breaking news Νέο

«Μαύρες» προβλέψεις του καθηγητή Χρήστου Ζερεφού για το κλίμα

«Μαύρες» προβλέψεις του καθηγητή Χρήστου Ζερεφού για το κλίμα

Τα λέει και τα επισημαίνει συνεχώς, αλλά ποιός τον ακούει... Τον επικείμενο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής επισήμανε εκ νέου ο καθηγητής, Χρήστος Ζερεφός (φωτό), προειδοποιώντας ότι, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, το κόστος της ανθρωπογενούς κλιματικής αλλαγής στην Ελλάδα θα φτάσει στο τέλος του αιώνα τα 700 δισ. ευρώ, θα είναι δηλαδή διπλάσιο του σημερινού εξωτερικού χρέους της χώρας μας!

 

«Η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται»

Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο ακαδημαϊκός και ομότιμος καθηγητής Φυσικής της Ατμόσφαιρας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τις αρνητικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, τονίζοντας πως «θα είμαστε χωρίς επιστροφή όταν το ακραίο γίνει σύνηθες», σημειώνοντας ταυτοχρόνως ότι «η φύση δεν χαμογελάει, εκδικείται».

Ο καθηγητής προανήγγειλε, μάλιστα, ότι στο εξής θα έχουμε έναν καύσωνα τον χρόνο. «Παλαιότερα είχαμε έναν καύσωνα κάθε 30 χρόνια, την τελευταία τριακονταετία έχουμε, εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής, έναν χρόνο παρά χρόνο, ενώ τείνουμε να έχουμε έναν κάθε χρόνο», όπως είπε.

 

«Ήταν πράγματι ακραίος ο καιρός στο Μάτι, αλλά....»

Από τη συζήτηση, βέβαια, δεν έλειψαν και οι αναφορές στην τραγωδία στο Μάτι, όταν ο βουλευτής Μάριος Κάτσης (ΣΥΡΙΖΑ) κατήγγειλε γαλάζια «τυμβωρυχία» επικαλούμενος την Δευτεριάτικη τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στον ΟΗΕ για το Μάτι.

Ο Χρήστος Ζερεφός σχολίασε ότι «ήταν πράγματι ακραίος ο καιρός στο Μάτι, αλλά ήταν ατυχής και η αντιμετώπιση του θέματος και ήμουν ο πρώτος που το είχε πει στον Αλέξη Τσίπρα».

 

Π.Τ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής