breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Ενας μαύρος πάνθηρας βολτάρει σε γαλλική γειτονιά

Οι κάτοικοι της επαρχίας Αρμεντιέρ, κοντά στη Λιλ της Γαλλίας, είδαν έκπληκτοι έναν μαύρο πάνθηρα, περίπου 5 μηνών, να περπατάει αμέριμνος πάνω σε ένα περβάζι.

Το νεαρό ζώο έμπαινε και έβγαινε μέσα από το ανοιχτό παράθυρο ενός σπιτιού, για περίπου μία ώρα. Η αστυνομία απέκλεισε την περιοχή και ειδικοί διασώστες μπήκαν στο σπίτι όσο πιο ήρεμα μπορούσαν για να μην το τρομάξουν. Τελικά, ένας κτηνίατρος κατάφερε να το ηρεμήσει με ένα βελάκι ποτισμένο με αναισθητικό.

Ο μικρός πάνθηρας ζυγίζει 20 κιλά και έχει το μέγεθος ενός μικρού Λαμπραντόρ, όπως είπε στη γαλλική εφημερίδα La Voix du Nord, ο Καντέρ Λαγκουατί, από την Υπηρεσία Προστασίας Ζώων της Λιλ.

Θα αναρωτιέστε, φυσικά, πώς βρέθηκε ένας πάνθηρας μέσα σε μια κατοικημένη περιοχή. Οπως διαπιστώθηκε, είναι το κατοικίδιο μίας οικογένειας, τα μέλη της οποίας υποστηρίζουν ότι δεν είναι καθόλου άγριος, τα νύχια του είναι κομμένα και χαίρει άκρας υγείας.

Σύμφωνα με τους διασώστες, το ζώο το «έσκασε» από το σπίτι του και αφού έκανε βόλτες στην πόλη, αποφάσισε να μπεί σε ένα άλλο σπίτι, στο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν ένα 15χρονο κορίτσι. Μόλις είδε τον μαύρο πάνθηρα να τριγυρίζει στους διαδρόμους, της κόπηκε το αίμα. «Ευτυχώς, δεν ήταν άγριος…» είπε η μητέρα του.

Οι αρμόδιες αρχές έχουν δρομολογήσει την αποστολή του σε ασφαλές περιβάλλον και οι αστυνομία διεξάγει έρευνα για τις συνθήκες υπό τις οποίες ζούσε το ζώο, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκε. Στην Γαλλία είναι παράνομη η κατοχή αγρίων ζώων από ιδιώτες.

*****

  • Το νησί Σοκότρα: Εξωγήινο τοπίο στη Γη!

Η νήσος Σοκότρα ανήκει στη Δημοκρατία της Υεμένης και έιναι το μεγαλύτερο νησί ένος συμπλέγματος νησιών στον Ινδικό Ωκεανό.

Το νησί είναι αρκετά απομονωμένο και λόγω της διαδικασίας της ειδογένεσης, το ένα τρίτο της χλωρίδας του νησιού δεν μπορεί να βρεθεί πουθενά αλλού στον πλανήτη.

Η μακροχρόνια απομόνωση και το ζεστό κλίμα του νησιού, έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη μοναδικής ενδημικής χλωρίδας. Περισσότερα απο το ένα τρίτο των 800 περίπου φυτών που υπάρχουν στη Σακότρα, δεν βρίσκονται πουθενά αλλού στον κόσμο.

Το πιο εντυπωσιακό απο τα φυτά της Σακότρα, είναι το δέντρο «αίμα του δράκου». Έχει ένα περίεργο σχήμα ομπρέλας, το οποίο από μακρυά μοιάζει με ιπτάμενο δίσκο και από κάτω με μανιτάρι!

*****

  • Καταρράκτες… αίματος στην Ανταρκτική!

Στον παγετώνα Taylor της Ανταρκτικής μπορεί κανείς να δεί ένα «ματωμένο»  καταρράκτη.

Αυτός ο καταρράκτης αποτελείται  ουσιαστικά από θαλασσινό νερό στο οποίο εισχωρεί οξείδιο του σιδήρου. Το χρώμα του νερού είχε αποδοθεί αρχικά στην παρουσία κόκκινων φυκιών αλλά μετά απο έρευνες αποδείχθηκε ότι προέρχεται από  οξείδιο του σιδήρου, το οποίο βρίσκεται αρκετά μέτρα κάτω απο την επιφάνεια του πάγου!

*****

  • Είχε στο τζάκι της πίνακα αξίας 6 εκατ. ευρώ και δεν το γνώριζε!

Ένας «ξεχασμένος» πίνακας του Τσιμαμπούε πάνω από το τζάκι μίας ηλικιωμένης δημοπρατήθηκε με τιμή κοντά στα 6 εκατ. ευρώ...

 

Όπως συχνά συμβαίνει σε τέτοιες περιπτώσεις, ο πίνακας, ο οποίος από πάππου προς πάππον κρέμεται πάνω από το τζάκι του σπιτιού, αποδεικνύεται πως είναι αμύθητης αξίας και ανήκει σε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς στην ιστορία της Τέχνης!

Αυτό συνέβη και στην περίπτωση μίας ηλικιωμένης Γαλλίδας, καθώς το έργο που κληρονόμησε και δεν αξιολογούσε βγήκε από τον χρωστήρα του προ-αναγγενησιακού «δασκάλου» Τσένι ντι Πέπο, γνωστότερου ως Τσιμαμπούε (Cimabue) και δημοπρατήθηκε στις 27 Οκτωβρίου, με την αξία του να εκτιμάτο στα 4 με 6 εκατ. ευρώ!

Ο πίνακας προς δημοπράτηση είναι «Η χλεύη στον Χριστό», ή «Ο Χριστός χλευαζόμενος» και σύμφωνα με το BBC, οι ειδικοί δεν αμφισβητούν στο παραμικρό την πατρότητά του. Την αληθινή ταυτότητα της ανυπόγραφης τέμπερας, εκτελεσμένης πάνω σε ξύλινο πινάκιο από λεύκα, ανακάλυψε τον Ιούνιο η ειδική στις δημοπρασίες Φιλομέν Βολφ κατά την εκκαθάριση μίας κατοικίας στην Κομπιάνη, βόρεια του Παρισιού. «Ο πίνακας πάντοτε θεωρείτο ιδιαίτερο κομμάτι για την οικογένεια, όμως πίστευαν πως επρόκειτο για μία εικόνα», τόνισε η Βολφ. «Είμαι τόσο τυχερή. Βρίσκομαι στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, όμως μπορεί να χρειαστεί να περιμένεις μία ολόκληρη ζωή για να κάνεις μία τέτοια ανακάλυψη!», πρόσθεσε.

Όπως αναφέρει στο The Art Magazine ο ειδικός στους κλασσικούς καλλιτέχνες Ερίκ Τουρκέν, ο οποίος θα επιμεληθεί την πώληση του έργου στον γαλλικό οίκο δημοπρασιών Acteon, ο πίνακας αποτελεί τμήμα ενός τριπτύχου, με τα άλλα δύο μέρη του «Τη μαστίγωση του Χριστού» και την «Παρθένο με βρέφος και δύο Αγγέλους» να βρίσκονται σήμερα στην Πινακοθήκη Φρικ και την Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, αντίστοιχα. Πώς, όμως, είναι βέβαιος ο Τουρκέν ότι το έργο ανήκει σε αυτό το τρίπτυχο; Όπως σημειώνει στο ίδιο περιοδικό, «απλώς ακολουθήστε τις τρύπες που έχουν ανοίξει τα σκουλήκια», αναφερόμενος στα ίχνη που άφησαν αυτά στο ξύλο πριν χωριστούν τα τρία κινητά στοιχεία του τριπτύχου. «Είναι το ίδιο ξύλινο πινάκιο από λεύκα», συμπληρώνει για το είδος του ξύλου που χρησιμοποιήθηκε για τον πίνακα.

Ο Τσιμαμπούε έζησε τον 13ο αιώνα και είναι από τους πρώτους δημιουργούς που η φήμη του για την αναπαραστατική ικανότητά του ξεπέρασε τα όρια της ανωνυμίας των απλών ζωγράφων του Μεσαίωνα. Δάσκαλος και για κάποιον καιρό σύγχρονος του αξεπέραστου Τζιότο, ο Τσιμαμπούε έγινε ιδιαίτερα γνωστός για το πώς ενέταξε τις βυζαντινές επιρροές στο έργο του, εξελίσσοντάς τες στο ύφος που προετοίμασε το κίνημα, το οποίο ονομάστηκε Αναγέννηση.

Μολαταύτα, όπως συνηθέστερα συμβαίνει, ο μαθητής ξεπέρασε τον δάσκαλο. Ο Δάντης στη «Θεία Κωμωδία» τού υπενθυμίζει πώς το όνομα του Τσιμαμπούε περιέπεσε στη λήθη μπροστά στη λάμψη και τη ζωντάνια των παραστάσεων του Τζιότο: «Ω ματαιοδοξία στους ανθρώπους! /πόσο λίγο το πράσινο διαρκεί στις κορυφές σου/ άμα δε συνοδεύεται από μεγάλους τρόπους./ Ο Τσιμαμπούε πίστεψε πως στη ζωγραφική /κατείχε τα πρωτεία, όμως ο Τζιότο του πήρε τη φωνή/ κι η φήμη του παρέμεινε σβηστή».

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πίνακας του Τσιμαμπούε δημοπρατείται στη σύγχρονη Ιστορία. Η «Παρθένος», που σήμερα ανήκει στην Εθνική Πινακοθήκη του Λονδίνου, επρόκειτο να δημοπρατηθεί στους Sotheby’s το 2000, όμως τελικά παραχωρήθηκε στο Βρετανικό Μουσείο στο πλαίσιο της νομοθεσίας «έργο-αντί-φόρου». Η τεχνική ανάλυση ανέδειξε πως τα μόνα στοιχεία που μπορούν να αποδωθούν σε νεότερη παρέμβαση στον πίνακα είναι τα μάτια του Χριστού, μία μπούκλα από τα μαλλιά του και το ραβδί, με το οποίο κάποιος τον χτυπάει στο κεφάλι.


Το νησί Σοκότρα: Εξωγήινο τοπίο στη Γη!
Καταρράκτες… αίματος στην Ανταρκτική!
Είχε στο τζάκι της πίνακα αξίας 6 εκατ. ευρώ και δεν το γνώριζε!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής