breaking news Νέο

Νέα σύσκεψη για την «Τάφρο 66»

Νέα σύσκεψη για την «Τάφρο 66»

Την ανησυχία τους για τα συνεχιζόμενα προβλήματα, που παρατηρούνται εδώ και πολλά χρόνια στην Τάφρο 66, εξέφρασαν οι κάτοικοι των γύρω οικισμών, από το Λιποχώρι Πέλλας μέχρι και την Κουλούρα Ημαθίας. Εκπρόσωποί τους, ο πρόεδρος του Λιποχωρίου και ο γραμματέας του Πολυπλατάνου, περιέγραψαν την κατάσταση ετών και το τι ζούνε κάθε χρόνο οι κάτοικοι, με ρύπανση το καλοκαίρι και πλημμύρες το χειμώνα, ζητώντας λύσεις σε μακροπρόθεσμη βάση ως προς την έντονη καλοκαιρινή ρύπανση από τις βιομηχανίες, αλλά και άμεσες ως προς τον καθαρισμό της ενόψει του χειμώνα, για να αποφευχθούν οι πλημμύρες.

«Πρέπει να καθαριστεί η τάφρος. Οι καιρικές συνθήκες άλλαξαν. Τώρα η βροχή ενός μήνα πέφτει σε μια μέρα. Δεν θέλουμε να ζήσουμε κι άλλες εικόνες από τα προηγούμενα χρόνια. Θέλουμε να κοιμόμαστε ήσυχοι…», τόνισε ο κ. Ευθυμιάδης, γραμματέας του Πολυπλατάνου και μέλος της ομάδας εθελοντών, που αντιδρούν έντονα το τελευταίο διάστημα.

Αλλαγή νομοθεσίας ζήτησε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Σκύδρας, με αυστηροποίηση των προστίμων αναφορικά με την πλήρη λειτουργία των βιολογικών καθαρισμών.

Για ένα έργο καθαρισμού όλης της κοίτης που υπάρχει από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας, το οποίο είναι ώριμο και επίκειται η δημοπράτησή του, ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Π.Ε. Ημαθίας, Δημήτρης Αβραάμ. Πρόσθεσε δε ότι θα βοηθήσει επίσης η κατασκευή του φράγματος στον Αλμωπαίο ποταμό, από όπου θα ελέγχεται η ροή εμπλουτισμού του νερού στον αποδέκτη.

«Έχουμε κάνει βήματα τα τελευταία χρόνια, ωστόσο φέτος εμφανίστηκε εκ νέου η εισαγόμενη ρύπανση», τόνισε επίσης.

Αναφορικά με τα πρόστιμα που μπήκαν σε βιομηχανίες, ο κ. Αβραάμ τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχουν μπει πρόστιμα 1,5 εκατ. ευρώ.

Διαβεβαιώσεις ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πλημμύρας στην Τάφρο μετέφερε η Νίκη Καρατζιούλα, εκπροσωπώντας τον αντιπεριφερειάρχη Κώστα Καλαϊτζίδη, αναφερόμενη σε έγγραφα αρμοδίων από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας.

Συνάντηση και ενημέρωση από τον αρμόδιο αντιπεριφερειάρχη Κ. Μακεδονίας ζήτησε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Μουρτζίλας, ενώ ο κ. Νεστορόπουλος ζήτησε συμμόρφωση της Πέλλας. «Η Αράπιτσα έχει ζωή, το νερό έρχεται μαύρο από την Πέλλα…» τόνισε, ζητώντας εντατικοποίηση των ελέγχων.

Συνεργασία των αρμόδιων σε όλα τα θέματα ζήτησε ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης.

Παραβρέθηκαν οι βουλευτές Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου, εκπρόσωπος του υφυπουργού Οικονομικών Απόστολου Βεσυρόπουλου, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης και οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαδόπουλος, Στάθης Κελεσίδης και Συρμούλα Τζήμα, ο αντιδήμαρχος Νάουσας Παύλος Αδαμίδης, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Στέργιος Μουρτζίλας και Απόστολος Νεστορόπουλος, η δημοτική σύμβουλος και πρώην βουλευτής Γεωργία Μπατσαρά, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, εκπρόσωποι δημόσιων υπηρεσιών κ.ά.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής