breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Η στιγμή που μια αρκούδα πλησιάζει αθόρυβα δύο ανυποψίαστους ψαράδες

Τη στιγμή που μια καφέ αρκούδα έχει πλησιάσει αθόρυβα δύο ανυποψίαστους ψαράδες απαθανάτισε ένας φωτογράφος στην Αλάσκα, o Ρόμπερτ Χόθορν, ο οποίος άλλωστε αποδείχθηκε σωτήρας των δύο ψαράδων, ειδοποιώντας τους.

Για καλή τους τύχη οι δύο ψαράδες αντέδρασαν ψύχραιμα και κατάφεραν να σωθούν. Γιατί με το που αντιλήφθηκαν το τεράστιο θηλαστικό, δεν άρχισαν να τρέχουν, αλλά έμειναν ψύχραιμοι και συνέχισαν το ψάρεμα, σαν να μη συμβαίνει απολύτως τίποτα

«Είτε το πιστεύετε είτε όχι, το μόνο που σκέφτονταν οι ψαράδες, ήταν το ψάρεμα. Δεν τους ενδιέφερε η αρκούδα πίσω τους», είπε ο Robert και πρόσθεσε : «Πιστεύω ότι αυτή η φωτογραφία προκαλεί νευρικότητα σε πολύ κόσμο. Πολλοί άνθρωποι ανατριχιάζουν, όταν τη βλέπουν και αναρωτιούνται τι συνέβη μετά. Δεν μπορούν να φανταστούν ότι η αρκούδα είναι τόσο κοντά στους ψαράδες και παρ’ όλα αυτά, δεν τους επιτέθηκε, ενώ και εκείνοι δεν ενοχλήθηκαν από την παρουσία της.

Η αρκούδα, ωστόσο, δεν ενδιαφέρεται για τους ψαράδες. Το μόνο που ήθελε, τελικά, ήταν να δει, αν θα μπορούσε να κλέψει κάνα ψάρι».

Για να λέμε την αλήθεια, πάντως, οι ψαράδες δεν έτρεξαν, γιατί γνώριζαν ότι δεν πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις να αντιδράς σπασμωδικά, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε την αρκούδα, με μοιραία αποτελέσματα…

*****

  • Εξορκιστής : Η πραγματική ιστορία πίσω από το διάσημο θρίλερ

Τη δεκαετία του 1940, στο Μέριλαντ των ΗΠΑ κατοικούσε ένα ζευγάρι, που είχε αποκτήσει ένα μοναχογιό, το Ρόναλντ. Ο νεαρός Ρόναλντ, βαθιά θρησκευόμενος και ιδιαίτερα μοναχικός, διατηρούσε στενές σχέσεις μόνο με τη θεία του Χάριετ, που της είχε και ιδιαίτερη αδυναμία.

Ο Ροναλντ παρουσίαζε έντονα ψυχοσωματικά συμπτώματα, ενώ άρχισε να χρησιμοποιεί με μανία τον πίνακα των πνευμάτων, για να επικοινωνήσει με τη νεκρή του θεία.

To αποκορύφωμα ήταν όταν οι γονείς του τον είδαν να τινάζεται (και να φτάνει σε σημείο να αιωρείται) πάνω από το κρεβάτι του.

Το Φεβρουάριο του 1949, ο ιερέας Άλμπερτ Χιους σταμάτησε τον εξορκισμό αμέσως, αφού ο Ρόναλντ κατάφερε να λύσει το δεμένο του χέρι, έσπασε ένα κομμάτι από το κρεβάτι και τραυμάτισε τον ώμο του ιερέα, που χρειάστηκε να κάνει ράμματα.

Λίγες μέρες, μετά, εμφανίστηκαν κόκκινα εξανθήματα στο σώμα του αγοριού, ενώ «σχηματίστηκε» και κάτι σαν τη λέξη «ΛΟΥΙΣ» στην περιοχή της κοιλιάς του. Η οικογένεια το θεώρησε ως σημάδι και ταξίδεψε στο Σεντ Λούις του Μιζούρι και την υπόθεση ανέλαβε ο ιερέας Ρέιμοντ Τζ. Μπίσοπ μαζί με τον Ουίλιαμ Μπόουντερν.

Οι δύο ιερείς για εβδομάδες προσπαθούσαν να τον «θεραπεύσουν», ενώ ο 14χρονος  που το πρωί ήταν ήρεμος, τη νύχτα γινόταν επιθετικός και βίαιος και έβγαζε ακατάληπτους λαρυγγικούς ήχους.

Τελικά, σε μια τελευταία προσπάθεια εξορκισμού, ο Ρόναλντ αιωρήθηκε και φώναξε: «Σατανά! Είμαι ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Σε προστάζω να φύγεις από αυτό το σώμα αυτή τη στιγμή!».

*****

  • «Κόλαση» στο Twitter με αυτό το… κεφάλι!

Είναι γνωστό πως οι χρήστες του Twitter δεν… θέλουν και πολύ, για να προκαλέσουν πανικό με τα σχόλιά τους. Ωστόσο η συγκεκριμένη περίπτωση είναι… πρώτης τάξης υλικό από μόνη της!

Άσχετα με οτιδήποτε μπορεί να σκεφτήκατε με την… πρώτη ματιά, πρόκειται για την πλούσια κόμη μιας γυναίκας! Με αποχρώσεις του ξανθού και του ροζ και μια περίτεχνη πλεξούδα, το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό, αλλά και… λίγο πονηρό.

Διότι δεν είναι λίγοι οι χρήστες του Twitter, που λένε ξεκάθαρα πως θυμίζει ανδρικό μόριο.

Τη φωτογραφία ανήρτησε αρχικά από ένα λογαριασμό με το όνομα Roberta, από τη Βραζιλία, ενώ «απογειώθηκε» όταν τη μοιράστηκε επίσης η μπλόγκερ Stephanie Yeboah.

Με πάνω από 33.000 likes και περισσότερα από 10.000 retweets, η φωτογραφία αυτή έχει μετατραπεί στο απόλυτο viral των τελευταίων ημερών!

*****

  • «Συναγερμός» για το τσάι!

Όπως προειδοποιούν ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜακΓκιλ του Καναδά, τα φακελάκια «πυραμίδες» στις ατομικές συσκευασίες για τσάι (και συναφών ροφημάτων) από νάιλον και κατεργασμένο πολυαιθυλένιο (Pet), εκτός του ότι δεν είναι οι συνηθισμένες χάρτινες συσκευασίες, αφήνουν δισεκατομμύρια μικρο-και νανο-ίνες στην επαφή τους με το βραστό νερό, συνιστώντας δυνητική απειλή για τη ζωή μας. Και καλό είναι να το γνωρίζουμε.

Στη μελέτη αυτή, που δημοσιεύεται στο περιοδικό Environmental Science and Technology, οι Καναδοί ερευνητές μελέτησαν τέσσερα είδη συσκευασιών, που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Αφαίρεσαν το τσάι και τις καθάρισαν. Στη συνέχεια τις εμβάπτισαν σε νερό θερμοκρασίας 95ο C κι ανέλυσαν τα υπολείμματα.

Ανακάλυψαν έτσι πως σε έναν όγκο, που αναλογεί σε ένα φλιτζάνι τσαγιού, εκλύονται κατά μέσον όρο 11,6 δισ. μικροσωματίδια διαμέτρου άνω των 100 νανομέτρων και 3,1 δισ. νανοσωματίδια, με διάμετρο μικρότερη των 100 νανομέτρων.

Οι χημικοί κατόρθωσαν να εντοπίσουν πως τα σωματίδια τούτα αντιστοιχούν στα φίλτρα από νάιλον και Pet. «Πρόκειται για μεγέθη υψηλότερα από εκείνα που παρατηρούνται σε άλλα τρόφιμα και ποτά», εξηγεί η ερευνήτρια Ναταλί Τουφένκι.


• Εξορκιστής : Η πραγματική ιστορία πίσω από το διάσημο θρίλερ
• «Κόλαση» στο Twitter με αυτό το… κεφάλι!
• «Συναγερμός» για το τσάι!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής