breaking news Νέο

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, ο απολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης 2016 του Δήμου Βέροιας

Εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός, ο απολογισμός και τα αποτελέσματα χρήσης 2016 του Δήμου Βέροιας

Στην ψήφιση του προϋπολογισμού, του απολογισμού και των αποτελεσμάτων χρήσης του έτους 2016 κατά πλειοψηφία (22 υπέρ, 2 κατά και 4 λευκά) προχώρησε το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας στη χθεσινή του ειδική συνεδρίαση. Συγκεκριμένα, ο προϋπολογισμός παρουσιάζει έσοδα 36.934.202,76 Ε, έξοδα 30.535.171,38 Ε και χρηματικό υπόλοιπο 6.399.031,38 Ε. Ο απολογισμός του Δήμου Βέροιας του έτους 2016 παρουσιάζει : Γενικό σύνολο Ενεργητικού: 139.747.815,24 Ε, Γενικό σύνολο Παθητικού: 139.747.815,42Ε,  Καθαρά αποτελέσματα (πλεόνασμα χρήσης) 2.857.496,72 Ε.

«Ο απολογισμός του Δήμου Βέροιας για το 2016 έρχεται να συζητηθεί σε μια περίοδο, που οι εργατικές οικογένειες δέχονται μία ανελέητη επίθεση και η φοροληστεία συνεχίζεται. Το πλεόνασμα που υπάρχει, οφείλεται στη σωστή και ορθολογική διαχείριση, λέτε εσείς, ενώ εμείς λέμε από το πετσόκομμα δαπανών από τις λαϊκές ανάγκες», σημείωσε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της «ΛΑΣ» Γεώργιος Μελιόπουλος στην τοποθέτησή του, ο οποίος και καταψήφισε τον προϋπολογισμό, απολογισμό και τα αποτελέσματα χρήσης του 2016. Ο κ. Μελιόπουλος προέβλεψε επίσης ότι «η κατάσταση θα επιδεινωθεί ενόψει της κατάθεσης του κρατικού προϋπολογισμού του 2018».

Ο κ. Καγκελίδης από την πλευρά του, σημείωσε ότι «δεν ψηφίζω τα κονδύλια για τη Γέφυρα Κούσιου, τα κονδύλια για την άρδευση, η οποία θα πρέπει, όπως έχω πει, να πάει στη ΔΕΥΑΒ και φυσικά το θέμα των ανταλλακτικών. Εμμένω σ' αυτή την άποψη, κατά τα άλλα ψηφίζω ναι».

Ο επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» κ. Κώστας Καραπαναγιωτίδης, αφού πρώτα επεσήμανε προς τη Δημοτική αρχή, «να κοιταχθείτε μεταξύ σας, τι είπαμε, τι σχεδιάσαμε και τι έγινε», προέτρεψε τα πρόσωπα αυτής, «δείτε τα προβλήματα της πόλης και βγείτε έξω. Υπάρχουν υπάλληλοι ευσυνείδητοι στο Δήμο και Αντιδήμαρχοι που σηκώνουν το τηλέφωνο, όπου κάποια πράγματα γίνονται και κάποια δεν γίνονται».

Ο ίδιος ακόμα εξέφρασε το παράπονό του προς τη Διοίκηση του Δήμου, λέγοντας πως «η αντιμετώπιση και η απάντηση που παίρνουμε, δεν είναι αυτή που πρέπει. Φωνάξτε μας και πείτε μας ότι έχουμε αυτό το πρόβλημα, να το συζητήσουμε. Δεν σας κάνει εντύπωση, που δεν υπάρχει δημοσιογράφος να σας αντιπολιτεύεται;»

Σημείωσε δε ότι «είναι θετικό που υπάρχουν χρήματα στο ταμείο, αλλά αυτά τα χρήματα καλό θα ήταν να πάνε στα χωριά, για προβλήματα που υπάρχουν εκεί».

Με τη σειρά του ο κ. Γιάννης Παπαγιάννης, επικεφαλής της παράταξης «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΝΕΑ ΒΕΡΟΙΑ», αφού εκτίμησε ότι «θα μπορούσε η κατάσταση να ήταν καλύτερη», στάθηκε και αυτός στο ότι «ούτε και μένα με κάλεσε ο κ. Βοργιαζίδης να μιλήσουμε για κάποιο θέμα του Δήμου».

Απών από τη συζήτηση του εν λόγω θέματος υπήρξε ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» κ. Νίκος Μπέκης, λόγω ασθενείας, ενώ απόντες ήταν ακόμα και οι κ.κ. Γιώργος Κάκαρης και Θανάσης Αποστολόπουλος.

• Στην αναφορά του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, στην τακτική συνεδρίαση του Σώματος, αναφέρθηκε στην εκδήλωση που πρόκειται να πραγματοποιηθεί στο Ζάππειο Μέγαρο Αθηνών, όπου καλούνται οι επιχειρήσεις της Ημαθίας να συμμετάσχουν στο Τουριστικό, Πολιτιστικό και Γαστρονομικό μας οδοιπορικό, αναδεικνύοντας την παράδοση του τόπου μας. «Είναι η πρώτη συντονισμένη προσπάθεια σε επίπεδο Ημαθίας, να δείξει την εξωστρέφειά της. Να δειχθεί σ΄ όλη την Ελλάδα, ποιά είναι η Ημαθία (πολιτιστικά, τουριστικά, γαστρονομικά). Ελπίζουμε σε κάθε περίπτωση ότι η εκδήλωση θα έχει δημοσιότητα και η περιοχή μας θα προβληθεί».

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής