breaking news Νέο

Tα Τρίκαλα έχουν μέλλον

Tα Τρίκαλα έχουν μέλλον

Η βαριά ήττα που υπέστη την περασμένη Κυριακή, ύστερα μάλιστα από το διπλό της πρεμιέρας στη Φλώρινα, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων στο γήπεδό του από τον Θερμαϊκό Θέρμης, όσο κι αν ο προπονητής του ο Δημήτρης Πρίντζιος, προσπάθησε να την υποβαθμίσει, αποδίδοντάς την στην πολύ κακή ημέρα, στην οποία, όπως υποστήριξε στις δηλώσεις του, βρέθηκαν όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές του, δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Η Γ' Εθνική είναι μια κατηγορία στην οποία καθοριστικό ρόλο παίζουν το ύψος των χρημάτων που θα επενδύσει μια ομάδα και δυστυχώς η οργάνωση και ο σωστός προγραμματισμός παίζουν μικρό ρόλο στην διαμόρφωση ενός ρόστερ που θα μπορεί να σταθεί με αξιώσεις στο πρωτάθλημα. Όποια ομάδα διαθέσει περισσότερα χρήματα αυτή έχει και τις περισσότερες πιθανότητες να πρωταγωνιστήσει και τελικά να κερδίσει την πρώτη θέση και να διεκδικήσει την άνοδό της στην επόμενη κατηγορία.

Αυτή είναι η πραγματικότητα και ισχύει σε μεγάλο ποσοστό και στα τοπικά πρωταθλήματα.

Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με την παλιά του έννοια δυστυχώς δεν υφίσταται πια. Έχει χαθεί. Σήμερα ακόμη και στα πρωταθλήματα της Β' κατηγορίας των Ενώσεων η δυναμικότητα των ομάδων και οι στόχοι, εξαρτώνται από το πορτοφόλι των παραγόντων.

Ανάλογα με τα χρήματα που διαθέτεις βάζεις και τους στόχους.

Ο σωστός προγραμματισμός, όπως κατά την άποψή μας στα τελευταία τρία χρόνια, διαθέτει ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, μπορεί να βοηθήσει σε περίπτωση που δεν έρθουν όπως τα έχεις σχεδιάσει, τα πράγματα την επόμενη χρονιά. Όπως συνέβη πριν δύο χρόνια όπως πιστεύουμε ότι θα συμβεί και την επόμενη περίοδο, σε περίπτωση που φέτος η ομάδα των Τρικάλων δεν καταφέρει να πετύχει τον στόχο της που είναι όπως οι ίδιοι οι παράγοντές της, αλλά και ο προπονητής, δηλώνουν η παραμονή στην κατηγορία, κάτι βέβαια που εμείς απευχόμεθα να συμβεί.

Την περίοδο 2017-2018 η ομάδα του Μ. Αλέξανδρου Τρικάλων με τον Γιώργο Ντάμτσιο στον πάγκο και την ίδια διοίκηση, υποβιβάστηκε από την Γ' Εθνική στην οποία αγωνίζονταν και ενώ σε παρόμοιες περιπτώσεις δημιουργούνται προβλήματα με την ομάδα να χάνει την ισορροπία της, την οποία χρειάζεται χρόνο να ξαναβρεί, με τα Τρίκαλα όχι μόνο δεν συνέβη τίποτα από όλα αυτά, αλλά διεκδίκησε με αξιώσεις και τελικά κατέκτησε, τον τίτλο και επανήλθε στην Γ' Εθνική.

Πως συνέβη αυτό; Απλούστατα είχε φροντίσει να πλαισιώσει το ρόστερ της με αρκετούς νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που θα έμεναν στην ομάδα και την επόμενη περίοδο ακόμη και αν αυτή υποβιβάζονταν στα τοπικά πρωταθλήματα, όπως και έγινε.

Υποβιβάστηκε η ομάδα την περίοδο 2017-2018 από την Γ' Εθνική, έφυγαν αυτοί που έπρεπε να φύγουν και είχαν αποκτηθεί για να στηρίξουν τους νεαρούς, όσοι όμως έμειναν με αυτούς που προστέθηκαν ήταν ικανοί να πρωταγωνιστήσουν στην Α' κατηγορία, όπως και έγινε.

Αν εξετάσει κάποιος με προσοχή το φετινό ρόστερ του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων ισχύει ακριβώς το ίδιο. Ακόμη κι αν υποβιβαστεί η ομάδα των Τρικάλων από την Γ' Εθνική υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες με προσωπική φιλοδοξία που θα θελήσουν να μείνουν στην ομάδα με την προοπτική αυτή να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας κάτι που είναι σίγουρο ότι θα συμβεί με την οικογένεια του Παπαδόπουλου στο διοικητικό τιμόνι της ομάδας.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής