breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Η άστεγη σοπράνο που συγκλόνισε τον κόσμο

Το γύρο του κόσμου κάνει βίντεο, που δείχνει μια γυναίκα άστεγη να τραγουδάει με συγκλονιστικό τρόπο την υπέροχη άρια «O mio babbino caro» από την όπερα του Πουτσίνι, Gianni Schicchi.

Τη γυναίκα κατέγραψε με το κινητό του ένας αστυνομικός στο Λος Άντζελες και το βίντεο διαδόθηκε με την ταχύτητα του φωτός στο ίντερνετ. Κι ενώ όλοι μιλούσαν για μια μυστηριώδη γυναίκα, τελικά αποκαλύφθηκε η ταυτότητά της. Πρόκειται για μια 52χρονη τραγουδίστρια του κλασσικού τραγουδιού, την Έμιλι Ζαμούρκα, η οποία αρρώστησε, την έπνιξαν τα έξοδα στους γιατρούς και τελικά κατέληξε να μείνει άστεγη.

Την αναγνώρισαν φίλοι της και οι ίδιοι αποκάλυψαν την περιπέτειά της, που την οδήγησε να ζει στους δρόμους. Όπως είπε και η ίδια, το μόνο που της είχε μείνει, ήταν ένα βιολί αξίας 10.000 δολαρίων, το οποίο της το έκλεψαν. Δίδασκε πιάνο και βιολί και έκανε και άλλες δουλειές άσχετες, για να ζήσει, αλλά η κλοπή του βιολιού της μέσα στη μέση του δρόμου, όταν έδινε μια παράσταση, για να μαζέψει χρήματα, ήταν η χαριστική βολή.

«Ήταν τα πάντα για μένα! Ήταν το μέσο, από το οποίο ζούσα», είπε η ίδια, μιλώντας στα αμερικανικά ΜΜΕ, που την αναζήτησαν, για να πει την ιστορία της.

«Έτσι, έμεινα άστεγη. Δεν μπορούσα να πληρώσω τους λογαριασμούς και το ενοίκιό μου και μου έκαναν έξωση και από τότε ζω στο δρόμο». Τώρα, κοιμάται σε ένα χαρτόκουτο σε ένα πάρκινγκ. «Ξέρω ότι υπάρχουν άνθρωποι που με νοιάζονται, αλλά δεν μπορώ να γίνω βάρος σε κανέναν».

Η 52χρονη δεν γνώριζε ότι είχε γίνει γνωστή τόσο εντός, όσο και εκτός ΗΠΑ, παρά μόνο όταν επικοινώνησαν μαζί της φίλοι της. Αυτό που ελπίζει η ίδια είναι μέσα από αυτή τη δημοσιότητα να επιστρέψει ξανά στη μουσική της και να αποκτήσει μια στέγη πάνω από το κεφάλι της. Όπως λέει χαρακτηριστικά, θα νιώσει απέραντη ευγνωμοσύνη, αν κάποιος τη βοηθήσει να σταθεί ξανά στα πόδια της.

*****

  • Τον σκότωσε περιμένοντας στο φανάρι, γιατί τον…κοίταξε

Ένα άνδρας έχασε τη ζωή του και ενώ οι αστυνομικοί στην αρχή πίστευαν πως ήταν μια περίπτωση τροχαίου, τελικά αποδείχθηκε πως ήταν δολοφονία! Και δολοφονία για τον πιο τραγικό λόγο! Για μία ματιά σε ένα κόκκινο φανάρι! Ο 30χρονος Νίκολας Έλιοτ συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση του 26χρονου Άλεξ Μίξον, ενώ οι αστυνομικοί κάνουν λόγο πως ο 30χρονος άνδρας πυροβόλησε το θύμα, επειδή στο φανάρι που είχαν σταματήσει και οι δυο, γύρισε και τον κοίταξε!

«Το να σταματήσετε σε ένα φανάρι, δίπλα από ένα αυτοκίνητο και να κοιτάξετε τον οδηγό, μπορεί να σας φαίνεται κάτι απλό, που συμβαίνει συχνά, αλλά αυτό ήταν το κίνητρο μιας βίαιης δολοφονίας», ανέφερε η αστυνομία.

*****

  • Στο… κελί 33 ο «εγκληματίας» παπαγάλος αγαπόρνις!

Ένας παπαγάλος βρέθηκε στη φυλακή, στην Ολλανδία, με ξερό ψωμί και νερό, αφού υπήρξε αυτόπτης μάρτυρας (ενδεχομένως και «συνεργός») σε μια κλοπή από κατάστημα!

Το μικρό πτηνό, του είδους αγαπόρνις, βρισκόταν στον ώμο του ιδιοκτήτη του, όταν εκείνος συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη, από την αστυνομία της Ουτρέχτης. Οι αρχές δεν δίστασαν να δώσουν στη δημοσιότητα, μέσω του Instagram, τη φωτογραφία του μάρτυρα, έγκλειστου στο κελί.

Η φωτογραφία, στην οποία το παπαγαλάκι εικονίζεται δίπλα σε ένα κομμάτι ψωμί, έκανε το γύρο του διαδικτύου και των τοπικών μέσων ενημέρωσης. Ορισμένα μέσα, από διακριτικότητα, επέλεξαν να καλύψουν με μαύρη ταινία τα μάτια του πτηνού, για να μην αποκαλύψουν την ταυτότητά του.

«Μόλις συλλάβαμε έναν ύποπτο για κλοπή από κατάστημα. Κατά τη διάρκεια της σύλληψης εντοπίσαμε έναν κρυφό μάρτυρα, με φτερά και ράμφος, στον ώμο του υπόπτου«, εξήγησε η αστυνομία.

 «Όταν βάλαμε τον ύποπτο στο κελί, αντιληφθήκαμε με έκπληξη ότι δεν διαθέτουμε κλουβί για πουλιά», συνέχισε, σε χιουμοριστικό τόνο, η ανακοίνωση. Έτσι αποφασίστηκε να σταλεί ο παπαγάλος σε κανονικό κελί, όπου έτυχε «άριστης μεταχείρισης».

Για καλή τύχη του πτηνού, ο ιδιοκτήτης του αποφυλακίστηκε την ίδια ημέρα και έφυγε, με τον καλό του φίλο σκαρφαλωμένο πάντα στον ώμο του. Να σημειωθεί πάντως ότι ο παπαγάλος δεν ήταν συνεργάσιμος με την αστυνομία: «επικαλέστηκε το δικαίωμά του να μη μιλήσει» αστειεύτηκε ένας εκπρόσωπος των τοπικών αρχών.

*****

  • Φορητά ιγκλού για το «βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο»!

Εδώ και χρόνια, το ταξιδιωτικό γραφείο Luxury Action εξυπηρετεί ταξιδιωτικούς προορισμούς στο Βόρειο Πόλο και τώρα σχεδιάζει να δημιουργήσει «το βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο», τοποθετώντας εκεί μια ομάδα θερμαινόμενων γυάλινων ιγκλού.

Ο Βόρειος Πόλος «είναι ένας από τους πλέον πολυτελείς ταξιδιωτικούς προορισμούς στη Γη», υπογράμμισε, μιλώντας στο Dezeen, ο ιδρυτής του γραφείου, Janne Honkanen. «Σκέφτηκα ότι αυτή είναι η στιγμή και η ευκαιρία να δώσω τη δυνατότητα στους πελάτες μου να βιώσουν, με ασφάλεια, το Βόρειο Πόλο, δίπλα σε εξερευνητές και επιστήμονες», πρόσθεσε.

Τα φορητά ιγκλού, τα οποία ονομάζονται North Pole Igloos, έχουν γυάλινους τοίχους και οροφή, για να επιτρέπουν στους διαμένοντες να απολαμβάνουν το Βόρειο Σέλας στον αρκτικό ουρανό. Ο Honkanen διευκρίνισε ότι έχουν δοκιμαστεί σε εξαιρετικά ακραίες καιρικές συνθήκες του Αρκτικού Κύκλου.

Καιρού επιτρέποντος, τα γυάλινα ιγκλού θα μεταφέρονται στο Βόρειο Πόλο τον Απρίλιο, μήνα στον οποίο δεν έχουν ακόμη ξεκινήσει οι μεγάλες ερευνητικές αποστολές και κατά συνέπεια οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να επισκεφθούν την περιοχή. Τους υπόλοιπους 11 μήνες, τα ιγκλού θα είναι τοποθετημένα στον Svalbard, έναν παγετώνα σε αρχιπέλαγος μεταξύ Νορβηγίας και Βορείου Πόλου. Ελικόπτερο θα μεταφέρει τους επισκέπτες και τους φρουρούς τους από το Svalbard στο Βόρειο Πόλο και πίσω.

«Όλοι όσοι έχουν ταξιδέψει μαζί μας, ανησυχούν για την κλιματική κρίση», τόνισε ο Honkanen. «Πιστεύω ότι, για μας, είναι οι καλύτεροι αγγελιοφόροι να διαδώσουν το πώς η κλιματική αλλαγή επηρεάζει τη ζωή μας στον Αρκτικό Κύκλο».


Τον σκότωσε περιμένοντας στο φανάρι, γιατί τον…κοίταξε
Στο… κελί 33 ο «εγκληματίας» παπαγάλος αγαπόρνις!
Φορητά ιγκλού για το «βορειότερο ξενοδοχείο στον κόσμο»!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής