breaking news Νέο

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ημαθίας στα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Βέροια

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε η ΕΛΜΕ Ημαθίας στα γραφεία της Β/θμιας Εκπαίδευσης στη Βέροια

Σε παράσταση διαμαρτυρίας προχώρησαν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Βέροια, την Παρασκευή στις 2:30 το μεσημέρι, μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ Ημαθίας, η οποία εντάσσονταν στο πλαίσιο πανελλήνιας κινητοποίησης. Κατά την παρουσία τους εκεί, είχαν συνάντηση με την υπεύθυνη εκπαιδευτικών θεμάτων κ. Μαρία Σουμελίδου, καθ' ότι η διευθύντρια κ. Αναστασία Μαυρίδου απουσίαζε, στην οποία και επέδωσαν κείμενο με τα αιτήματά τους, το οποίο με τη σειρά της πρόκειται να διαβιβάσει στο υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Όπως μετέφερε στην κ. Σουμελίδου ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ημαθίας, Τάσος Παντζαρτζίδης, άλλη μια σχολική χρονιά ξεκίνησε με άλυτα τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών, επισημαίνοντας πως «στην Ημαθία, για να καλυφθούν τα κενά όλων των ειδικοτήτων και όλων των δομών, απαιτούνται περίπου 55 αναπληρωτές, Πανελλαδικά τα κενά είναι περισσότερα από 2.500 χιλιάδες». Κατέστησε σαφές ότι στη συνέχιση της πολιτικής συρρίκνωσης της εκπαίδευσης το υπουργείο προχωρά σε εφαρμογή των συνδιδασκαλιών στα ΕΠΑΛ και σε μη έγκριση αρκετών από τα λεγόμενα «ολιγομελή» τμήματα. Με το απαράδεκτο επιχείρημα πως θα λειτουργήσουν μόνο όσα τμήματα δεν απαιτούν την πρόσληψη αναπληρωτών, καταργούν στην Ημαθία 6 τμήματα στο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Βέροιας, 2 στο ΕΠΑΛ Νάουσας και 1 στο ΕΠΑΛ Βέροιας, αναγκάζοντας τους μαθητές είτε να αλλάξουν τομέα ή ειδικότητα, είτε να αλλάξουν σχολείο. Η αλλαγή σχολείου σημαίνει μετακίνηση σε άλλη πόλη ή και μετακίνηση σε άλλο νομό.

Οι προαναγγελθέντες συνολικά για πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση 4.500 διορισμοί στην Ειδική Αγωγή δεν επαρκούν, για να καλύψουν τις ανάγκες. Ακόμα και η απόκρυψη κενών στην Ειδική αγωγή και η μη καταγραφή των κενών στα τμήματα ένταξης δεν μπορούν να κρύψουν το γεγονός πως οι 4500 προσλήψεις είναι ελάχιστες μπροστά στις πραγματικές ανάγκες.

Μπροστά σ' αυτήν την κατάσταση και την ανάγκη για άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων, για μια ποιοτική εκπαίδευση, η ΕΛΜΕ Ημαθίας απαιτεί :

•              Μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών αναγκών στην εκπαίδευση!

•              Πλήρη εξίσωση των εργασιακών, ασφαλιστικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των αναπληρωτών με αυτά των μονίμων

•              Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού. Προσμέτρηση της διετίας 2016-2017 στη χορήγηση Μ.Κ.

•              Επαναφορά του ωραρίου στα προ του ΄13 επίπεδα

•              Nα δοθούν οργανικές θέσεις στα Τμήματα Ένταξης. Να δημιουργηθούν Τμήματα Ένταξης και σε σχολεία που είναι απαραίτητα για μαθητές τους και δεν αναφέρονται στο σχετικό ΦΕΚ

•              Να λειτουργήσει τώρα η Πρόσθετη και η Ενισχυτική διδασκαλία και σε όλα τα σχολεία

•              20 μαθητές στο τμήμα, 15 στους τομείς, ειδικότητες και στις ομάδες προσανατολισμού, 10 στα εργαστήρια

•              Ουσιαστική μείωση των μαθητών στα τμήματα  που φοιτούν παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες

•              14χρονο δημόσιο δωρεάν σχολείο με 2χρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και εκπαίδευση σε όλη τη χώρα

•              Αύξηση δαπανών για την παιδεία.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής