breaking news Νέο

Καταγγέλθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δ.Νάουσας η μίσθωση με την εταιρεία, που διαχειριζόταν το κυλικείο του πολυχώρου της ΕΡΙΑ

  • Καταγγέλθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δ.Νάουσας η μίσθωση με την εταιρεία, που διαχειριζόταν το κυλικείο του πολυχώρου της ΕΡΙΑ
  • Καταγγέλθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δ.Νάουσας η μίσθωση με την εταιρεία, που διαχειριζόταν το κυλικείο του πολυχώρου της ΕΡΙΑ
  • Καταγγέλθηκε από την οικονομική επιτροπή του Δ.Νάουσας η μίσθωση με την εταιρεία, που διαχειριζόταν το κυλικείο του πολυχώρου της ΕΡΙΑ

Σε  καταγγελία της μίσθωσης με την εταιρεία, που διαχειριζόταν το κυλικείο στον πολυχώρο της ΕΡΙΑ, προέβη, κατά πλειοψηφία, η οικονομική επιτροπή του δήμου Νάουσας, το μεσημέρι της Τρίτης 1ης Οκτωβρίου.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, αντιδήμαρχος οικονομικών, Γιώργος Βασιλείου, στην αρχική του εισήγηση τόνισε ότι ο χώρος του κυλικείου εκμισθώθηκε με ορισμένες προϋποθέσεις, όπως αυτόνομη ηλεκτροδότηση, θέρμανση, υδροδότησή του. «Ακόμη και σήμερα δεν έχει γίνει ηλεκτροδότησή του, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο της υπηρεσίας του δήμου Νάουσας. Η εταιρεία που το εκμεταλλεύεται, δεν πληρώνει ρεύμα, θέρμανση, ενώ υδροδότηση από τη ΔΕΥΑΝ έγινε μετά από δικές μου καταγγελίες, το Φεβρουάριο του 2018. Μια εταιρεία που πλήρωνε 170 ευρώ ενοίκιο το μήνα, δούλευε ένα χώρο 120 τ.μ με τον εξώστη, χωρίς να πληρώνει ηλεκτρικό ρεύμα, θέρμανση και ύδρευση. Αν είχε αυτόνομη σύνδεση ο χώρος, ο δήμος θα είχε έσοδα από τέλη καθαριότητας. Σύμφωνα με τη διακήρυξη, υπάρχει παράβαση σημαντικών όρων του συμφωνητικού, που επιτρέπει την καταγγελία της μίσθωσης. Ζημιώθηκε ο δήμος Νάουσας με σοβαρά ποσά», τόνισε ο κ. Βασιλείου, ζητώντας από το σώμα να προτείνει στο δήμαρχο τον ορισμό επιτροπής  επαγγελματιών και όχι δημοτικών τεχνικών εμπειρογνωμόνων,  για να εκτιμηθεί η ζημιά που έχει υποστεί.

«Υπήρξαν παραβατικές συμπεριφορές και πλήρης αδιαφορία από την τέως δημοτική αρχή. Εισηγούμαι να διαβιβαστεί ο φάκελος με όλα τα αναφερόμενα σε αυτόν έγγραφα σε κάθε αρμόδια ελεγκτική αρχή, προκειμένου να ερευνηθεί αρμοδίως, αν και εφόσον έχουν διαπραχθεί και άλλες παραβάσεις, πειθαρχικές ή ποινικές», κατέληξε ο κ. Βασιλείου.

Ο Θόδωρος Δουλδούρης από την παράταξη της μείζονος μειοψηφίας είπε ότι η αυτόνομη σύνδεση στο δίκτυο της ΔΕΥΑΝ έγινε στις αρχές του 2018, ενώ ζήτησε από την επιτροπή να δει, αν υφίστανται ακόμη οι συγκεκριμένοι λόγοι λύσης του εκμισθώματος, που ζήτησε ο κ. Βασιλείου, λέγοντας ότι η επικοινωνία μεταξύ των εμπλεκομένων υπηρεσιών στον τομέα του ηλεκτρισμού, είναι ιδιαίτερα αργή. «Να έρθετε σε επικοινωνία με τους μισθωτές. Για το κομμάτι της πιθανής ζημίας δεν υπάρχει εκτίμηση εμπειρογνωμόνων, αλλά ότι περιρρέεται στην ατμόσφαιρα», είπε ο κ. Δουλδούρης.

«Υπάρχει έγγραφο της υπηρεσίας μας της 13ης Σεπτεμβρίου του 2019, στο οποίο αναφέρεται ότι δεν υπάρχει ηλεκτροδότηση και κλιματισμός. Γιατί να έρθω σε επαφή με μια εταιρεία, που ήταν εξολοκλήρου κακόπιστη», του απάντησε ο κ. Βασιλείου.

Τον πρόεδρο της «Οικονομικής» ρώτησε ο Βασίλης Τζουβάρας, αν γνωρίζει το μέγεθος της ζημιάς που υπέστη ο δήμος. «Δεν ξέρουμε πόσο είναι, για αυτό και πρότεινα την τεχνική επιτροπή εμπειρογνώμων», του απάντησε ο κ. Βαλσαμίδης.

Ο τέως αντιδήμαρχος πολιτισμού, Σταύρος Βαλσαμίδης, αναφέρθηκε στην προβληματικότητα του κτιρίου. «Φτάσαμε να μιλάμε με τους Κινέζους, που χρωστάν στο δήμο 340.000 ευρώ και δεν συνεννοούμαστε με ένα μισθωτή κυλικείου, που πληρώνει 170 ευρώ το μήνα. Αν υπάρχει μια ζημία μερικών εκατοντάδων ευρώ από το ρεύμα, δεν υπάρχει σοβαρός λόγος, για να καταγγελθεί το μίσθωμα. Υπάρχει παραβίαση της αρχής της αναλογικότητας. Το κυλικείο δούλευε 4 ώρες τα απογεύματα, όταν λειτουργούσε ο κινηματογράφος ή γινόταν εκθέσεις. Επίσης υπάρχει παράβαση της αρχής χρηστής διοίκησης. Η εταιρεία έχει προβεί σε αίτηση στο ΔΕΔΔΗΕ εδώ και 1 χρόνο, αλλά δεν ήρθαν να βάλουν τη «χελώνα», είπε ο κ. Βαλσαμίδης.

«Θα ήθελα να είναι εδώ και ένας εκπρόσωπος της εταιρείας.. Η ΛΑ.Σ θέλει τα δημοτικά ακίνητα να διαχειρίζονται από το δήμο. Είναι διαφορετικά χαρακτηριστικά από τη μίσθωση στο «Κιόσκι» και τον Άγιο Νικόλαο, που ήταν μακροχρόνιες και έγινα μετά τις εκλογές, όπου και εμείς συμφωνήσουμε. Να διεκδικήσουμε την όποια βλάβη, αφού ακούσουμε την άποψη των μισθωτών και αφού οριστεί η επιτροπή τεχνικών εμπειρογνώμων. Να εισπράξουμε την όποια ζημιά, αφού καθοριστεί. Αν δεν τα πληρώσουν σε ένα μήνα, τότε να προχωρήσει στην καταγγελία της μίσθωσης», είπε ο εκπρόσωπος της ΛΑΣ, Λάκης Λακηνάνος, ο οποίος ζήτησε από τον κ. Βασιλείου αναβολή μιας βδομάδας.

Για μέλος της οικονομικής επιτροπής που προκλήθηκε από παράγοντα της πόλης να μην ψηφίσει την εισήγησή του, έκανε λόγο ο κ. Βασιλείου, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λογική εξήγηση, ένα κυλικείο να μη συμμορφώνεται στους όρους του ιδιωτικού συμφωνητικού.

«Όλη η πόλη ξέρει ποιοι συμμετέχουν σε αυτή την εταιρεία. Συμφωνώ στη σύσταση επιτροπής, στο να πάνε τα έγγραφα σε κάθε αρμόδια ελεγκτική αρχή. Καλά θα είναι να ζητήσουμε από την εταιρεία να καταβάλει όσα χρωστάει και μετά να την κηρύξουμε έκπτωτη. Είμαι υπέρ των εκμισθώσεων, αλλά με σωστούς διαγωνισμούς», τοποθετήθηκε ο Σταύρος Τσέλιος από τη «Δύναμη Δημιουργίας».

Τελικά η εισήγηση πέρασε με τις πέντε ψήφους της πλειοψηφίας. Δύο ψήφισαν κατά (ΚΟΙΝΟΣ ΤΟΠΟΣ). ένας «παρών» και ένας λευκό.  


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής