breaking news Νέο

Θ. Κορωνάς: «Η ανεξάρτητη κίνηση "Δράση με Γνώση" από κόμματα θεωρώ πως ήταν και το μυστικό της επιτυχίας»

Θ. Κορωνάς: «Η ανεξάρτητη κίνηση

Ο (για τρίτη συνεχόμενη φορά) εκλεγμένος Δημοτικός Σύμβουλος Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς, υπήρξε ο φιλοξενούμενος στην εκπομπή "ΛΟΓΙΑ ΣΤΑΡΑΤΑ", που μεταδόθηκε χθες, 12.00 - 13.00, από το Ράδιο Αιχμή και την συχνότητα 102,8 Fm και ιντερνετικά στην διεύθυνση www.imerisia-ver. gr., με παρουσιαστές τους ΑΛΕΚΟ ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑ & ΠΑΥΛΟ ΧΡ. ΤΟΥΤΟΥΝΤΖΙΔΗ.

Ερωτώμενος για την πολιτική του ταυτότητα σε σχέση με την επιλογή του να είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την παράταξη του επανεκλεγέντος Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, ξεκαθάρισε πως «εγώ πολιτικά ανήκω στον προοδευτικό χώρο, τον οποίο προσδιορίζει η κεντροαριστερά αλλά και η Κεντροδεξιά, όπου κεντροαριστερά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι το κόμμα στο οποίο τοποθετούμαι και δεν το έχω κρύψει. Πλην όμως αυτό δεν έχει σχέση με την επιλογή μου στις Δημοτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου να κατέβω με μια ανεξάρτητη κίνηση από κόμματα, η οποία και θεωρώ πως ήταν το μυστικό της επιτυχίας». Ενω το γεγονός ότι ο ιδιος μετά από μια θητεία στο ΝΠ ΚΑΠΑ προορίζεται για την ΚΕΠΑ, σημείωσε: «Είναι ένα νέο βήμα, για μένα, παρ' ότι δεν υπήρξα σύμβουλος, μέλος της ΚΕΠΑ. Είναι ένα νέο τόλμημα και θεωρώ ότι η επιχείρηση αυτή έχει αφήσει το δικό της στίγμα, την εξωστρέφεια. Πράγμα που σημαίνει οτι υπάρχει υποδομή, το οποίο και είναι το εχέγγυο για μένα και την συνεργασία που θελουμε να υπάρχει».

Ο ίδιος κάνοντας έναν μίνι απολογισμό από την παρουσία του στο ΝΠ ΚΑΠΑ του Δήμου Βέροιας, είπε: «Νομίζω ότι κάναμε κάτι καλό. Εξοπλίσαμε παιδικούς σταθμούς και πήραμε ένα λεωφορειάκι. Αναβαθμίσαμε γήπεδα και θεωρώ πως στηρίζουμε ομάδες για να έχουν επιτυχίες. Και μάλιστα σε δύσκολους καιρούς οι ομαδες αυτές σημειώνουν επιτυχίες, παρ' ότι στον τόπο μας στερούμαστε μεγάλους οικονομικούς παράγοντες. Ομως αυτό δεν σημαίνει πως εκλείπουν τέτοιοι παράγοντες (αδελφοί Μπίκα τώρα και αδελφοί Φύκατα πιο πριν). Παράγοντες υπάρχουν οι οποίοι και τρέχουν να κάνουν την δουλειά στους συλλόγους».

 

«Πρωταρχικό για εμάς να αθληθεί ο κόσμος σε χώρους άθλησης και με ασφάλεια»

Οσο για τις διεκδικήσεις που έχει στην ατζέντα του ο Δήμος και τον σχεδιασμό που υπάρχει, ο κ. Κορωνάς κατέστησε σαφές πως «χρειάζεται ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο στην πόλη. Τώρα, βέβαια, το αν θα είναι μεγάλο - μικρό γυμναστήριο, αυτό είναι ζήτημα δικής μας επιλογής. Η αλήθεια είναι, όμως, οτι χρειαζόμαστε ένα μεγάλο κλειστό γυμναστήριο και σε σχέση με την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης να μπορούμε να φιλοξενήσουμε διεθνείς αγώνες. Για εμάς αυτό που είναι πρωταρχικό, είναι ο μαζικός αθλητισμού που κάνουμε και να μπορεί ο κοσμος να αθληθεί σε χώρους άθλησης και με ασφάλεια. Ενα είναι τα σωματεία και ένα ο μαζικός αθλητισμός, αυτός είναι ο πυλώνας».

 

«Ο Γιάννης Καμπούρης έχει αφήσει το στίγμα του στην ΚΕΠΑ»

Ο κ. Κορωνάς επανερχόμενος και πάλι στην ΚΕΠΑ τόνισε πως «ο Γιάννης Καμπούρης έχει αφήσει το στίγμα του σ' αυτή. Οι εργαζόμενοι στην ΚΕΠΑ κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες. Κάνουν μεγάλη δουλειά και δεν ανταμείβονται όπως πρέπει γι' αυτό, ενω σ' οτι αφορά τη θέση του Διευθυντή, αυτή θα καλυφθεί με τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν».

Μάλιστα, ο ίδιος έθεσε - κατόπιν σχετικού ερωτήματος - πως «η ΚΕΠΑ θα πρέπει να παρουσιάζει κέρδη και να κρατιέται στη ζωή, αλλιώς χωρίς κέρδη θα κλείσει».

 

«Ο χρόνος θα δείξει πως θα εξελιχθεί αυτή η συνεργασία»

Ο Θεόφιλος Κορωνάς σχολιάζοντας την συνεργασία ανάμεσα στον Δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη και την επικεφαλής της παράταξης ΒΕΡΟΙΑ "ΠΡΩΤεύουσα πόλη" Γεωργία Μπατσαρά, σημείωσε: «Θα κριθεί στο μέλλον. Τα πρώτα σημάδια δείχνουν ότι είναι μια καλή συνεργασία. Υπάρχει συνεργασία, σύμπνοια απόψεων, χωρίς ωστόσο ότι δεν υπάρχουν και διαφωνίες. Αλλα πιστεύω πως ο χρόνος θα δείξει το πως θα εξελιχθεί η συνεργασία αυτή».

Ο Θεόφιλος Κορωνάς έκρινε ότι τόσο με την δική του παρουσία στην προεδρία της ΚΕΠΑ όσο και με αυτή της Γεωργίας Μπατσαρά στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., είναι κάτι που έχει να κάνει με την αμοιβαία συνεργασία και κατανόηση των δύο τους, όσο αφορά στην αντιμετώπιση ζητημάτων μπροστά στην ανάγκη τόσο το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. οσο και η ΚΕΠΑ να κάνουν την δουλειά τους.

 

«Καθημερινά θα βγάζει προβλήματα η δομή προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα»

Ο πρώην Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος στην αναφορά του για την παρουσία προσφύγων στην δομή της Αγίας Βαρβάρας, έκρινε πως είναι ένα παρα πολύ ιδιαίτερο θέμα και πως δόθηκε λύση από το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε πριν από λίγο καιρό και είχε να κάνει με την φιλοξενία νέων αφίξεων προσφύγων στα νέα κτίρια που φτιάχθηκαν, αντιδρώντας σ' αυτό πολλοί "παλιοί" πρόσφυγες. «Παρ' ολα αυτά» είπε «καθημερινά θα βγάζει προβλήματα η δομή προσφύγων στην Αγία Βαρβάρα». Και συνέχισε: «Τουλάχιστον εμείς μπορούμε να λύνουμε προβλήματα. Είναι ένα κάμπ που θα μείνει για πολλά χρόνια, τη στιγμή που βλέπουμε άλλα καμπ να κλείνουν».

 

«"Η συμφωνία των Πρεσπών" είναι μια καλή συμφωνία και όχι προδοτική»

Κληθείς για το πως βλέπει την κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ, επεσήμανε πως «βρίσκεται σε σωστή βάση. Κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ είναι αποκομμένα από τον κόσμο, γι' αυτό και χρειάζεται διεύρυνση του κόμματος. Είναι θέμα αρχών και όχι προσώπω». Τέλος, μιλώντας για την "Συμφωνία των Πρεσπών" και το όνομα "Βόρεια Μακεδονία" που έλαβε το κράτος των Σκοπίων, έκρινε πως «ο ΣΥΡΙΖΑ έφερε μία καλή συμφωνία και όχι προδοτική για το μέλλον των λαών στην Βαλκανική Χερσόνησο».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής