breaking news Νέο

«Κόλλησε» στο «μηδέν» η ΒΕΡΟΙΑ

«Κόλλησε» στο «μηδέν» η ΒΕΡΟΙΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ δεν κατάφερε την Κυριακή το απόγευμα στο Δημοτικό Στάδιο της πόλης να δώσει συνέχεια στις επιτυχίες της παραχωρώντας λευκή ισοπαλία, σε έναν αντίπαλο, τον Διαγόρα, τον οποίο δέκα ημέρες νωρίτερα τον είχε κερδίσει και τον είχε αποκλείσει από το κύπελλο με καθαρό σκορ.

Βέβαια το είχαν επισημάνει οι δύο προπονητές στην συνέντευξη τύπου που ακολούθησε εκείνο το παιχνίδι, ότι ο αγώνας του πρωταθλήματος που ακολουθούσε θα είχε μια διαφορετική εικόνα. Το είχαμε τονίσει και εμείς στην προαναγγελία του παιχνιδιού που προηγήθηκε ότι η ομάδα της Ρόδου με τον Σούλη Παπαδόπουλο στον πάγκο θα έρχονταν στη ΒΕΡΟΙΑ με στόχο το «μηδέν» στην άμυνά της κι αν της δινόταν η ευκαιρία να κλέψει και το αποτέλεσμα με κάποια από τις αντεπιθέσεις που θα επιχειρούσε. Το πρώτο το πέτυχε δεν δέχθηκε γκολ και παρολίγο να συμβεί και το δεύτερο αν σαν «από μηχανής θεός» ο Στάμου στο 90' δεν έδιωχνε την μπάλα εκατοστά πριν αυτή περάσει την γραμμή του τέρματος της ομάδας του ύστερα από ψηλοκρεμαστό σουτ του Κέρι.

Ήταν λοιπόν βέβαιο ότι ο Διαγόρας θα έρχονταν με στόχο να χαλάσει το παιχνίδι της ΒΕΡΟΙΑΣ και να κρατήσει ανέπαφα τα δίχτυα της εστίας του. Και όταν είναι πρεμιέρα, στην οποία όπως είναι γνωστό, το άγχος και η πίεση περισσεύου και τα πράγματα γίνονται ακόμη πιο δύσκολα για τους ποδοσφαιριστές που θέλουν να δημιουργήσουν σε κλειστές άμυνες.

Αν βέβαια ο Σιμόνι στο 9' ήταν λίγο πιο τυχερός και η μπάλα πήγαινε ύστερα από την κεφαλιά του, λίγα εκατοστά πιο κάτω και αντί στο δοκάρι κατέληγε στα δίχτυα, ή αν ο Κοζανίτης διαιτητής ο κ. Τσιμεντερίδης έδειχνε την άσπρη βούλα στη φάση του 15', όταν ο Πασάς φάνηκε να ανατρέπεται από τον τερματοφύλακα του Διαγόρα Τσέλιο, τα πράγματα θα ήταν ίσως διαφορετικά, αφού ο φιλοξενούμενοι δεν θα είχαν λόγο πλέον να βρίσκονται ταμπουρωμένοι μέσα και έξω από την μεγάλη περιοχή της ομάδας τους, αλλά αντίθετα θα έβγαιναν μπροστά για να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ και να ισοφαρίσουν και οι φίλαθλοι που την Κυριακή το απόγευμα βρέθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο θα παρακολουθούσαν ένα διαφορετικό παιχνίδι.

Όμως τίποτα δεν συνέβη από αυτά με αποτέλεσμα το παιχνίδι να  μην έχει ρυθμό και οι φάσεις που ξεσήκωσαν τους θεατές μπροστά στις εστίες των δύο ομάδων μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού. Οι περισσότερες βέβαια για λογαριασμό της ΒΕΡΟΙΑΣ, όπως η φάση που προαναφέραμε με το δοκάρι στην κεφαλιά τον Σιμόνι στο 9' και τον Κανούλα στη συνέχεια της φάσης χωρίς πίεση να μην βρίσκει εστία και στο 15' με την ανατροπή του Πασά από τον τερματοφύλακα των φιλοξενουμένων για την οποία διαμαρτύρεται η ΒΕΡΟΙΑ.

Όσο το παιχνίδι κυλούσε και το 0-0 παρέμενε, τόσο η πίεση και το άγχος επιδρούσαν αρνητικά στους ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ και φυσικά στην καθαρή σκέψη, την οποία προσπαθούσαν να αντικαταστήσουν με περισσότερο τρέξιμο και αυταπάρνηση, όπως δηλωσε και ο προπονητής της Βασίλισσας.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ότι μετά την φάση του 15' και την φάση της ανατροπής του Πασά που δεν δόθηκε οι επόμενες κλασικές ευκαιρίες της ΒΕΡΟΙΑΣ ήρθαν στο τελευταίο 10λεπτο του παιχνιδιού και συγκεκριμένα στο 83' και στο 84', σε δύο σουτ του Σιμόνι και του Χατζάρα από καλή θέση να περνάνε ελάχιστα άουτ.

Από την δική της πλευρά η ομάδα του Σούλη Παπαδόπουλο έκανε αισθητή την παρουσία της επιθετικά για πρώτη φορά στο 60' όταν ο Μπουρλάκης με σουτ έστειλε την μπάλα επίσης λίγο άουτ και φυσικά στο 90' την φάση που αναφέραμε με τον Στάμου να διώχνει την μπάλα λίγο πριν αυτή περάσε την γραμμή του τέρματος της ομάδας του στο ψηλοκρεμαστό σουτ του Κέρι.

Σε γενικές γραμμές το παιχνίδι ήταν μέτριο, με ελάχιστες, όπως ήδη αναφέραμε ενδιαφέρουσες φάσεις στα καρέ των δύο ομάδων.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Ο Κοζανίτης διαιτητής Τσιμεντερίδης (Φαλτάκας – Μωϋσιάδης) άφησε παρανούμενη την ΒΕΡΟΙΑ στην φάση της ανατροπής του Πασά από τον τερματοφύλακα του Διαγόρα Τσέλιο.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΒΕΡΟΙΑ: Βοσνιάδης, Μουχάλης, Πεταυράκης, Στάμου, Μαραγκός, Πολύζος, Βεργώνης (75' Ζούρκος), Πέντα (79' Μπλέτσας), Πασάς, Κανούλας (62' Χατζάρας) Σιμόνι.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ: Τσέλιος, Ευαγγελιδάκης, Παπαδόπουλος (46' Ναβαλόν), Προβατίδης (65' Ηλιάδης), Καρπαθάκης, Κέρι, Αμπατανέο, Μπελέρης, Μπουρλάκης, (75' Γεωργίου), Μπαρμπαρούσης, Μανωλάκης.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής