breaking news Νέο

«Πλην», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Πλην», παρουσίαση βιβλίου από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Στην Μοντέρνα Λογοτεχνία το πεδίο του ρεαλισμού ξεπερνάει τα όρια της ανελέητης σκληρότητας και καταλήγει μέχρι και σπαρταριστή κωμωδία. Ο Αμερικανός Συγγραφέας Άντριου Σων Γκρίερ (γεν. 1970), γνωρίζει την «συνταγή» και γράφει ένα κωμικό Μυθιστόρημα, το «Πλην» (Εκδ. «Δώμα», Μτφρ. Παλμύρα Ισμυρίδου, Αθήνα 2019), που ξεκινάει μεν από την θλίψη, αλλά είναι ένα βιβλίο γεμάτο χαρά και αγάπη για τη ζωή.

Πριν από το «Πλην», ο Άντριου Σων Γκρίερ έγραψε ήδη έξι βιβλία που έγιναν μπεστ σέλλερ ενώ είναι ένας αναγνωρισμένος και πολυβραβευμένος Μυθιστοριογράφος και Διηγηματογράφος στις ΗΠΑ. Το «Πλην» είναι το κορυφαίο του μυθιστόρημα, το οποίο μιλά για την ζωή, τους έρωτες και τις απογοητεύσεις του Άρθουρ Πλην, ενός μεσήλικα, γκέϊ και άσημου συγγραφέα. Το βιβλίο περιέχει δραματικές στιγμές αλήθειας αλλά και ένα αυτοσαρκαστικό χιούμορ, που καθιστά απολαυστική την ανάγνωση του. Πρόκειται για μία πνευματώδη κωμωδία γεμάτη παρεξηγήσεις, σπαρταριστές εκπλήξεις και απρόσμενους στοχασμούς για την κοινή ανθρώπινη μοίρα μας, που χάρη στις εξαιρετικές Εκδόσεις «Δώμα» προσφέρεται ως ποιοτικό δείγμα της Σύγχρονης Λογοτεχνίας στο ελληνικό κοινό.

Το «Πλην» έλαβε διθυραμβικές κριτικές και χαρακτηρίστηκε «ένα γενναιόδωρο βιβλίο», «ιδιοφυώς αστείο», «εντυπωσιακό, μαγευτικό, υπέροχο», ενώ έλαβα το 2018 το Βραβείο Πούλιτζερ Λογοτεχνίας!

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής