν της παράταξης της κ. Μπατσαρά. Οπότε μπορεί να επήλθε αλλαγή προσώπων στα Δημοτικά έδρανα, πλην όμως δεν άλλαξε η αντιλαϊκή πολιτική» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Γιώργος Μελιόπουλος ερωτηθείς για το πως «βλέπει» την συνεργασία ανάμεσα στην παράταξη του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη και της Γεωργίας Μπατσαρά, επεσήμανε ότι «δεν είχαμε καμμιά αμφιβολία ότι ο συνδυασμός "Δράση με Γνώση" θα έβρισκε "πρόθυμους συνεργάτες" για να συνεχίσει το αντιλαϊκό έργο του. Βέβαια, τους λόγους που συνεργάστηκαν τους ξέρουν αυτοί...".

Ο κ. Μελιόπουλος κληθείς να σχολιάσει τις αλλαγές που έφερε ο "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ", ξεκαθάρισε πως «τόσο από το προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, τον "ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ", τον "ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ" τώρα και άλλες αλλαγές που φέρνει το κυβερνών κόμμα της ΝΔ, φέρνει και το λειτουργικό κομμάτων των Δήμων σε αντιδραστική κατάσταση. Δίνει περισσότερες αρμοδιότητες στον Δήμαρχο, στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής και αφαιρεί αρμοδιότητες από το Δημοτικό Συμβούλιο».

 

«Ως "Λ.Σ". είμαστε αντίθετοι στην κατάθεση των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος»

Όσο για την κίνηση της παρούσας κυβέρνησης να ζητά (όπως και η προηγούμενη κυβέρνηση) την κατάθεση των αποθεματικών των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, ο Γιώργος Μελιόπουλος τόνισε: «Εδώ φαίνεται πόσο όμοιες είναι οι ομοιότητες των δύο κομμάτων, παρά τις κοκορομαχίες στην βουλή και σε επίπεδο Δημοτικού Συμβουλίου. Εδώ φαίνεται πως συνεχίζει την ίδια τακτική και η ΝΔ παίρνοντας την σκυτάλη από τον ΣΥΡΙΖΑ. Και όπως ανέφερα στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, μόνον ως... ανέκδοτο μπορεί να εκληφθεί η επιστολή διαμαρτυρίας του κ. Κυρίζογλου, προέδρου της ΠΕΔΚΜ, της οποίας οι Δήμαρχοι στην πλειοψηφία τους πρόσκεινται στην ΝΔ. Εμείς είμαστε αντίθετοι σε κάτι τέτοιο, γι' αυτό και οι Δήμοι δεν θα πρέπει να καταθέσουν τα ταμειακά διαθέσιμα τους στην Τράπεζα της Ελλάδος».

 

«Θέλουμε να εκμεταλλευθούμε την παρουσία δύο Δημοτικών Συμβούλων της "Λ.Σ". και να θέσουμε περισσότερα ζητήματα στο σώμα»

Το γεγονός πως η "Λαϊκή Συσπείρωση" εκπροσωπείται με δύο Δημοτικούς Συμβούλους πλεον στο Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας και τον ρόλο τον οποίο καλείται να παίξει τώρα, ο ίδιος τόνισε: «Σαφώς και η αύξηση μ' έναν παραπάνω Δημοτικό Σύμβουλο θα δώσει την δυνατότητα στην παράταξη μας να βάλλουμε περισσότερα ζητήματα στο σώμα, κάτι που θα πρέπει να το εκμεταλλευθούμε, μπροστά στην ανάγκη να τεθούν ζητήματα των λαϊκών συμφερόντων και ζητήματα που βιώνει ο απλός πολίτης».

Ακόμα, ο Γιώργος Μελιόπουλος στις προτεραιότητες του έθεσε ζητήματα για τα οποία - όπως είπε - θα παλαίψει. «Ξεκινώ από το πρώτο τακτικό θέμα της συνεδρίασης του ΔΣ την Δευτέρα, με το οποίο εγκρίθηκαν οι υπ. αριθ. 24, 25 και 26/2019 αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της Κοινωφελούς Επιχείρησης "Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο" Βέροιας. Επήλθε μια αύξηση που ισοδυναμεί με αύξηση 50% και ο στόχος είναι να φθάσουν τα δίδακτρα να γίνουν απλησίαστα, όπως στο Δημοτικό Ωδείο. Ο Δήμος Βέροιας δεν βάζει μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη. Άλλο ζήτημα το οποίο θέλουμε να αναδείξουμε είναι τα προβλήματα των σχολείων και της προσχολικής αγωγής που θέσαμε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Μας είπαν ότι είναι λυμένα τα ζητήματα, όμως οι γονείς μας είπαν άλλα». Τέλος, ο ίδιος έκανε γνωστό πως σήμερα Πέμπτη αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ θα κάνει επισκέψεις σε νηπιαγωγεία και θα συναντηθεί με γονείς παιδιών και όποια προβλήματα υπάρχουν θα προσπαθησει να δοθούν λύσεις, είτε από την κυβέρνηση είτε από τον Δήμο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής