breaking news Νέο

Με ποδηλατοδρομία η «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στην Βέροια

Με ποδηλατοδρομία η «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο» στην Βέροια

Με ποδηλατοδρομία από το κέντρο της Βέροιας έως τον Αλιάκμονα, γιόρτασαν μικροί και μεγάλοι την «Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο».

Η δράση αυτή στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου) έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον περιβαλλοντικό αντίκτυπο που έχουν οι επιλογές του τρόπου μετακίνησης τους μέσα στην πόλη και διοργανώθηκε από την Αντιδημαρχία Παιδείας, την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διεύθυνση Καθαριότητας και Περιβάλλοντος του Δήμου Βέροιας το πρωϊ της Κυριακής.

Το ραντεβού δώθηκε από νωρίς το πρωί στο Πάρκο της Ελιάς όπου ο δρόμος ήταν ανοιχτός μόνο για πεζούς και ποδηλάτες.

Εκεί ξετυλίχτηκαν και διάφορες δράσεις που αφορούσαν μικρούς και μεγάλους, σχετικές με την οδική ασφάλεια και την ασφαλή κυκλοφορία μέσα στην πόλη.

Εκπρόσωποι της Τροχαίας Βέροιας που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, πρόσφεραν στο πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής μαθήματα οδικής συμπεριφοράς στους μικρούς ποδηλάτες.

Οι μαθητές του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΕΠΑΛ Βέροιας παρουσίασαν δράσεις με θέμα «Περπατώ, Ανακαλύπτω, Ζω», ενώ οι επισκέπτες είχαν τη δυνατότητα να ζωγραφίσουν το δικό τους αποτύπωμα στο περιβάλλον.

Παράλληλα, με την ευκαιρία αυτή, εκπρόσωποι της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Καθαριότητας ενημέρωσαν τους πολίτες για την σημασία της ανακύκλωσης για το περιβάλλον και μοίρασαν ειδικές μπλε τσάντες με οδηγίες για τη διαχείρηση των απορρημμάτων.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και μαθητές του Μουσικού Σχολείου Βέροιας οι οποίοι παρουσίασαν το τραγούδι «Σούπερ Οκτώ», από την βραβευθείσα δράση ECOMOBILITY, ενώ η ραδιοφωνική ομάδα «Οι Ταξιδιώτες» σε συνεργασία με το European School Radio - Το Πρώτο Μαθητικό Ραδιόφωνο, την ομάδα Νέων του ESR και την ραδιοφωνική ομάδα του 3ου ΓΕΛ Βέροιας, μετέδωσαν ζωντανά όλο το πρόγραμμα δράσεων που έγιναν με αφορμή την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Βέροιας διέθεσε πολλά δώρα για την κλήρωση που ακολούθησε, ενώ η BRAIN BOX Α.Ε. προσέφερε ένα ποδήλατο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής