breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Πεζοπόρος έπεσε από καταρράκτη και επέζησε στην ζούγκλα με σπασμένο πόδι

Αυστραλός πεζοπόρος έπεσε από ύψος έξι μέτρων από έναν καταρράκτη, με αποτέλεσμα να σπάσει το πόδι και τον καρπό του και επί δύο ημέρες χρειάστηκε να σέρνεται μέσα από μια περιοχή με θαμνώδη βλάστηση προτού διασωθεί.

Ο 54χρονος Νιλ Πάρκερ δήλωσε σήμερα ότι περπατούσε μόνος του στο όρος Νέμπο, το οποίο βρίσκεται σε απόσταση 32 χιλιομέτρων δυτικά του Μπρισμπέιν, της πρωτεύουσας της πολιτείας Κουίνσλαντ, όταν έπεσε.

«Αμέσως σκέφτηκα 'δύσκολα τώρα γιατί κανένας δεν γνωρίζει πού βρίσκομαι», είπε ο Πάρκερ στους δημοσιογράφους από το κρεβάτι του στο νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε.

Ο Πάρκερ, ένας έμπειρος πεζοπόρος, δήλωσε ότι προσπάθησε να ζητήσει βοήθεια μέσω του τηλεφώνου του αλλά το κινητό του είχε καταστραφεί στην πτώση.

Αποφάσισε να συρθεί για περίπου τρία χιλιόμετρα, πηγαίνοντας σε μια περιοχή όπου θεώρησε ότι τα συνεργεία έρευνας και διάσωσης θα τον εντόπιζαν ευκολότερα.

Ο Πάρκερ είπε ότι κατάφερε να αντέξει την επώδυνη διαδρομή που κάλυψε χάρις στα παυσίπονα και στις μπάρες πρωτεϊνης που είχε μέσα στον σάκο του.

«Μπορούσα να κάνω μόνο ένα μέτρο ή ενάμιση μέτρο κάθε φορά προτού κάνω στάση. Χρειάστηκα 40 λεπτά για να ανέβω και σχεδόν δύο μέρες για να συρθώ στην επιστροφή». Τελικά, τον Πάρκερ εντόπισε ένα ελικόπτερο διάσωσης και χθες το μεσημέρι τον απομάκρυνε με ασφάλεια.

*****

  • Αρνήθηκε να πεθάνει: Φοιτητής με σπάνια ασθένεια θεράπευσε τον εαυτό του

Λίγες ημέρες μετά τα Χριστούγεννα του 2013, η ζωή του David Fajgenbaum κρεμόταν από μία κλωστή. Νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Αρκάνσας και πάλευε με μία σπάνια ασθένεια. Τα αιμοπετάλιά του ήταν τόσο χαμηλά, που ακόμη και ένα ελαφρύ σκούντημα θα μπορούσε να προκαλέσει μία φονική αιμορραγία στον εγκέφαλό του. Ένας γιατρός τον συμβούλευσε να γράψει την διαθήκη του σε ένα κομμάτι χαρτί.

Μεταφέρθηκε εσπευσμένα για να κάνει αξονική τομογραφία. Δάκρυα έτρεχαν από τα μάτια του. Θυμόταν την πρώτη ασθενή που είχε πεθάνει μπροστά, όταν σπούδαζε στην Ιατρική Σχολή.

Δεν πίστευε ότι θα βγει ζωντανός από τον τομογράφο… Αλλά, βγήκε.

Ο Fajgenbaum αντιμετώπιζε μία ασθένεια ονόματι «Castleman». Είναι ένα σπάνιο αυτοάνοσο που προκαλεί υπερπλασία των κυττάρων στους λεμφαδένες του σώματος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Fajgenbaum είχε υποτροπιάσει, όμως, ύστερα από τέσσερις κύκλους χημειοθεραπειών το σώμα του είχε εξασθενίσει πολύ.

«Μαθαίνεις πολλά όταν φτάνεις στο χείλος του θανάτου», λέει ο ίδιος στο CNNi.

Πράγματι, έμαθε πολλά από την μεγάλη περιπέτειά του και κυρίως βρήκε έναν τρόπο για να θεραπευτεί. Σήμερα, στα 34 του, η νόσος είναι σε ύφεση, έχει έναν ευτυχισμένο γάμο και μία κόρη και συνεχίζει να εργάζεται εντατικά για την διάσωση άλλων ασθενών που πάσχουν από την ίδια ασθένεια.

Στο βιβλίο του «Chasing My Cure: A Doctor's Race to Turn Hope into Action» (Κυνηγώντας την Θεραπεία μου: Ο αγώνας ενός γιατρού να μετατρέψει την ελπίδα σε πράξη), ο 34χρονος περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια τον δύσκολο αγώνα του να κρατηθεί στην ζωή.

Στο πεδίο της έρευνας, ο Fajgenbaum ξεκίνησε να μελετά προσεκτικά τα δικά του ιατρικά αρχεία, αλλά και άλλων ασθενών. Είχε μία ιδέα και έψαξε σε βάθος 60 ετών για να φτάσει σε μία σημαντική αποκάλυψη.

Μία πρωτεΐνη, ονόματι αγγειακός ενδοθηλιακός αυξητικός παράγοντας (VEGF), ήταν δέκα φορές πάνω από τα φυσιολογικά επίπεδα. Στη σχολή είχε μάθει πως η VEGF ελέγχει την ανάπτυξη των αιμοφόρων αγγείων και υπέθεσε πως τα κόκκινα σημάδια που έβλεπε πάνω του σε κάθε έξαρση της ασθένειας ήταν αποτέλεσμα της αύξησης της εν λόγω πρωτεΐνης. Ο οργανισμός αντιλαμβανόταν την αύξηση σαν επίθεση και ενεργοποιούνταν.

Ήξερε πως υπήρχε ένα εγκεκριμένο ανοσοκατασταλτικό που λεγόταν «Sirolimus» και το οποίο βοηθούσε το ανοσοποιητικό σύστημα σε περιπτώσεις που αντιδρούσε σε μία μεταμόσχευση νεφρών.

Αφότου έλαβε τη γνώμη ενός ειδικού από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας, ο Fajgenbaum ζήτησε από τον γιατρό του να του γράψει το εν λόγω φάρμακο.

Το αγόρασε τον Φεβρουάριο του 2014 σε ένα φαρμακείο κοντά στο σπίτι του και η ζωή του έκτοτε άλλαξε άρδην.

«Ένα φάρμακο το οποίο θα μπορούσε να σώσει την ζωή μου, κρυβόταν σε κοινή θέα», λέει σήμερα.

Πέντε χρόνια μετά δεν έχει εμφανίσει καμία επιπλοκή. Δεν έχει την ίδια μυϊκή σωματοδομή με τα πρώτα χρόνια της ενήλικης ζωής του, ωστόσο νιώθει πολύ εύρωστος.

Πλέον, εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής ιατρικής στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Έχει το δικό του εργαστήριο και κάνει κλινικές δοκιμές σε ασθενείς με το φάρμακο που έσωσε τη ζωή του.

Παντρεύτηκε με την αγαπημένη του και έχουν αποκτήσει μία κόρη την οποία βλέπει ως το προσωπικό του «θαύμα».

*****

  • Διοργανώθηκε πάρτι που έπαιζε το ίδιο τραγούδι για 3 ώρες

Αρκετές φορές σίγουρα, αλλά σε καμία από αυτές δεν έχει γίνει η επιθυμία σου πραγματικότητα.

Όσοι όμως μένουν στην Αυστραλία, κοντά στο Περθ και λατρεύουν το Mr Brightside των Killers, είχαν την ευκαιρία να το ευχαριστηθούν με την ψυχή τους, χάρη σε πάρτι που διοργάνωσε η ομάδα «Crackalackin».

Και αυτό γιατί εκεί από τις 21:00 έως και τα μεσάνυχτα παιζόταν συνεχώς και μόνο το συγκεκριμένο τραγούδι.

«Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι πολύ δημοφιλές, μεταξύ όσων έρχονται στα event μας. Μας το ζητάνε συνεχώς και έτσι σκεφτήκαμε γιατί να μην κάνουμε ένα πάρτι που θα το παίζουμε για τρεις ώρες», είπε ο μάνατζερ της ομάδας Λιζ.

Μάλιστα, δεν είναι είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται τέτοιο event, καθώς πρόσφατα είχαν κάνει ένα άλλο που έπαιζαν συνεχώς το Old Town Road του Lil Nas X.


• Αρνήθηκε να πεθάνει: Φοιτητής με σπάνια ασθένεια θεράπευσε τον εαυτό του
• Διοργανώθηκε πάρτι που έπαιζε το ίδιο τραγούδι για 3 ώρες

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής