breaking news Νέο

Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον σύγχρονο φιλελληνισμό στην Ευρώπη το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου

Συνέδριο στη Θεσσαλονίκη για τον σύγχρονο φιλελληνισμό στην Ευρώπη το διήμερο 20-21 Σεπτεμβρίου

Ένα ιδιαίτερα σημαντικό Διεθνές Συνέδριο διοργανώνει η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών με θέμα «Όψεις του σύγχρονου φιλελληνισμού στη Ευρώπη».

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλοπούλου και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη σήμερα Παρασκευή και το Σάββατο 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την ίδρυση της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών.

Οι επιστήμονες

Δεκαπέντε έλληνες και αλλοδαποί επιστήμονες πρόκειται να αποτυπώσουν με τις εισηγήσεις τους την έννοια και το περιεχόμενο του σύγχρονου φιλελληνισμού στην ευρωπαϊκή ήπειρο. Η αναζήτηση ενός σύγχρονου φιλελληνισμού, εξάλλου, αποτελεί μια χρήσιμη στρατηγική επιλογή προκειμένου ο απανταχού ελληνισμός να προωθήσει αποτελεσματικότερα τα εθνικά του δίκαια.

 

Τιμητικές διακρίσεις

Στο συνέδριο πρόκειται, επίσης, να τιμηθούν δύο σημαντικές προσωπικότητες που τιμούν τον ελληνισμό σε παγκόσμιο επίπεδο: Ο φιλέλληνας, πρώην πρύτανης και ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου της Μελβούρνης, Michael John Osborne, και ο διευθυντής του Αυστραλιανού Ινστιτούτου Ερευνών καθηγητής κ. Αναστάσιος Μυρ. Τάμης.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής