breaking news Νέο

Φίλιππος Βέροιας : Επιστρέφει στην Α2!

Φίλιππος Βέροιας : Επιστρέφει στην Α2!

Ιστορική ημέρα η Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου για τον Φίλιππο Βέροιας, ο οποίος επιστρέφει στην Α2, με την διοίκηση του συλλόγου - η οποία σημειωτέον σχεδόν όλο το καλοκαίρι προσανατολιζόταν σε μια τέτοια απόφαση - να αποδέχεται την πρόσκληση της ΕΟΚ για συμμετοχή στο πρωτάθλημα.

Ιστορία, λοιπόν, ετοιμάζεται να γράψει ο Φίλιππος Βέροιας, ο οποίος επανέρχεται στην... γνώριμη του Α2 κατηγορία μετά και τη σεζόν 2015-16, με σκοπό να είναι η ομάδα που θα εκπροσωπησει το μπάσκετ της Κεντρικής Μακεδονίας.

Η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα έλαβε την πολυπόθητη πρόσκληση που περίμενε και απάντησε καταφατικά στην ΕΟΚ, με αποτέλεσμα να αγωνίζεται από την νέα αγωνιστική περιοδο στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ.

Μετά από αυτή την εξέλιξη, ο Πολύγυρος θα κληθεί να λαβει τη θέση του Φιλίππου Βέροιας στην Β’ Εθνική, οπότε ξεκαθαρίζει το τοπίο πλεον στα εθνικά πρωταθλήματα.

 

Ενίσχυση, χωρίς να αλλάξει η φυσιογνωμία της ομάδας

Με τα νέα δεδομένα που δημιουργούνται στον Φίλιππο και μέχρι την εναρξη των επισήμων υποχρεώσεων του πρωταθλήματος της Α2, καθίσταται πλεον η ανάγκη για την προσθήκη ενος - τουλάχιστον - παίκτη και - υπό κάποιες προϋποθέσεις βέβαια - δυο παικτών.

Κάτι που επιβεβαίωσε με χθεσινές δηλώσεις του σε ραδιοφωνικό σταθμό της πόλης ο τεχνικός καθοδηγητής των “ερυθρολεύκων” της Βέροιας Δημήτρης Γκίμας. «Σαφώς και η Α2 έχει υψηλότερες απαιτήσεις και θα προσπαθήσουμε σ’ αυτό το δεκαήμερο να ενισχύσουμε την ομάδα, χωρίς να αλλάξουμε, όμως, την φυσιογνωμία της. Είναι μια διαφορετική κατηγορία η Α2 και που δεν είναι ίδια τα προσόντα των αντιπάλων. Αν ξέραμε ότι θα παίζαμε στην Α2, θα δίναμε περισσότερα παιχνίδια στο στάδιο της προετοιμασίας» ανέφερε.

 

Σε... διαδικασία σκέψης για Α2 από την Παρασκευή οι παίκτες

Επεσήμανε δε, πως «οι παίκτες το επιθυμούσαν, τους εξιταρει που θα παίξουν στην Α2. Θα πρέπει να προετοιμασθούμε ψυχολογικά, γιατί έρχονται μεγάλες μάχες.

Από σήμερα (σ.σ. Παρασκευή) θα βάλλουμε τους παίκτες σε μια διαδικασία σκέψης και πως οι παίκτες που θα έρθουν θα πρέπει να ανταποκρίνονται στην αγωνιστική φιλοσοφία της ομάδας.

Το πρόγραμμα είναι δύσκολο και δεν μπορούμε να βάλλουμε στόχο. Εμεις θα πάμε παιχνίδια με παιχνίδι. Εμείς οι προπονητές (εγώ και ο Χρήστος Μπλατσιώτης στο προπονητικό τιμ) προσπαθούμε να κάνουμε μια καλή ομάδα, αλλά δεν μπορεί να κερδίσει. Ομάδα σημαίνει ότι κάθε αγωνιστική πρέπει να αγωνίζεσαι».

Ακόμα, ο Δημήτρης Γκίμας χαρακτήρισε «άθλο» αυτή την άνοδο, κάτω - όπως είπε - υπό αυτές τις προϋποθέσεις και τις προδιαγραφές που έγινε, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Κυνηγήσαμε ένα όνειρο και δικαιωθήκαμε, έστω κι αν το γενικό περιβάλλον είχε κάποιες αποχωρήσεις».

 

Πρωταρχική επιδίωξη η απόκτηση ενος ψηλού

Ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής του καλαθοσφαιρικού τμήματος του Φιλίππου Ηλίας Λαζός από την πλευρά του, ξεκαθάρισε αρχικά πως «έχουμε καλύψει το κομμάτι των μετακινήσεων μας στα εκτός έδρας παιχνίδια με φορείς της πόλης και θα προσπαθήσουμε να δούμε τι οικονομικές δυνατότητες έχουμε για να πάρουμε 1-2 παίκτες.

Από την Πέμπτη ήδη ξεκίνησαν κρούσεις παικτών από την πλευρά τους. Πάντως πρώτη επιλογή είναι ένας ψηλός (5αρι) και η αναλόγως οτι περισσέψει θα δούμε και από την κοινοτική αγορά».

Ο ίδιος δεν έκρυψε την επιθυμία του «το να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που γίνεται με τον Οιακα Ναυπλίου, που θα αντιμετωπίσουμε στην κατηγορία, όταν αγωνίζεται στην έδρα του και έχει sol+out. Προσκαλώ τον κόσμο να έρθει στο γήπεδο. Θα έχουμε μια καλή χρονιά και με ωραίους αγώνες» Επίσης ο Ηλίας Λαζός επεσημανε πως «το “Δημήτριος Βικέλας” χρειάζεται κάποιες βελτιώσεις τις οποίες θα υποδείξουμε στον Δήμο με τον οποιο βρισκόμαστε σε επαφή και έχουμε μία καλή συνεργασία».

 

Αποκλεισμός στο κύπελλο

Ανεπιτυχής υπηρξε η προσπάθεια του Φιλίππου στον αγώνα της 1ης αγωνιστικής της Α’ φάσης του κυπέλλου με τον Έσπερο Λαμίας εκτός έδρας, την Τετάρτη, από τον οποίο γνώρισε την ήττα με 89-76 και αποκλείστηκε από την συνέχεια του θεσμού.

Δεκάλεπτα: 17-21, 48-40, 69-61, 89-76

Για τον Φίλιππο τους πόντους πέτυχαν οι: Φιλιππόπουλος 11, Τσιακλάγκανος 15 (2), Παραπούρας 11 (3), Κοθράς 16, Καντάρκος 16, Τσούκας 7.

 

Ανακοίνωση ΕΟΚ με.. Ολυμπιακό!

• Η ΕΟΚ δεν αναγνωρίζει Ολυμπιακό Β’, όπως θέλουν οι “ερυθρόλευκοι” να λέγεται η ομάδα που θα αγωνισθεί στην Α2, και προχθές στην ανακοίνωση για το πρόγραμμα του κυπέλου ανέφερε την ομάδα ως Ολυμπιακό! Οι “ερυθρόλευκοι” του Πειραιά με ανακοίνωσή τους είχαν κάνει γνωστό οτι ζήτησαν από την ΕΟΚ να χρησιμοποιεί το “Ολυμπιακός Β’ Αναπτυξιακή ομάδα” ως ονομασία, στέλνοντας μάλιστα και νέο σήμα για τη συγκεκριμένη ομαδα, ωστόσο η ΕΟΚ διατηρεί το Ολυμπιακός για την ομάδα που μπαίνει στο κύπελλο με τις ομάδες της Α2. Μάλιστα, ανοίγει την “αυλαία της 2ης αγωνιστικής της 1ης φάσης του κυπέλλου παίζοντας σήμερα στον Λαγκαδά (17.00) με τον τοπικό Ερμή.

 

ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής