breaking news Νέο

Στροφή Λαφαζάνη στην πατριωτική Αριστερά!

Στροφή Λαφαζάνη στην πατριωτική Αριστερά!

Επιστροφή στον πατριωτισμό και στην συγκρότηση Μετώπου Εθνικής και Κοινωνικής Απελευθέρωσης προτείνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης μετά την εκλογική αποτυχία της ΛΑΕ, με την επισήμανση από πλευράς του ότι η Αριστερά με τη μορφή που την γνωρίσαμε τελείωσε. Ο κ. Λαφαζάνης θέτει ως κεντρικό αίτημα την εθνική ανεξαρτησία και ασκεί σφοδρή κριτική σε όσους στην Αριστερά και στο κόμμα του βγάζουν... σπυράκια με την αναφορά στην ελληνική ταυτότητα και την ιστορική κληρονομιά.

«Οπως τόνισα και μετά τις ευρωεκλογές, με την ευκαιρία της παραίτησης μου από γραμματέας της ΛΑΕ για την Αριστερά στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, αλλά και στον κόσμο, έχει κλείσει ένας ολόκληρος ιστορικός κύκλος και αυτός ο ιστορικός κύκλος έχει κλείσει οριστικά, επί ποινή αφανισμού για όσες αριστερές δυνάμεις συνεχίζουν να κινούνται στο εσωτερικό του και δεν τολμούν να βάλλουν τον δάκτυλο βαθιά στον τύπο των ήλων και να επιχειρήσουν ένα πραγματικα νέο ξεκίνημα» τόνισε στην εισήγηση του στην Κεντρική Επιτροπή του Αριστερού Ρεύματος και βασικού δηλαδή σχηματισμού της ΛΑΕ και στη συνέχεια εξαπέλυσε κεραυνούς κατά των "διεθνιστών".

«Η Αριστερά πρέπει να πάψει να αναφέρεται με ενοχές στον πατρωτισμό ή να θεωρεί ότι η χρήση του όρου και κυρίως η συνέπεια λόγων και έργων από την επίκληση του αποτελεί ολισθημα ή παρέκλιση από τις αρχές της» είπε.

Σημείωσε δε, οι παλιοί ιδεολογικοί διαχωρισμοί έχουν τελειώσει στον σύγχρονο κοσμο.

Μεγάλες ανατροπές συντελούνται και εξελίσσονται και νέες συμμαχίες συγκροτούνται και συνεχώς εναλλάσσονται με βάση και μοναδικό γνώρισμα τα στενά ιδιοτελή ιμπεριαλιστικά συμφέροντα μεγάλων χωρών».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής