breaking news Νέο

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “Inwetex-Cis Travel Market” στην Αγία Πετρούπολη

  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “Inwetex-Cis Travel Market” στην Αγία Πετρούπολη
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στη διεθνή τουριστική έκθεση “Inwetex-Cis Travel Market” στην Αγία Πετρούπολη

Σημαντική αύξηση των Ρώσων τουριστών που επισκέπτονται την Ελλάδα καταγράφεται το φθινόπωρο του 2019, σε σχέση με τις περσινές αντίστοιχες τουριστικές ροές από τη Ρωσία, ενώ παράλληλα παρουσιάζεται ανοδική τάση των προκρατήσεων για το 2020. Οι Ρώσοι επισκέπτες επιλέγουν στην πλειονότητά τους θεματικές μορφές τουρισμού ―θρησκευτικό και πολιτιστικό, γι’ αυτό και η Κεντρική Μακεδονία, με τα διεθνώς αναγνωρισμένα “brand names”, όπως το Άγιο Όρος και ο Όλυμπος, κατέχει εξέχουσα θέση στις προτιμήσεις τους.

Τα θετικά αυτά μηνύματα κυριάρχησαν στη φετινή συμμετοχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Inwetex-Cis Travel Market” στην Αγία Πετρούπολη (12-13 Σεπτεμβρίου 2019), όπου διαφάνηκε το έντονο ενδιαφέρον της ρωσικής αγοράς για την Κεντρική Μακεδονία στο πλαίσιο συναντήσεων με επαγγελματίες του τουρισμού. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Συνεδρίων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης Andrey Matsarin δήλωσε ότι πρόκειται να ιδρυθεί γραφείο τουρισμού της Αγίας Πετρούπολης στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι πολύ σημαντικό για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να διατηρεί επαφές με την τουριστική αγορά της Ρωσίας, καθώς αποτελεί για τον προορισμό μας σημαντική πηγή εισερχόμενου τουρισμού. Άλλωστε οι σχέσεις μας με την κυβέρνηση της Αγίας Πετρούπολης βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο, ύστερα και από το πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ των δύο μερών που υπογράφηκε τον Οκτώβριο του 2016», δήλωσε ο Τομεάρχης Τουρισμού Αλέξανδρος Θάνος.         

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη, καταγράφεται σημαντική αύξηση των εκδόσεων βίζας των Ρώσων επισκεπτών, κατά 12% τον μήνα Αύγουστο και κατά 7% τον μήνα Σεπτέμβριο σε σχέση με τους αντίστοιχους μήνες του προηγούμενου έτους. Η τάση αυτή σηματοδοτεί την ανοδική πορεία των εισερχόμενων τουριστικών ροών από τη Ρωσία για το φετινό φθινόπωρο. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο “Interfax”, το φθινόπωρο του 2019 σημειώνεται αύξηση κατά 20% των κρατήσεων για την Ελλάδα.

Στα εγκαίνια του ελληνικού περιπτέρου στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Inwetex-Cis Travel Market” στην Αγία Πετρούπολη παραβρέθηκαν ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη Σπυρίδων Βούλγαρης, η γενική διευθύντρια τουριστικής πολιτικής του Υπουργείου Τουρισμού Παναγιώτα Διονυσοπούλου, ο επικεφαλής της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Συνεδρίων της Κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης Andrey Matsarin, καθώς και άλλοι αξιωματούχοι.

Στο πλαίσιο της ελληνικής συμμετοχής στην έκθεση, πραγματοποιήθηκε μεγάλη δεξίωση του ΕΟΤ και του γενικού προξενείου της Ελλάδας στην Αγία Πετρούπολη προς τιμήν των τουριστικών πρακτόρων και δημοσιογράφων της Αγίας Πετρούπολης, όπου παραβρέθηκε και ο βουλευτής της Δούμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας Vladimir Katenev.

Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Inwetex-Cis Travel Market” στην Αγία Πετρούπολη έλαβαν μέρος περισσότεροι από 300 εκπρόσωποι της αγοράς τουριστικών υπηρεσιών από 30 χώρες, που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές ευκαιρίες και τις προσφορές τους, ενώ τις ίδιες μέρες έλαβε χώρα η 23η Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού με αντιπροσωπείες από 150 χώρες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής