breaking news Νέο

Συνέντευξη για το φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα παραχώρησε ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Συνέντευξη για το φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα παραχώρησε ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης

Συνέντευξη για το φλέγον μεταναστευτικό ζήτημα παραχώρησε στο ραδιοφωνικό σταθμό North 98,0 και στο δημοσιογράφο Βαγγέλη Μωυσή ο βουλευτής Ημαθίας Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ο οποίος, μεταξύ άλλων, είπε :

«Στόχος της Κυβέρνησης είναι να βάλει τέλος σε μία απαράδεκτη κατάσταση που διαμορφώθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Η αποτροπή και ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών καθώς και η αποσυμφόρηση των νησιών μας, είναι κυρίαρχες προτεραιότητες. Τα στοιχεία είναι αμείλικτα. Στα 4,5 χρόνια ΣΥΡΙΖΑ, έγιναν ΜΟΝΟ 1.800 επαναπροωθήσεις.

Τι κάνει ΗΔΗ η νέα Κυβέρνηση;

Αύξησε την επιτήρηση τόσο στη θάλασσα όσο και στον Έβρο με τον πολλαπλασιασμό των περιπολιών, των μέσων και του προσωπικού, Ήδη, την τελευταία εβδομάδα, γίνονται καθημερινά επιπλέον 23 περιπολίες στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ζητήσαμε πιο ενισχυμένη παρουσία από την Frontex και το ΝΑΤΟ, υπογραμμίζοντας -όπως έκανε κατ’ επανάληψη ο Πρωθυπουργός- αφενός ότι τα ελληνικά σύνορα είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης και αφετέρου ότι το πρόβλημα είναι ευρωπαϊκό και η αντιμετώπισή του απαιτεί συλλογική ευρωπαϊκή αντιμετώπιση.

Επιταχύνουμε, απλοποιούμε και αυστηροποιούμε τις διαδικασίες χορήγησης άσυλου. Οι διαδικασίες θα ολοκληρώνονται μέσα σε τρεις μήνες.

Δημιουργούμε ΚΛΕΙΣΤΑ προαναχωρησιακά κέντρα, για όσους παράνομα εισήλθαν στη χώρα και δεν δικαιούνται άσυλο.

Αποσυμφορούμε τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου με μεταφορά στην ενδοχώρα, σε παλαιά και νέα κέντρα της χώρας με ισότιμη κατανομή στις Περιφέρειες της χώρας.

Προχωρήσαμε στη διεθνοποίηση του ζητήματος, με συντονισμένες προσπάθειες που ξεκίνησε ο ίδιος Πρωθυπουργός στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και συνεχίζουμε σε όλα τα επίπεδα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής