breaking news Νέο

Δεν πρέπει να λέμε ότι έχουμε Κοινοβούλιο…

Δεν πρέπει να λέμε ότι έχουμε Κοινοβούλιο…

Τώρα που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου (έτσι όπως ψηφίστηκε, επί της αρχής με 171 «ναι» επί συνόλου 285 βουλευτών, ωστόσο το επίμαχο άρθρο 3 που επιτρέπει τη διόρθωση φύλου από την ηλικία των 15 συγκέντρωσε μόλις 148 θετικές ψήφους έναντι 124 αρνητικών και 13 «παρών»), ανέδειξε συνάμα μια ακόμα παθογένεια και ασυνέπεια του πολιτικού μας συστήματος. Ποιά είναι αυτά; Ότι σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση και ότι από την ώρα που εκλέγονται, είναι εκπρόσωποι όλων των Ελλήνων.

Στην προκειμένη περίπτωση, ασκήθηκαν πιέσεις να γίνει σεβαστή η κομματική θέση και αυτό αφορά όλες τις παρατάξεις. Κάποιοι ακολούθησαν τη δική τους άποψη και καλά έκαναν. Αν οι βουλευτές δεν μπορούν ούτε στα κοινωνικά θέματα να εκφραστούν κατά συνείδηση, τότε δεν πρέπει να λέμε ότι έχουμε Κοινοβούλιο.

Γι' αυτό τέλος πάντων, ας επιτραπεί στους βουλευτές να ακούσουν τη φωνή της κοινωνίας και αυτό που οι ίδιοι πιστεύουν. Κι όχι όταν μας βολεύει ως κόμματα κάτι, να λέμε τι λέει το σύνταγμα, ενώ σ' άλλες περιπτώσεις (όπως αυτή με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου) να παρακάμπτεται η συνταγματική αναφορά μπροστά στην κομματική θέση και άποψη, που προβάλλεται και τίθεται για ψήφιση στη Βουλή.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής